Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ταινία Animation και θεατρική παράσταση με θέμα την Κέρκυρα

 

Δελτίο Τύπου

24/2/2015
 

Be there! Corfu Animation Festival &ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας
Συμπαραγωγοί θεατρικής παράστασης & ταινίας animation
με θέμα την Κέρκυρα

 

Ταινία Animation και θεατρική παράσταση με θέμα την Κέρκυρα

Μια ιδέα και ένα όραμα, που μετουσιώθηκε σε κοινή προσπάθεια και πλέον βαδίζει επισήμως προς την υλοποίηση της, έχει την ξεχωριστή τιμή και την ιδιαίτερη χαρά να μοιραστεί με το κοινό το Be there! Corfu Animation Festival.
 
Πιο συγκεκριμένα, το Be there! 5 σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας επιχειρούν για πρώτη φορά την από κοινού παραγωγή μιας θεατρικής παράστασης και μιας ταινίας animation μικρού μήκους, διάρκειας 15 λεπτώνμε φόντο και θέμα την Κέρκυρα.
 
Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy», το Be there! 5 προχωρά στην δημιουργία μιας ταινίας, που εμπνέεται από τoν πολιτισμό και την ιστορία της Κέρκυρας μέσα από μια περιπέτεια αυτογνωσίας.

H πρόταση επιλέχθηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. κατόπιν ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας για την επιλογή ιδεών και προτάσεων φορέων/ επιχειρήσεων στα πλαίσια υλοποίησης του WP 4.2. του εν λόγω προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του έργου που έχει ενταχθεί στα Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας  2007 -2013 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους.

 

Της δημιουργικής ομάδας, που θα αναλάβει για πρώτη φορά να αποτυπώσει την Κέρκυρα σε animation, ηγείται σκηνοθετικά η βραβευμένη animator κα.Έφη Παππά, μεταπτυχιακή απόφοιτη της φημισμένης σχολής National Film and Television School (NFTS, Λονδίνο), κάτοχος  υποτροφίας Ιδρύματος Ωνάση. Η ταινία της My Stuffed Granny (Η Γιαγιά μου είναι πάντα γεμάτη, 2014) κατέκτησε πολλά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, ανάμεσά τους και το Norman McLaren Award, καθώς και το βραβείο καλύτερης ελληνικής φοιτητικής ταινίας στο Be there! 4.
 
Στο πλευρό της βρίσκεται μια καλλιτεχνικά άρτια Ελληνο-Βρετανική ομάδααποτελούμενη από τους κα. Ίριδα Ζιόγκα (βοηθό σκηνοθέτη), κα. Κατερίνα Γιαννάκου (σεναριογράφο), κ. Adrian Peckitt (διευθυντή φωτογραφίας), κ. David Pearce (συνθέτη). Το σύνολο των υπολοίπων συντελεστών της ταινίας πρόκειται να ανακοινώνεται σταδιακά.
 
Την επιστημονική τεκμηρίωση εικαστικής αποτύπωσης αλλά και τη συγγραφή συνοδευτικού εκπαιδευτικού οδηγού έχει αναλάβει η κα. Μαρίνα Παπασωτηρίου, επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης (Παράρτημα Κέρκυρας).
 
Η ταινία θα γυριστεί με την τεχνική της ροτοσκόπησης (κινηματογραφικά γυρίσματα με ηθοποιούς) το Πάσχα του 2015 στην Κέρκυρα, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει επεξεργασία του υλικού και animation μέσω ειδικών υπολογιστικών προγραμμάτων και τεχνικών.

Η σύνοψη της ταινίας έχει ως εξής: 
 
" Ο Άλκης είναι νέος, ωραίος, Κερκυραίος και βιρτουόζος του φλερτ. Οι αδυναμίες είναι ανθρώπινες, είπαν κάποιοι. Τι γίνεται όμως όταν τα λάθη του παρελθόντος σε στοιχειώνουν με τρόπο τέτοιο που να αφοπλίζουν όλη σου την ύπαρξη;


  Ένα ταξίδι στο κυνήγι της αυτογνωσίας, ένας μουσικός που δεν μπορεί να βγάλει νότα, ένας πληγωμένος έρωτας, μια επικριτική κοινωνία.


Συμβουλάτορας του γίνεται η ίδια η Κέρκυρα σε μια περιπέτεια που, με αφετηρία τον έρωτα, σαρώνει τον χρόνο και την ιστορία. Πώς θα καταφέρει ο ήρωας να αποδράσει από τον δικό του, προσωπικό λαβύρινθο;"

Η θεατρική παράσταση θα αποτελεί ένα συνδυασμό βιντεοπροβολής και επί σκηνής παράστασης ηθοποιών και μουσικών, ενώ η ημερομηνία της θα ανακοινωθεί στο επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας.
 
Η κινηματογραφική πρεμιέρα της ταινίας προγραμματίζεται για την έναρξη του Be there! Corfu Animation Festival 5, στις 15 Οκτωβρίου 2015.

Αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με το Be there! Corfu Animation Festival 5 μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του φεστιβάλ www.betherefest.gr

Διοργάνωση: Great Events
Παραγωγή: ANIMATE CORFU

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News