Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Συνέντευξη στην Πρόεδρο Ελλήνων Ολυμπιονικών για την Ολυμπιακή παιδεία και τις αξίες

Συνέντευξη στην Πρόεδρο Ελλήνων Ολυμπιονικών για την Ολυμπιακή παιδεία και τις αξίες

Η  Πρόεδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Κοζομπόλη Βούλα δίνει συνέντευξη στο Corfuland και την Ελίνα Φαϊτά στα πλαίσια του διημέρου εκδηλώσεων που διοργανώνει ο  Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών, 8 & 9 Ιανουαρίου 2016, με θέμα Αντάμωμα Ελληνο-Γεωργιανού Πολιτισμού στην Κέρκυρα σε συνεργασία με το Γεωργιανό Ινστιτούτο Αθηνών, το Πολιτιστικό κέντρο  "CAUCASUS΄", το Σύλλογο Ολυμπιονικών Ελλάδας και Γεωργίας καθώς και την Γεωργιανή Πρεσβεία στην Ελλάδα. Μπορείτε να δείτε συγκεριμένα για την εκδήλωση Εδώ

Ε.Φ.: Ποια η γνώμη σας για την Ολυμπιακή παιδεία στα Ελληνικά Σχολεία;

Κ.Β.: Ο Ολυμπισμός είναι φιλοσοφία  ζωής. Η Ολυμπιακή παιδεία θα έπρεπε να περιλαμβάνεται στο σχολικό πρόγραμμα αφού  τα οφέλη για τους μαθητές είναι πολλαπλά.

Μέσω  της Ολυμπιακής Παιδείας οι μαθητές μπορούν να μυηθούν στην ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού και  των Ολυμπιακών Αγώνων, να κατανοήσουν θέματα που σχετίζονται με την ηθική στον αθλητισμό και να αποκτήσουν εμπειρίες από διάφορα Ολυμπιακά αθλήματα.
Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουν τεχνικές και δεξιότητες που σχετίζονται με τον έλεγχο της συμπεριφοράς στα σπορ και στην καθημερινή ζωή, να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού και μέσα από καινοτόμες δράσεις και αθλητικές δραςτηριοτητες που προωθούν τη συμμετοχή, την πρωτοβουλία και τη δημιουργικότητα να αποκτήσουν εμπειρίες ,γνώσεις  και εφόδια για όλη τους την ζωή.

Συνέντευξη στην Πρόεδρο Ελλήνων Ολυμπιονικών για την Ολυμπιακή παιδεία και τις αξίες

 

Ε.Φ.: Ο Ολυμπισμός, αποσκοπεί στην καλλιέργεια υγιών ηθικών αξιών, συμβάλλοντας στη διαδικασία ηθικής διαπαιδαγώγησης του σύγχρονου ανθρώπου;

Κ.Β.: Ο Ολυμπισμός διδάσκει ένα σύνολο ηθικών αξιών και αρετών του ανθρώπου και με αυτόν τον  τρόπο συμβάλλει σε πολλά επίπεδα στην διαδικασία διαπαιδαγώγησης του σύγχρονου ανθρώπου. Σε ατομικό επίπεδο  λειτουργεί ως προϋπόθεση για την ατομική ισορροπία , το σεβασμό και την κατανόηση των άλλων ,την αρμονική ανάπτυξη σώματος και πνεύματος ,τον σεβασμό στον εαυτό μας ,την εθελοντική προσπάθεια ,την αυτοπειθαρχία ,την αυτοεκτίμηση και την επιμονή στην προσπάθεια.

Σε κοινωνικό επίπεδο συμβάλλει στη συνεργασία, στην ισότητα, στην φιλία, στο σεβασμό όλων των κοινωνικών τάξεων και ομάδων, χωρίς κοινωνικές προκαταλήψεις και διακρίσεις με σκοπό την κατανόηση και την επίτευξη της κοινωνικής ειρήνης και ισότητας  σε όλο τον κόσμο.

Ε.Φ.: Πιστεύετε ότι ο Ολυμπισμός αποτελεί σημαντικό στοιχείο της λαϊκής κουλτούρας μιας σύγχρονης κοινωνίας και λειτουργεί σήμερα ως μέσο επικοινωνίας μεταξύ των διάφορων πολιτισμών ;

Κ.Β.: Σίγουρα  ο Ολυμπισμός λειτουργεί ως μέσο επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων πολιτισμών και ενώνει όλο τον κόσμο. Κάθε φορά που γίνονται οι θερινοί ή χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, το  μεγαλύτερο  παγκόσμιο γεγονός στην υφήλιο , όλος ο κόσμος κάτω απ την ίδια ομπρέλα βρίσκει διόδους επικοινωνίας για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος. Μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και την προετοιμασία τους, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας και εθνικότητας να ανταλλάξουν απόψεις, συμβάλλοντας στην πολιτισμική επικοινωνία των λαών. Έτσι ευνοούνται οι διαπολιτισμικές σχέσεις και ανταλλαγές μεταξύ ατόμων χωρών -ηπείρων, η ισότιμη συμμετοχή όλων σε όλα τα επίπεδα, η συνύπαρξη των λαών, ο σεβασμός στο περιβάλλον, ο πατριωτισμός , ο διεθνισμός , ο αλτρουισμός και η πολυπόθητη ειρήνη.

Ε.Φ.: Το πλατωνικό και Αριστοτέλειο τρίπτυχο «Μουσική, Φιλοσοφία και Γυμναστική» εφαρμόζετε στα σχολεία;

Κ.Β.: Δυστυχώς όχι. Στον «Τίμαιο», ο Πλάτωνας, υποδεικνύει τρόπους για την τέλεια σωματική και ψυχική υγεία, για τη διάπλαση του τέλειου ανθρώπου. Πιστεύει, πως στο μεν σώμα είναι απαραίτητη η γυμναστική,  ενώ στην ψυχή η Φιλοσοφία και η Μουσική. Στα σχολεία σήμερα λείπουν και η Ολυμπιακή παιδεία και η μουσική παιδεία. Οι ώρες γυμναστικής μειώνονται αντί να αυξάνονται και οι ώρες μουσικής συνήθως έχουν μετατραπεί σε ελεύθερο ψυχαγωγικό χρόνο χάνοντας την ουσία τους. Όσον αφορά την καλλιέργεια του πνεύματος και την παροχή ευρείας παιδείας αυτό που παρατηρείται πλέον είναι ότι τα σχολικά προγράμματα ωθούν τους  μαθητές να επικεντρώνεται στις εξετάσεις και την ενδεχόμενη επαγγελματική αποκατάσταση.

Ε.Φ.: Στην Ελλάδα, τη γενέτειρα του Ολυμπιακού πνεύματος,  το "ευ αγωνίζεσθαι" αν καλλιεργείτε στα παιδιά από μικρή ηλικία, τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί πρωταρχική αξία του σύγχρονου Έλληνα ;

Κ.Β.: Το "ευ αγωνίζεσθαι" σημαίνει να έχεις εκπαιδευτεί να παίξεις δίκαια, να παίξεις καθαρά, να είσαι σταθερός, να προσέχεις τους πειρασμούς, να έχεις σεβασμό στην άποψη του άλλου, σεβασμό στην αθλητική διαδικασία, στους συναθλητές και αντιπάλους, σεβασμό στους φιλάθλους και στο περιβάλλον.

Σαφώς λοιπόν αν καλλιεργείται στα μικρά παιδιά τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί πρωταρχική αξία του σύγχρονου Έλληνα. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε  οι Ολυμπιονίκες,  με δικά μας προγράμματα στα σχολεία αλλά και συνεργαζόμενοι με  άλλους φορείς όπως η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδος ,το Διεθνές κέντρο Ολυμπιακής Εκεχυρείας , το Ολυμπιακό μουσείο,  στοχεύοντας στην διάδοση των Ολυμπιακών αξιών και φυσικά του «ευ αγωνίζεσθαι» ιδιαίτερα στους νέους.

Ε.Φ.: Οι Κερκυραίοι είμαστε περήφανοι για το λιθαράκι που έχουν βάλει στον ολυμπιακό χάρτη οι χρυσοί Ολυμπιονίκες στην κολύμβηση Σπύρος Γιαννιώτης και η  Μαρία Γεωργάτου ανσαμπλ. Θα μας πείτε λίγα λόγια για αυτούς ;

Κ.Β.: Πρόκειται για δυο εξαιρετικούς αθλητές της χώρας μας με εκπληκτικές επιδόσεις  στον αθλητισμό, με ήθος και ξεχωριστές προσωπικότητες. Ο καθένας έχει βάλει το δικό του λιθαράκι και έχει γράψει την δική του ιστορία τόσο στο άθλημα του όσο και στην αθλητική ιστορία της χώρας μας. Και οι δυο πρότυπα για την νεολαία μας  συμμετέχουν ενεργά και στην προσπάθεια για την διάδοση των Ολυμπιακών αξιών και την ώθηση των μικρών παιδιών στον αθλητισμό . Με την ευκαιρία να ευχηθώ στον Σπύρο Γιαννιώτη ο οποίος θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς  Αγώνες στο Ρίο καλή επιτυχία και με ένα μετάλλιο , όπως και στην Μαρία Γεωργάτου  ότι καλύτερο και κάθε ευτυχία στο νέο της ξεκίνημα καθώς παντρεύτηκε πριν λίγες μέρες!

Ε.Φ.: Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών ;

Κ.Β.: Στην Κέρκυρα είναι  πολύ καλοί μου φίλοι ο Πέτρος Μαυρωνάς  και η Κατερίνα Τσιμπίδη, που είναι και μέλη του πολιτιστικού συλλόγου και έχω έρθει αρκετές φορές. Έτσι γνωρίστηκα με τον πρόεδρο κ.Γαρνέλη και συζητώντας βρήκαμε κοινά σημεία καθώς ο πολιτιστικός  Σύλλογος Σινιών συνεργάζεται με πολιτιστικούς συλλόγους της Γεωργίας και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών πριν μερικούς μήνες υπογράψαμε σύμφωνο συνεργασίας με τον σύλλογο Γεωργιανών Ολυμπιονικών.  Εξάλλου ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός συνδέονται και αποτελούν  κομμάτι της πολιτιστικής και γενικότερης ανάπτυξης ενός λαού. Έτσι θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στις 8-9 Ιανουαρίου "αντάμωμα πολιτισμού ΕΛΛΑΔΑΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΣ " στην πόλη σας.

Ε.Φ.: Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους επισκέπτες μας που θα διαβάσουν την συνεντευξη σας;  

Κ.Β.: Να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο και δύναμη, προσδοκώντας να έρθουν καλύτερες μέρες για τα  παιδιά μας και την πατρίδα μας. Ας συστρατευτούμε όλοι μαζί για έναν καλύτερο κόσμο βασισμένο στις Ολυμπιακές αξίες και τις ανθρώπινες σχέσεις.

 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

 1. Ζητείται προσωπικό από κατάστημα ρούχων στην παλιά πόλη 15.06.24
 2. Ζητείται πλύστης 15.06.24
 3. Ζητείται προσωπικό από το Solo Gelato 15.06.24
 4. Ζητείται ναυαγοσώστης από το Malibu Summer 15.06.24
 5. Ζητείται ηλεκτρονικός 15.06.24
 6. Ζητείται προσωπικό από την εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε 15.06.24
 7. Ζητείται προσωπικό από ξενοδοχείο στο Μπαρμπάτι 14.06.24
 8. Ζητείται μάστορας από συνεργείο οικοδομικών εργασιών 14.06.24
 9. Ζητούνται σερβιτόροι/ες από το τσιπουράδικο Μπακαλόγατος στην παλιά πόλη 14.06.24
 10. Ζητούνται πωλητές/τριες από κατάστημα στην Αχαράβη ή στην πόλη 14.06.24
 11. Ζητείται προσωπικό από την Praktiker Hellas 14.06.24
 12. Ζητείται σερβιτόρος/α από εστιατόριο στους Αντίπαξους 14.06.24
 13. Ζητείται διανομέας 13.06.24
 14. Ζητούνται σερβιτόροι/ες και βοηθοί 13.06.24
 15. Ζητείται ψήστης 13.06.24
 16. Ζητείται οδηγός από την βιοτεχνία πάγου Ice maker 13.06.24
 17. Ζητείται προσωπικό από την εταιρεία Roula Rouva Real Estate Agency 13.06.24
 18. Ζητείται προσωπικό από το εστιατόριο Rex 13.06.24
 19. Ζητείται προσωπικό από τουριστικό στην παλαιά πόλη 13.06.24
 20. Ζητείται προσωπικό από τον ξενοδοχειακό όμιλο Domes Resorts 13.06.24
 21. Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την Auto Rent 13.06.24
 22. Ζητείται πωλήτρια/ής από το κατάστημα κοσμημάτων 2Angels στην παλιά πόλη 13.06.24
 23. Ζητείται προσωπικό από την Aqualand Resort 13.06.24
 24. Ζητείται νέος/α για τις θέσεις barista και service από καφέ στο κέντρο 13.06.24
 25. Ζητείται επιστάτης από την εταιρεία Matthias Grosse Investements 13.06.24
 26. Ζητείται προσωπικό από το παγωτατζίδικο Twins Gelato 12.06.24
 27. Ζητούνται υπάλληλοι από την Go Car rent a car στο αεροδρόμιο 12.06.24
 28. Ζητείται πωλήτρια/ης από νέο κατάστημα τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στην παλαιά πόλη 12.06.24
 29. Ζητείται πωλήτρια/ης από mini market/ τουριστικό στη βόρεια Κέρκυρα 12.06.24
 30. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace 12.06.24

Corfuland News