Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Παλαιολόγου για την παράσταση «Επάγγελμα Πόρνη»

 
Η ηθοποιός Αλεξάνδρα Παλαιολόγου μιλάει στο Corfuland.gr και  στην Xριστιάνα Παππά λίγο πριν την παράσταση στην Κέρκυρα «Επάγγελμα Πόρνη», Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στο Επτά Τεχνών Τόπος.
 
 

Συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Παλαιολόγου για την παράσταση «Επάγγελμα Πόρνη»

Χ.Π.: Το Σαββατο και την Κυριακή θα σας δούμε στη σκηνή του Επτά Τεχνών τόπος στο μονόλογο "Επάγγελμα πόρνη".  Ποια ήταν η πρώτη σας σκέψη για το ρόλο αυτό και μάλιστα ενός δύσκολου μονόλογου; 
 

Α.Π.:Κατ'αρχήν η Λιλή Ζωγράφου ήταν μια εμβληματική φυσιογνωμία, μια τεράστια καλλιτέχνις, σπουδαία συγγραφέας η οποία έχει γράψει πάρα πολλά έργα με τεράστια επιτυχία, ένα από αυτά έχει γίνει και σιριαλ, το "η αγάπη άργησε μια μέρα",

 
και σαν άνθρωπος ήταν πολύ ιδιαίτερη,  ασυμβίβαστη σαν φυσιογνωμία,και πάλευε πάντα για την ελευθερία της και την ελευθερία όλων. Ήταν ένας άνθρωπος που κατέβαινε σε πορείες και μάχοταν πολύ έντονα και πολύ δραστήρια.
 
"Το επάγγελμα πόρνη" είναι ένα έργο που οι ιστορίες που επιλέξαμε να αφηγηθούμε είναι δικές της προσωπικές ιστορίες. Η πρώτη ιστορία που λέγεται "επάγγελμα πόρνη", δεν έχει καμία σχέση βέβαια με  το επάγγελμα απλά είναι κάτι που χρησιμοποίησε η ίδια για να πάρει διαβατήριο  ενόψει της χούντας που δεν της έδιναν διαβατήριο ως συγγραφέας γιατί ειχε λήξει η άδεια της και επειδή δεν είχε τι άλλο να δηλώσει, είπε "γράψτε με πόρνη για να φύγω στο εξωτερικό". Μια ιστορία ουσιαστικά τρέλας με τη γραφειοκρατία της χούντας και την ίδια τη χούντα και έχει πάρα πολύ χιούμορ.
 
Η δεύτερη ιστορία είναι μια πολύ δραματική της στιγμή, κάτι που της συνέβη,  το οποίο τελικά αντιμετώπισε και βγήκε νικήτρια.
 
Είναι ένα έργο πάρα πολύ σύγχρονο δυστυχώς, γιατί αφορά καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα όπως η ανεργία. Κι εκείνη υπήρξε άνεργη για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα  κάτω από αλλες συνθήκες αλλά δεν είχε σημασία. Απομόνωση, μοναξιά. Αγγίζει πολλά θέματα  ανθρώπινα και κοινωνικά.
 
Χ.Π.: Ενσαρκώνετε την εμβληματική προσωπικότητα και επαναστάτρια Λίλη Ζωγράφου. Βρήκατε στοιχεία του εαυτού σας μέσα στο ρόλο αυτό ; 
 
Α.Π.:Βρίσκω πάρα πολλά στοιχεία του εαυτού μου στη δεύτερη ιστορία όπως το πως περιγράφει τον εαυτό της, τις σχέσεις και το γεγονός ότι δεν μπορούσε να βολευτεί κάπου. Οπότε ταυτίζομαι σε αρκετά σημεία.
 
 
Χ.Π.: Πως ήταν η συνεργασία σας με τον Ένκε Φεζολλάρι ;
 
Α.Π.: Με τον Ένκε ήταν καταπληκτική η συνεργασία μου και νομίζω ότι θα επαναλάβουμε πολλές άλλες συνεργασίες, δέσαμε πάρα πολύ.
 
Χ.Π.: Πείτε μας λίγα λόγια για τον Σταμάτη Κραουνάκη και τη μουσική επένδυση της παράστασης;
 
Α.Π.:Έχω να πω ότι ο Σταμάτης έχει γράψει ένα εκπληκτικό κομμάτι. Είναι μια παράσταση που αγαπήθηκε πάρα πολύ από το Αθηναϊκό κοινό και μάλλον θα επαναληφθεί και του χρόνου γιατί ήταν λίγος ο αριθμός των παραστάσεων και ο κόσμος δεν πρόλαβε να δει και ρωτάει να θα παιχτεί για να το ξαναδεί.
 
 
Χ.Π.: Οι άνθρωποι σήμερα, αγωνίζονται για την ελευθερία ή θεωρούν ότι είναι ένα κεκτημένο αγαθό ; Επαναστατούν ; Λειτουργούν αντισυμβατικά; 
 
Α.Π.: Κεκτημένο αγαθό δεν είναι τίποτα, ανεξαρτήτως των συνθηκών και του καθεστώτος, ζούμε τις ίδιες καταστάσεις με το έργο, την ανεργία , την απομόνωση που βιώνουμε και σήμερα.
 
Ισχύουν πολλά πράγματα στη σημερινή εποχή που την καθιστούν διαχρονική.
 
Θα πρέπει ο καθένας μας να αλλάξει τακτική και να μάχεται ομαδικά για να γίνει μια συνολικότερη αλλαγή. 
 
Χ.Π.: Πως μπορούν οι θεατές να ταυτιστούν με την ηρωίδα και να εμπνευστούν από αυτήν;
 
Α.Π.: Είμαι βέβαιη ότι οι θεατές θα ταυτιστούν σε πολλά σημεία. Το διέκρινα μέσα στο  Αθηναϊκό κοινό που ταυτίστηκαν. Η δεύτερη ιστορία ειναι αρκετά συναισθηματική. Νομίζω ότι άγγιξε ψυχές αυτή η παράσταση γι' αυτό είχε και επιτυχία.
 
 
Χ.Π.: Την Κυριακή 8 Μαρτίου που θα είστε στην Κέρκυρα, είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τι θα συμβουλεύατε τη γυναίκα της σημερινής εποχής ;
 
Α.Π.: Κάνει τα πάντα η σύγχρονη γυναίκα, έχει επωμιστεί πάρα πολλούς ρόλους. Είναι ικανότατη. Γενικά ο κάθε άνθρωπος αποφασίζει τι θα κάνει και πως θα διαχειριστεί τη ζωή του ασχέτως φύλου. Οπότε ας ψαχτεί η κάθε  μια γυναίκα με τον τρόπο αυτό  και ας διαχειριστούμε τη ζωή μας.
 
Χ.Π.: Ποια τα μελλοντικά σχέδια σας ;
 
Α.Π.:  Είναι υπό συζήτηση κάποια πολύ καλά project που έχουμε κατά νου αλλά δεν είναι ακόμα τίποτα σίγουρο οπότε ούτε και ανακοινώσιμο.
 
Συντάκτης: Χριστιάνα Παππά
 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News