Τι παίζει Σήμερα

Thank Love Its Friday @ Cabal, 02/06/2023

Ώρα έναρξης: 19:00

Dj March @ 54 Dreamy Nights, 02/06/2023

Ώρα έναρξης: 20:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Συνέβη στην Κέρκυρα: Ιστορία διεθνούς απάτης με αίσιο τέλος

Σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία που δημοσιεύτηκε τις τελευταίες ημέρες στο Courthouse News Service των Ην. Πολιτειών, διαβάζουμε έναν 34χρονο Τεξανό που καταδικάστηκε για μια υπόθεση οικονομικής απάτης.

Ο Christopher Blackwell διατηρούσε ένα σχήμα πυραμίδας για τις επιχειρήσεις του, και έπαιρνε λεφτά από ανυποψίαστα θύματα υποσχόμενος επενδύσεις και υψηλά κέρδη, που ποτέ δεν έρχονταν.

Ο Blackwell διεξήγαγε την εγκληματική δράση του από το 2007 ως τον Ιούνιο του 2011, συγκεντρώνοντας αρκετά εκατομμύρια δολλάρια για τον εαυτό του και τις απολαύσεις του.

Συνέβη στην Κέρκυρα: Ιστορία διεθνούς απάτης με αίσιο τέλοςΟ παρ' ολίγον Λύκος της Wall Street  (στη φωτό εδώ ο πρώτος διδάξας, Leonardo di Caprio, από την ταινία του Scorsese), παραδέχθηκε την ενοχή του στους δικαστές το 2012.

Ωστόσο, ο Τεξανός Blackwell κατόρθωσε και διέφυγε από τις Ην. Πολιτείες, αμέσως μετά την απαγγελία των κατηγοριών το 2012,  κάνοντας πραγματικότητα το όνειρό του για διαμονή στο νησί των Φαιάκων.

Στα 2 χρόνια που έμενε incognito στην Κέρκυρα, ο Blackwell καταζητούνταν από τις Ομοσπονδιακές Αρχές των Ην. Πολιτειών.

Είναι άγνωστο προς το παρόν αν συνέχιζε τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στο νησί ή απλώς απολάμβανε τα αποτελέσματα αυτής της δραστηριότητας.

Πριν από λίγους μήνες, ο Τεξανός καταζητούμενος τελικά συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές και εκδόθηκε στις Ην. Πολιτείες, όπου τώρα εκτίει την ποινή των 17 1/2 ετών φυλάκισης -και αποζημίωσης 8,6 εκατομμυρίων δολλαρίων.

Ελπίζουμε τουλάχιστον να έχει ευχάριστες αναμνήσεις από την Κέρκυρα.


επιμέλεια: Βασίλης Κρουστάλλης

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News