Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

«Στρες, Γενετική και ο ρόλος τους στην άνοια» στο 4ο GeNeDis 2020

“Στρες, Γενετική και ο ρόλος τους στην άνοια”, στο πλαίσιο του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου GeNeDis 2020

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες και η τελευταία ημέρα του 4ου παγκόσμιου συνεδρίου GeNeDis 2020. Οι έντεκα (11) κεντρικοί ομιλητές μίλησαν για την ανθρώπινη γνωστική επιστήμη, για την επιστήμη υγείας, αλλά και τη γενετική.

«Στρες, Γενετική και ο ρόλος τους στην άνοια» στο 4ο GeNeDis 2020

Σημαντικές ομιλίες εστίασαν γύρω από την ψυχική υγεία, αλλά και το στρες. Επιστήμονες και ερευνητές, από κορυφαία ιδρύματα και ινστιτούτα, μίλησαν για καινοτόμες έρευνες γύρω από την ψυχική υγεία και την επίδραση της σε ασθένειες όπως η άνοια και πιο συγκεκριμένα στον ρόλο του στρες και των βασικών μεσολαβητών του στο Αλτσχάιμερ. 

Ο Δρ. Γιάννης Σωτηρόπουλος από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιστημών Ζωής και Υγείας, του Πανεπιστημίου Minho, που μελετά τον ρόλο του στρες στην εγκεφαλική λειτουργία υπό φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις, παρουσίασε, μέσα από την ομιλία του, το θέμα «Στρες και παθολογία του εγκεφάλου: διερεύνηση της σχέσης μεταξύ κατάθλιψης και της νόσου Αλτσχάιμερ», τη σύνδεση μεταξύ του στρες και του Αλτσχάιμερ.

Το ερευνητικό πρόγραμμα του Καθηγητή παιδιατρικής, ενδοκρινολογίας και νευροβιολογίας και Πρόεδρο του Τμήματος Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιου  Χρούσου, που παρουσίασε μέσα από την ομιλία του με τίτλο «Σηματοδότηση υποδοχέα γλυκοκορτικοειδών. Κλινικές επιπτώσεις», επικεντρώνεται στο στρες και τη φυσιολογία των γλυκοκορτικοειδών.  Ακολούθησε η ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή στο Εργαστήριο Γενετικής στο Τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτριου Βλαχάκη με τίτλο «Σηματοδότηση υποδοχέα γλυκοκορτικοειδών. Γενετικοί και δομικοί παράγοντες».  

Ο καθηγητής Δρ. Χρήστος Ζουμπούλης, Διευθυντής των Τμημάτων Δερματολογίας, Αφροδισιολογίας, Αλλεργιολογίας και Ανοσολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Dessau ανέλυσε καινοτόμες ιδέες για την έρευνα στο Αλτσχάιμερ με την ομιλία του :«Το δέρμα αντανακλά τον εγκέφαλο: μια ευκαιρία για την έρευνα σχετικά με το Αλτσχάιμερ».

Ταυτοχρόνως έγιναν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου, 37 βίντεο-παρουσιάσεις και πέντε (5) πόστερ-παρουσιάσεις, μέρος των 118 άρθρων, που θα δημοσιευτούν στα πρακτικά του συνεδρίου. Οι παρουσιάσεις αυτές σχετίζονται με το σύστημα υγείας, την ψυχική υγεία των ασθενών και των φροντιστών τους, αλλά και με τους διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν τις ασθένειες, όπως η διατροφή και η άσκηση. Οι παρουσιάσεις των πόστερ εστίασαν στον τομέα της γενετικής.

Τις κεντρικές ομιλίες της 4ης ημέρας του συνεδρίου GeNeDis 2020 μπορείτε να τις βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/G9jhDfuT_uo . Οι βίντεο- και πόστερ- παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες στο https://www.genedis.eu . 

Corfuland Live Webcams

Off Town

Άνω Πυργί, Ύψος

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Spyros Seaside Bar Restaurant Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητείται καθαριστής/ρια από την Corfu Escapes 19.06.26
  2. Ζητείται χειριστής φουσκωτού σκάφους/skipper 19.06.26
  3. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Dreams Corfu Resort & Spa 19.06.26
  4. Πωλείται μονοκατοικία 19.06.26
  5. Ζητείται πωλήτρια/ης από τουριστικό κατάστημα στη παλαιά πόλη 19.06.26
  6. Πωλείται διαμέρισμα στη Γαρίτσα 19.06.26
  7. Ζητείται μάγειρας/σσα από το Spyros bar restaurant στον Κοντογιαλό 19.06.26
  8. Zητείται προσωπικό από το super market Diellas 19.06.26
  9. Ζητείται προσωπικό από εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων 19.06.26
  10. Ζητείται προσωπικό από τα Praktiker 19.06.26
  11. Ζητείται καμαριέρα από μικρή μονάδα Aparthotel 19.06.26
  12. Zητούνται παρκαδόροι 19.06.26
  13. Ζητείται προσωπικό από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο Κέρκυρας 18.06.26
  14. Ζητείται προσωπικό από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων 18.06.26
  15. Ζητείται οδηγός από την εταιρεία Γ και Ε Ρούσσινος ΙΚΕ 18.06.26
  16. Ζητείται καμαριέρα από το Nostalgia Corfu Town Apartments 18.06.26
  17. Ζητείται ψυχολόγος 18.06.26
  18. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Atlantica Grand Mediterraneo 18.06.26
  19. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Divani Corfu Palace 18.06.26
  20. Ζητείται τεχνίτρια νυχιών 18.06.26
  21. Πωλείται οικόπεδο στους Περουλάδες 18.06.26
  22. Ζητείται άτομο για καθαριότητα Airbnb στη Λευκίμμη 18.06.26
  23. Ζητείται άτομο για καθαριότητα τουριστικών καταλυμάτων στους Άγιους Δέκα 18.06.26
  24. Ζητείται αποθηκάριος 18.06.26
  25. Ζητείται οδηγός 18.06.26
  26. Ζητείται σερβιτόρος/α 17.06.26
  27. Ζητείται barman από το Spianada meats and greens 17.06.26
  28. Ζητείται ψήστης από το Pane e Souvlaki 17.06.26
  29. Ζητείται σερβιτόρος/α και βοηθός από το Spianada Meats and Greens στην πλατεία Δημαρχείου 17.06.26
  30. Ζητείται σερβιτόρος/α και βοηθός από το Spianada meats and greens 17.06.26