Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Στην τρίτη θέση η Ελλάδα για κρουαζιέρες στην Ευρώπη

Στην τρίτη θέση η Ελλάδα για κρουαζιέρες στην Ευρώπη

Στην τρίτη θέση η Ελλάδα για κρουαζιέρες στην Ευρώπη

Η Ελλάδα αναδείχθηκε ο τρίτος κορυφαίος προορισμός για κρουαζιέρες στην Ευρώπη, με έσοδα 574 εκατ. ευρώ και 4,6 εκατ. επιβάτες το 2013. Δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Σαντορίνη, η Κέρκυρα και η Μύκονος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Ένωση Κρουαζιέρας για την Ευρώπη (CLIA Ευρώπης).

 
Ο Πειραιάς κατατάσσεται στην πέμπτη θέση μεταξύ των λιμανιών εκκίνησης κρουαζιέρας «home port» με 1,3 εκατ. επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 1% για το 2012, ενώ για το 2013 η άμεση οικονομική προσφορά της κρουαζιέρας στην Ελλάδα ήταν 574 εκατ. ευρώ (έβδομη θέση στην Ευρώπη) και 11.000 θέσεις εργασίας.
 
Η CLIA Ευρώπης αναφέρει ότι αυτό το θετικό αποτέλεσμα προέκυψε παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, η οποία συρρικνώθηκε κατά 3,9% το 2013.
 
Για την Ευρώπη, στην έκθεση επισημαίνεται ότι ο κλάδος της κρουαζιέρας συνεχίζει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας από την ύφεση, καθώς το 2013 αποτέλεσε άλλη μία χρονιά δυναμικής ανάπτυξης.
 
Τα συνολικά έσοδα από την κρουαζιέρα στην Ευρώπη άγγιξαν τα 39,4 δισ. ευρώ το 2013, από 37,9 δισ. ευρώ το 2012. Οι άμεσες δαπάνες που προέρχονται από τον κλάδο ανέρχονται σε 16,2 δισ. ευρώ, έναντι 15,5 δισ. ευρώ το 2012.
 
Όσον αφορά στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, το 2013 η ευρωπαϊκή κρουαζιέρα αντιπροσώπευσε 339.417 θέσεις εργασίας, ενώ οι απολαβές των εργαζομένων ανήλθαν σε 10,5 δισ. ευρώ, αύξηση της τάξης του 4% σε σχέση με το 2012. 
 
Υπολογίζεται ότι 6,4 εκατ. κάτοικοι της Ευρώπης έκαναν διακοπές με κρουαζιέρα το 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 3,6% σε σχέση με το 2012, ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 30% του συνόλου των επιβατών κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Louis Cruises και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής CLIA Ευρώπης, Κυριάκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας τα στοιχεία για τη χώρα μας, δήλωσε ότι με την απίστευτη πολιτιστική κληρονομιά και φυσική ομορφιά της, η Ελλάδα παραμένει μία πολύ σημαντική αγορά για την ευρωπαϊκή βιομηχανία κρουαζιέρας.
 
«Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε περαιτέρω τις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς, σε συνεργασία με τις τοπικές, εθνικές και ευρωπαϊκές Αρχές, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που εξακολουθούν να εμποδίζουν τις επενδύσεις στη χώρα, από τα λιμενικά τέλη και την ελλιπή ανάπτυξη των υποδομών» δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News