Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Στην Κέρκυρα η συνάντηση των κορυφαίων Mουσικών Iδρυμάτων το 2015

Οι εκπρόσωποι 300 κορυφαίων Μουσικών Ακαδημιών θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Τ.Μ.Σ.) του Ιονίου Πανεπιστήμιου, επιλέχτηκε να φιλοξενήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2015 την ετήσια συνάντηση των υπευθύνων διεθνών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μουσικών Κονσερβατορίων, Ακαδημιών και Musikhoschulen (AEC).

Για τρεις ημέρες, οι εκπρόσωποι των κορυφαίων ανώτατων μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τις διεθνείς συνεργασίες και την κινητικότητα φοιτητών, καθηγητών και διοικητικού προσωπικού.

Η AEC αριθμεί περίπου 300 μέλη και εκτός από τις Ευρωπαϊκές Μουσικές Ακαδημίες που εκπροσωπούνται σε αυτήν, συμμετέχουν ως συνεργαζόμενα μέλη και τα πιο γνωστά μουσικά πανεπιστήμια χωρών όπως π.χ. Η.Π.Α., Καναδάς, Αυστραλία, Ιαπωνία, κ.τ.λ.

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι το μοναδικό ελληνικό τμήμα μουσικών σπουδών που είναι μέλος της AEC από το 2003. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής του κύριος Χαράλαμπος Ξανθουδάκης διετέλεσε για δύο συνεχείς θητείες μέλος του Δ.Σ. της AEC.

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστήμιου έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια ένα μεγάλο δίκτυο διεθνών συνεργασιών και φροντίζει να εκπροσωπείται στα πιο σημαντικά διεθνή φόρα προκειμένου να παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν τόσο στα προγράμματα σπουδών όσο και σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της απασχολησιμότητας σε σχέση με τις μουσικές σπουδές.

Από το ακαδημαϊκό έτος 1999-2000 μέχρι και σήμερα το Τ.Μ.Σ. έχει φιλοξενήσει περίπου 180 επισκέπτες καθηγητές πανεπιστημίων και ακαδημιών του εξωτερικού, που ισοδυναμούν περίπου με 12 καθηγητές ανά έτος και κατά μέσο όρο περίπου 10 από τους συνολικά 30 διδάσκοντες του Τ.Μ.Σ. επισκέπτονται αντίστοιχα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα του εξωτερικού. Παράλληλα η Θερινή Ακαδημία που λειτουργεί από το 2002 αποτελεί εδώ και χρόνια μόνιμο τόπο συνάντησης καλλιτεχνών διεθνούς κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η επιλογή του Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου από την AEC να φιλοξενήσει την ετήσια συνάντηση των υπευθύνων διεθνών σχέσεων, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της διεθνούς εκτίμησης που χαίρει το Τ.Μ.Σ.

Στην Κέρκυρα η συνάντηση των κορυφαίων Mουσικών Iδρυμάτων το 2015Περισσότερες πληροφορίες: www.music.ionio.gr

 

Πηγή: nerit.gr

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News