Τι παίζει Σήμερα

Ionian Wikithon 2022, 14-20/05/2022

Ώρα έναρξης: 05:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Στη Γαλλία το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας με Erasmus

Στη Deauville της Γαλλίας μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Κέρκυρας

Το 1ο Δημοτικό σχολείο συμμετέχει στο έργο “Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ” του προγράμματος Erasmus+. Τα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν ως στόχο την αλληλεπίδραση σε επίπεδο δεξιοτήτων και εμπειριών εκπαιδευτικών και μαθητών, αλλά και την επίτευξη βελτιώσεων στο σύστημα και στις πολιτικές για την εκπαίδευση στην Ευρώπη. Εκπαιδευτικοί και μαθητές της ΣΤ’ τάξης, με αφορμή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στη Γαλλία το 2024, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη και θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες με αντίστοιχη τάξη Σχολείου στην πόλη Deauville της Νορμανδίας στη Γαλλία. Θα ακολουθήσει επίσκεψη των Γάλλων μαθητών και εκπαιδευτικών στην Κέρκυρα.

Στη Γαλλία το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας με Erasmus

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2020 και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου του 2022 με τη συνεργασία ανάμεσα στο 1ο Δημοτικό και το γαλλικό σχολείο écoleFracasse της πόλης Deauville. Κατά τη διάρκεια του, οι μαθητές θα συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες στην Κέρκυρα και στη Deauville, προβάλλοντας τα ιδεώδη των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος δύο εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού, η κ. Λευκή Σιατή και η κ. Μαρία Γεωργιάδου, επισκέφθηκαν το σχολείο και την πόλη της Deauville, γνωρίστηκαν με τους εκεί ομολόγους τους, περιηγήθηκαν, εντυπωσιάστηκαν από τις σχολικές και αθλητικές υποδομές και προετοίμασαν την επίσκεψη των Ελλήνων μαθητών τον Μάιο.

Για τον ίδιο λόγο, από τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου το σχολείο της Κέρκυρας υποδέχτηκε 7μελή αντιπροσωπεία από την Deauville που, μεταξύ των άλλων, περιελάμβανε εκπαιδευτικούς και εκπρόσωπο του Δήμου της Deauville. Σκοπός της επίσκεψης, που στέφθηκε με επιτυχία, ήταν η ξενάγηση των Γάλλων φιλοξενούμενων στο νησί των Φαιάκων και η επίσκεψη τους σε αθλητικές δομές και μνημεία, προκειμένου να αποφασίσουν το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν οι μαθητές τους κατά την παραμονή τους στην Κέρκυρα. Οι Γάλλοι εταίροι στο πρόγραμμα, παρέδωσαν στους μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου γράμματα των Γάλλων συμμαθητών τους, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το Αχίλλειο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τον αρχαιολογικό χώρο του Μον ρεπό και χωριά της Μέσης Κέρκυρας, ενώ ξεναγήθηκαν και στο κέντρο της πόλης. Η γαλλική αντιπροσωπεία εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την υποδοχή. Το 1ο Δημοτικό, ευχαριστεί θερμά τους γονείς των μαθητών της ΣΤ για τις παραδοσιακές λιχουδιές που ετοίμασαν, καθώς και την εταιρεία Lazaris για τα δωράκια που πρόσφερε και τη φιλοξενία.

Corfuland Live Webcams

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News