Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Στη Βουλγαρία με Erasmus το 3ο ΓΕΛ το Πάσχα 2022

Το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας,  πρωτοπόρο σε εκπαιδευτικά προγράμματα και πολιτιστικές δράσεις, πραγματοποίησε μία ακόμα κινητικότητα, αυτή τη φορά  στη Βουλγαρία,  στα πλαίσια του γερμανόφωνου προγράμματος ERASMUS+  «Συναντώ, Κατανοώ, Εκτιμώ». Οι μαθήτριες Τόμπρου Χρυσάνθη, Μήτση Κωνσταντίνα και οι μαθητές Μαρτζούκος Αλέξης και Μέξας Κωνσταντίνος της Β΄ τάξης του σχολείου μας αξιοποιώντας τη δεύτερη εβδομάδα των πασχαλινών τους διακοπών ταξίδεψαν με τους εκπαιδευτικούς τους Κοντοστάνο Σπύρο (Γερμανικών) και Φορτώση  Γιάννη (Φιλόλογο) στη βουλγαρική πόλη Βράτσα και συνάντησαν μαθητές και μαθήτριες από την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Εσθονία και την οικοδέσποινα Βουλγαρία. Από τις 25 Απριλίου μέχρι την 1η Μαϊου συμμετείχαν σε ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πρόβαλλαν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κέρκυρας δημιουργώντας έναν ψηφιακό χάρτη με τα σπουδαιότερα μνημεία και αξιοθέατα του νησιού μας. Επίσης παρουσίασαν την ψηφιακή αναπαράσταση ενός από τα πιο εμβληματικά κτίρια της πόλης όπως ήταν το Παλαιό Δημοτικό Θέατρο.

Στη Βουλγαρία με Erasmus το 3ο ΓΕΛ το Πάσχα 2022

Οι Βούλγαροι μαθητές και μαθήτριες μάς υποδέχτηκαν στο πολύ προσεγμένο από άποψη υποδομών σχολείο τους «ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΟΤΕΦ» προσφέροντας ως ένδειξη φιλοξενίας ψωμί κι αλάτι και παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Η διευθύντρια και οι καθηγητές ξενάγησαν σε πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες και εργαστήρια Βιολογίας, Γεωγραφίας, Ιστορίας, Χημείας και στο νεότευκτο και εντυπωσιακό, κλειστό γυμναστήριο του σχολείου τους!  Όλες οι αποστολές επισκεφτήκαμε το μεσαιωνικό φρούριο Belogradchik με τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς και τις όμορφες προϊστορικές τοιχογραφίες.  Επίσης έγινε ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης με τον Ασημένιο Θησαυρό  Ρογκόζεν αποτελούμενο από πλούσια επιχρυσωμένα ασημένια αγγεία με  χαραγμένες αρχαιοελληνικές επιγραφές. Ακόμη περιηγηθήκαμε στο εθνογραφικό μουσείο αφιερωμένο στον κληρικό Σωφρόνιο Βράτσα ο οποίος είχε αναπτύξει στενούς δεσμούς με τους Έλληνες Φαναριώτες. Το ταξίδι στη Βουλγαρία έληξε με την επίσκεψή  στην πρωτεύουσα Σόφια. Εκεί θαυμάσαμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό Αλεξάνδρου Νιέφσκι, τον δεύτερο μεγαλύτερο στα Βαλκάνια, με τον επιχρυσωμένο τρούλο και τα υψηλής τέχνης ψηφιδωτά. Επίσης εντυπωσιαστήκαμε από τη ρωσική εκκλησία του Αγίου Νικολάου με τους πέντε επιχρυσομένους τρούλους της. Στο κέντρο της πόλης έγινε επίσκεψη στο Εθνικό Θέατρο της Σόφιας «Ιβάν  Βάζοφ» που θυμίζει έντονα αρχαιοελληνικό κτίριο και ξεχωρίζει για τις λευκές μαρμάρινες στήλες της πρόσοψής του που απεικονίζουν τον Απόλλωνα και τις Μούσες. 

Το ενδιαφέρον  ταξίδι τελείωσε με μία ευχάριστη έκπληξη για τους μαθητές καθώς η επιστροφή πραγματοποιήθηκε μέσω Βιέννης. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία γνωριμίας με μία από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες της Ευρώπης, την αγαπημένη του Στράους.

 

Corfuland Live Webcams

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News