Τι παίζει Σήμερα

Ionian Wikithon 2022, 14-20/05/2022

Ώρα έναρξης: 05:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών

Ο Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά  Εμιράτα και συγκεκριμένα το Εμιράτο Sharjah, όπου συμμετείχε σε εκδηλώσεις από τις 22/10 έως και 31/10/2021. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Πολιτισμού του Sharjah , της Κυβέρνησης και της αυτού Υψηλότητας Σεΐχη Dr Sultan bin Mohammed All Qasimi. 

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών είναι μέλος του Εθνικού Τμήματος C.I.O.F.F, επίσημο εταίρο της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Οι εκδηλώσεις είχαν ως τιμώμενη χώρα την Ελλάδα και ο Σύλλογός μας ήταν ο μοναδικός που εκπροσώπησε την χώρα μας στις εκδηλώσεις αυτές. Η αποστολή αποτελούνταν από 22 μέλη, άτομα που ανέδειξαν την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά (Χορευτές, Μουσικοί, Χειροτέχνης, Ζωγράφος, Φωτογράφος, Σεφ, κλπ) με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Γαρνέλη – Πρόεδρο του Συλλόγου και μέλος του Δ.Σ του Νότιου Τομέα της Ευρώπης του C.I.O.F.F .

Στην έναρξη των εκδηλώσεων το παρών έδωσαν ο Έλληνας πρέσβης στα ΗΑΕ κ. Διονύσης Ζώης και από τους οικοδεσπότες ο Πρόεδρος του Sharjah institute for heritage Dr Abdulaziz Al Musallam καθώς και διάφοροι αξιωματούχοι της περιοχής. Πριν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα (παρουσίαση χορών Ιονίου – Κέρκυρας, Θράκης και Λαϊκό πρόγραμμα)  έγινε ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης όπου εκεί είχαν στηθεί περίπτερα με την κάθε ομάδα του Συλλόγου να δίνει εξηγήσεις για τα εκθέματα. Πραγματοποιήθηκαν 

  • Εκθεση φωτογραφίας με θέμα την Κέρκυρα από το μέλος της Ομάδας Φωτογραφίας του Συλλόγου Κα Πουλιάση 
  • Έκθεση ζωγραφικής με θέμα την παράδοση της Κέρκυρας από τον Ζωγράφο κον Μαυρόπουλο,
  • Έκθεση παραδοσιακών στολών, Τα playmogreek (παραδοσιακές φορεσιές από όλη την επικράτεια σε κούκλα Playmobil ) από τον Κο Πέτρο Καμινιώτη μέλος του Ελληνικού τμήματος CIOFF

Παρουσιάστηκαν :

  • «Ο Κεφαλόδεσμος» της κερκυραϊκής στολής από την Κα Κομνηνού
  • Παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης 
  • Τοπικές γαστρονομικές δημιουργίες από τους Σεφ κ. Ανδριώτη και κ. Βάρελης της Λέσχη Αρχιμαγείρων Kέρκυρας.

Η αποστολή του Συλλόγου επισκέφθηκε – ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Πολιτισμού, στο Ισλαμικό Μουσείο, στο Κέντρο ερευνών διαστήματος                     ( πλανητάριο ) καθώς και στο aquarium του Εμιράτου  Sharjah .

Κατά την παραμονή μας εκεί έγιναν διάφορες συναντήσεις – συζητήσεις  με ανθρώπους του Πολιτισμού και των Τεχνών,  οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ελληνικό Πολιτισμό και το Νησί μας. Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου της Sharjah  Dr Abdulaziz Al Musallam για πιθανή συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο .

Τα παραδοσιακά προϊόντα μας ( Λάδι , Μέλι , παράγωγα του Κουμ – Κουάτ , Σαπούνι) έδωσαν την δική τους νότα στους επισκέπτες των εκδηλώσεων και της έκθεσης . Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις επιχειρήσεις για την παροχή δωρεάν προϊόντων : The Governor, Liastro,  Andriotis, Kefalinos, Enotis, Olithea (παραγωγούς λαδιού), Meligoni , toy Meliou to panigyri (παραγωγούς μελιού ) , την Σαπωνοποιία ΠΑΤΟΥΝΗΣ, τους LAZARIS , CORFU SPIRIT , MAVROMATIS ( Κουμ – Κουάτ και συναφή προϊόντα), την εταιρεία COMECO, AVGOTARAXO, της επιχειρήσεις Πανάρετος, Nikolas Sandals, Marios Sarakinos (είδη Λαϊκής Τέχνης). Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Φορείς Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Κα Κράτσα) και Επιμελητήριο Κέρκυρας (Κα Καρούμπη) για την διάθεση δώρων προς τους επισήμους καθώς και τον Κον Κατσαρό Θωμά ( My Kerkyra ) για  την παροχή εντύπων – βιβλίων με την Κέρκυρα , της Επιχειρήσεις Cava Tzortzatos , Cava Garnelis , EOS Villas για τις ενδυμασίες όλου του γκρουπ. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας για την συνεργασία καθώς και τον δάσκαλο του χορευτικού Κον Βλάχο και όλους τους συντελεστές για την επιτυχημένη παρουσία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα . 

ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ DUBAI EXPO 2020

O Σύλλογος Σινιών κατά την παραμονή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Πρεσβείας παρουσίασε την 24/10,  καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς από το Ιόνιο και την Κέρκυρα καθώς και μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στην διεθνή  εμπορική έκθεση EXPO – DUBAI 2020. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου καθώς και αρκετοί Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο Ντουμπάι  αφήνοντας  πολύ καλές εντυπώσεις. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Έλληνας πρέσβης στα Η.Α.Ε. Κος Διονύσης Ζώης καθώς και η Κόρη του Ηγεμόνα του Ντουμπάι και πρωθυπουργού της χώρας  κα Σειχα Marha η οποία επισκέφτηκε μετά το τέλος της εκδήλωσης το γκρουπ για να μας ευχαριστήσει για την εξαιρετική παρουσία .

Corfuland Live Webcams

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News