Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ροβινιά: ένας κρυμμένος μικρός παράδεισος με φυσική ομορφιά

Ροβινιά: ένας κρυμμένος μικρός παράδεισος με φυσική ομορφιά

Η παραλία της Ροβινιάς έχει χαρακτηριστεί από τους ξένους τουρίστες ως η ομορφότερη σε όλη την Ελλάδα. Η Ροβινιά βρίσκεται στην περιοχή των Λιαπάδων στη βορειοδυτική Κέρκυρα και απέχει 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας.

Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο σε χωματόδρομο και στη συνέχεια, με τα πόδια μέσω ενός μονοπατιού ανάμεσα σε ελαιώνες. Ένας άλλος τρόπος είναι η ενοικίαση βάρκας από κοντινές παραλίες (Λιαπάδων ή Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας).

Ροβινιά: ένας κρυμμένος μικρός παράδεισος με φυσική ομορφιά

Έχει το σχήμα μικρού πετάλου και είναι περιφραγμένη και από τις δύο πλευρές με υψηλά βράχια. Το εντυπωσιακό είναι ότι στο νότιο άκρο της τα κενά σημεία των βράχων στη βάση τους δημιουργούν μια μικρή σπηλιά. Αυτή η μικρή σπηλιά είναι ιδανική για όσους από τους λουόμενους αναζητούν ένα φυσικά σκιερό περιβάλλον.

Ακόμα, η πλούσια βλάστηση πάνω στο βραχώδες τοπίο δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι έναν επίγειο καταπράσινο παράδεισο. Το μαγευτικό σκηνικό συμπληρώνει η θέα στους καταπράσινους λόφους της Παλιοκαστρίτσας.

Η άμμος της είναι χονδροειδής αναμεμειγμένη με λεία βότσαλα γύρω από την ακτή. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα  και διαφανή. Λόγω των θαλάσσιων κρύων ρευμάτων από την Αδριατική τα νερά της είναι αρκετά κρύα, σχεδόν παγωμένα.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για τα μικρά παιδιά καθώς βαθαίνουν απότομα. Ωστόσο, είναι κατάλληλη γι’ αυτούς που επιθυμούν να ρίχνουν βουτιές από τα βράχια.

Η Ροβινιά προσελκύει πολλούς επισκέπτες επειδή είναι σχεδόν ερημική και όχι ιδιαίτερα πολυσύχναστη.

Για όσους λατρεύουν να εξερευνούν θα έχουν την τύχη να το κάνουν με νοικιαζόμενο σκάφος καθώς δίπλα στην παραλία της Ροβινιάς υπάρχουν πολλές σπηλιές.

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Corfuland Live Webcams

Ακταίον Κέρκυρα

Λεωφ. Δημοκρατίας, Παλαιό Φρούριο

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News