Τι παίζει Σήμερα

Latin Fiesta @ Cygnus, 01/02/2023

Ώρα έναρξης: 20:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ψηφιοποίηση Κερκυραϊκών Εφημερίδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ψηφιοποίηση Κερκυραϊκών Εφημερίδων

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας πρόσφατα προέβη σε αγορά συστήματος Ψηφιοποίησης, με δωρεά του ιδρύματος Κώστα και Ελένη Ουράνη.

Ξεκινήσαμε ήδη από τις αρχές του Φλεβάρη του 2014 την ψηφιοποίηση Κερκυραϊκών Εφημερίδων που κατέχει η Βιβλιοθήκη. Ο συνολικός αριθμός σελίδων Κερκυραϊκών Εφημερίδων ξεπερνά τις 800.000. Σήμερα η Βιβλιοθήκη έχει ήδη ολοκληρώσει το έτος 1941 και 1942 και συνεχίζει με το 1943.

Η διαδικασία περιλαμβάνει πέραν της ψηφιοποίησης και διαχείριση του περιεχομένου ώστε να μπορεί το μέλος της Βιβλιοθήκης και ο επισκέπτης να αναζητούν μέσα στα ψηφιοποιημένα αρχεία με βάση λέξεις κλειδιά. Το σύνολο των ψηφιοποιημένων αρχείων θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στον χώρο της Βιβλιοθήκης μέσα από το τοπικό δίκτυο, με πρόσβαση είτε μέσω κινητών (tablet- mobile) είτε σταθερών (υπολογιστές-laptop) συσκευών.

Ψηφιοποίηση Κερκυραϊκών Εφημερίδων

 

Το ελλιπές προσωπικό της Βιβλιοθήκης αποτελεί ένα σημαντικό μειονέκτημα στην όλη αυτή – σημαντική για τον τόπο μας – προσπάθεια. Η διαδικασία γνωρίζουμε πως θα είναι επίπονη και μακροχρόνια. Το αποτέλεσμα όμως σίγουρα θα δικαιώσει όλους όσους προσπαθούν και κυρίως θα βοηθήσει σημαντικά το κοινό της Κέρκυρας.

 

Προσδοκούμε σε συνεργασία με φορείς της Κέρκυρας ώστε να μας βοηθήσουν όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό, για να μπορέσει να συνεχιστεί η προσπάθεια και να ολοκληρωθεί σε σημαντικό βαθμό -και σε όχι μακρύ χρονικό διάστημα- η ψηφιοποίηση των Εφημερίδων.

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland News