Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Πως θα έρθει φέτος το Άγιος Φως

Πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες και αυστηρό πλαίσιο θα τηρηθεί και φέτος το Πάσχα όσον αφορά την αφή και μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην χώρα μας, δεδομένων των μέτρων προστασίας για την πανδημία κορωνοϊού που εφαρμόζονται στο Ισραήλ.

Αναλυτικότερα, δεν θα καταστεί εφικτή η δια ζώσης διαδικασία αφής από τον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα αλλά το Άγιο Φως θα παραληφθεί από εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και του ελληνικού προξενείου και θα μεταφερθεί οδικώς από τα Ιεροσόλυμα στο Τελ Αβίβ και στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν, όπου θα βρίσκεται το ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος.

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρας, Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ζήτημα ανέφερε ότι στη χώρα μας το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στις 7 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και θα το παραλάβει ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος.

Πως θα έρθει φέτος το Άγιος Φως

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν ότι φέτος, όπως αποφάσισε η ΔΙΣ, η Αναστάσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 9 μ.μ., μένει να διευκρινιστεί τι μέλλει γενέσθαι σε σχέση με την μεταφορά του Αγίου Φωτός στις υπόλοιπες Μητροπόλεις της επικράτειας.

Υπενθυμίζεται πως πέρσι, είχαν χρησιμοποιηθεί αεροσκάφη της Aegean Airlines που μετέφεραν το Άγιο Φως σε διάφορα σημεία της χώρας, ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες εάν αυτό θα συμβεί και φέτος.

Πηγή: https://www.ekklisiaonline.gr/

Corfuland Live Webcams

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Akti Kontogialos - Spyros Seaside Bar Restaurant

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News