Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Πολυσήμαντη η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ [Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/12/2014]

 

Πολυσήμαντη επίσκεψη της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Κέρκυρα της κατάνυξης για τον θαυματουργό Αγιο Σπυρίδωνα

Οταν θα έχει ολοκληρωθεί η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, και ο Πατριάρχης του Γένους με τη συνοδεία του θα επιστρέψει στο Φανάρι και οι μητροπολίτες της περιφέρειας που τον πλαισίωσαν και ακολούθησαν το πυκνό 4ήμερο πρόγραμμα, θα οδεύσουν στις ενορίες τους, η Κέρκυρα θα μείνει με την ευλογία και τη γλυκύτητα του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας ως ζωογόνο και ελπιδοφόρο κίνητρο για τη συνέχεια με τα προβλήματα της πραγματικότητας. Στην επίσκεψη αυτή, που δίκαια χαρακτηρίσθηκε ως ιστορική, επειδή μεσολάβησαν 51 χρόνια από την επίσκεψη του Αθηναγόρα, ο Πατριάρχης τίμησε πολλαπλά την Κέρκυρα με την παρουσία του και τις σοφές νουθεσίες προς τους ευσεβείς Ορθόδοξους και Καθολικούς Χριστιανούς –σε όλες τις εκδηλώσεις παρών ο Κερκυραίος Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών, Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης Σπιτέρης και ο πατήρ Μάριος– η δε Κέρκυρα μένει με τη σιγουριά της αγάπης του Ποιμενάρχη της Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου που είναι ο προσκαλών και ως κατέχων γενναιοδωρίαν ψυχής κατάστρωσε και υλοποίησε πλούσιο πρόγραμμα με άρωμα ευλάβειας και πολιτισμού, βοηθούμενος από εκλεκτούς Κερκυραίους...

Πολυσήμαντη η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Σήμερα εορτάζει ο θαυματουργός Αγιος Σπυρίδων, με το Ιερό του Σκήνωμα στη θύρα, όπου το προσκύνησε με συγκίνηση ο Πατριάρχης και μετά ακολουθεί ο λαός της Κέρκυρας και οι επισκέπτες της σε μακριές ουρές.

Από την παραμονή όλοι οι δρόμοι μοσχομύριζαν λουκουμάδες, όπως το θέλει η παράδοση για τη γιορτή αυτή όπου γιορτάζουν σχεδόν όλα τα σπίτια της Κέρκυρας. Σήμερα το μεσημέρι, ώρα 12.15, δίδεται συναυλία στη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στο κτίριο της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κερκύρας, την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, Τετάρτη, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο, παρουσία του Πατριάρχη έπαιξαν και οι τρεις φιλαρμονικές, «Καποδίστριας», «Μάντζαρος», και «η Παλαιά», με ελεύθερη είσοδο και εκλεκτό πρόγραμμα!

Ο καιρός καλά κρατεί, ακύμαντος ο κόλπος της Γαρίτσας με τον ανδριάντα του κυβερνήτη ν’ αγναντεύει τη Βόρεια Ηπειρο, ο Πατριάρχης τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια, πίσω από το Ιερό της Μονής Πλατυτέρας. Φεύγοντας, παίρνει μαζί του το αντίγραφο του προσωπικού αγαπημένου εικονίσματος του Καποδίστρια, με τον Αγιο Συμεών, ως αναμνηστικό δώρο από τον πρόεδρο της Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκύρας, κ. Γιάννη Σ. Πιέρη, και τιμητική πλακέτα της αναγόρευσής του ως επίτιμου προέδρου της Αναγνωστικής, μετά τους Πατριάρχες Ιωσήφ Β΄ και Αθηναγόρα.

Ο δήμαρχος Κερκυραίων κ. Κώστας Νικολούζος, με επίσημη τελετή στο δημαρχείο, αναγόρευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο επίτιμο Δημότη Κερκύρας. Πριν τελειώσει η ιστορική αυτή επίσκεψη, τα πολύτιμα ενθυμήματα συσσωρεύονται ήδη. Χάρις στις αποκλειστικές εικόνες του προσωπικού φωτογράφου του Πατριάρχου, δημοσιογράφου κ. Νίκου Μαγγίνα, εκλεκτού Κωνσταντινουπολίτη, παρουσιάζουμε εδώ, για την «Κ», στιγμές καθοριστικές για το πρόγραμμα εκδηλώσεων. Μία τελευταία ματιά στο καταπράσινο τοπίο της Κέρκυρας για τον «Πράσινο Πατριάρχη» που τον Φεβρουάριο θα τελέσει λειτουργία στην Εκκλησία του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη σε προσκύνημα.

Επίτιμος πρόεδρος της Αναγνωστικής ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ωρα 11.30 της Πέμπτης ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί με σεβασμό και θέρμη στα γραφεία της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας από τον πρόεδρο Γιάννη Σ. Πιέρη και τα μέλη του Δ.Σ. Ξεναγήθηκαν από τον κ. Γ. Πιέρη, ο Πατριάρχης κάθησε στο Γραφείο του Κυβερνήτου της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών. Ακολούθησε στην Αίθουσα Διαλέξεων η κατατοπιστική ομιλία του προέδρου κ. Γ. Πιέρη για την αποστολή και το διαχρονικό έργο της Αναγνωστικής Εταιρείας που, με προσπάθειες, συνεχίζεται.

«Είστε ο τρίτος Οικουμενικός Πατριάρχης που με την εδώ παρουσία Του ευλογεί το νησί μας» είπε. Και εξήγησε ότι οι δύο άλλοι Πατριάρχες ήταν ο Ιωσήφ Β΄ και ο Αθηναγόρας. «Ως ελάχιστη ένδειξη απέραντου σεβασμού», συνέχισε, «επιτρέψτε μας να Σας ανακηρύξουμε επίτιμο πρόεδρον της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας και σε ανάμνηση της ευφροσύνου ημέρας να σας προσφέρουμε μιαν αναμνηστική πλακέτα».

ΤΗΛΕΦΟΣ

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Φωτογραφία: Νίκος Μαγγίνας

 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

 1. Ζητείται μάγειρας/σσα από τον παντοκαφενέ Μπρίκι 12.04.24
 2. Ζητείται προσωπικό από το τουριστικό γραφείο Green View travel 12.04.24
 3. Ζητούνται υπάλληλοι από την Go Car rent a car στο αεροδρόμιο 12.04.24
 4. Ζητούνται πωλητές/πωλήτριες από το κατάστημα Mythiko 12.04.24
 5. Ζητείται υπεύθυνος κρατήσεων από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων 12.04.24
 6. Ζητείται υπεύθυνος σταθμού ενοικιάσεως αυτοκινήτων 12.04.24
 7. Ζητείται προσωπικό για service από ξενοδοχειακή μονάδα 12.04.24
 8. Ζητείται σερβιτόρος/α από το Tango bar στην Παλαιοκαστρίτσα 12.04.24
 9. Ζητείται προσωπικό από το κατάστημα Τερκενλής 12.04.24
 10. Ζητείται υπάλληλος ενοικίασης αυτοκινήτων από την Goldcar 12.04.24
 11. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Kerkyra Blue Hotel N' Spa 12.04.24
 12. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Dreams Corfu Resort & Spa 12.04.24
 13. Ζητείται καμαρίερα από το Thalassa Suites 12.04.24
 14. Ζητείται βοηθός κουζίνας και λαντζιέρης/α από εστιατόριο στο κέντρο 12.04.24
 15. Ζητείται προσωπικό από ξενοδοχείο στο Κοντόκαλι 12.04.24
 16. Ζητείται προσωπικό από το τουριστικό γραφείο MTS Globe 12.04.24
 17. Ζητούνται καθαρίστριες-καμαριέρες από την εταιρεία Clean Living 12.04.24
 18. Ζητείται πωλήτρια/ης από τουριστικό στην παλαιά πόλη 12.04.24
 19. Ζητείται πωλήτρια από κατάστημα με σανδάλια/τσάντες 12.04.24
 20. Ζητείται βοηθός και τεχνίτης υδραυλικός 12.04.24
 21. Ζητείται υπάλληλος μπουφέ και καθαρισμού από την Goldair Handling A.E. 11.04.24
 22. Παραδίδονται μαθήματα ρωσικών 11.04.24
 23. Ζητείται μάγειρας/σσα για τηγάνια από το Ιταλικό εστιατόριο Margherita 11.04.24
 24. Ζητείται υπάλληλος λογιστηρίου 11.04.24
 25. Ζητείται πωλητής/τρια από boutique στο ξενοδοχείο Angsana 11.04.24
 26. Ζητούνται πωλητές/merchandisers από την ελληνική βιομηχανία χρωμάτων Vechro 11.04.24
 27. Ζητείται προσωπικό από την G4S Cash Solutions 11.04.24
 28. Ζητείται οδηγός και αποθηκάριος από την εταιρεία Αφοί Πορτοκαλίδη ΑΕ 11.04.24
 29. Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την Hertz 11.04.24
 30. Ζητείται πωλητής/τρια από το ζαχαροπλαστείο καφέ Δέσποινα 11.04.24

Corfuland News