Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει η Δημόσια Βιβλιοθήκη

 

Υπηρεσίες Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κέρκυρας

προς το κοινό

 

1.           Δανεισμός Βιβλίων, DVDκαι ταξιδιωτικών οδηγών

Μπορείτε να δανειστείτε ανά κάρτα μέλους μέχρι τέσσερα (4) βιβλία για είκοσι (20) μέρες και τηλεφωνικά στο 2661038583 μπορείτε να ανανεώσετε για άλλες δεκαπέντε (15) μέρες. Για το ίδιο διάστημα ισχύει και ο δανεισμός ταινιών DVDκαι ταξιδιωτικών οδηγών. Όλα αυτά παρέχονται χωρίς χρέωση

 

2.           Παιδικό Τμήμα

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει η Δημόσια Βιβλιοθήκη

Το 2013 εγκαινιάστηκε το νέο Παιδικό τμήμα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Σε ένα χώρο 90 τ.μ., τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν περισσότερα από 7.500 βιβλία κατάλληλα για παιδιά, να παίξουν με περισσότερα από 40 επιτραπέζια παιχνίδια, να διασκεδάσουν με το κουκλόσπιτο ή το κουκλοθέατρο ή να μάθουν μέσω των παιχνιδιών της PlanToys. Επίσης υπάρχει υλικό για να ζωγραφίσουν, να δημιουργήσουν και φυσικά πολλά παζλ και ηλεκτρονικός αυτοκινητόδρομος. Τέλος μπορούν να διασκεδάσουν παίζοντας με το Wiiκαι το PlayStation3

 

3.           Αίθουσα Πληροφορικής

Μπορείτε να κάνετε χρήση ενός εκ των 8 νέων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών της Βιβλιοθήκης μας σε συνδυασμό με την νέα γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω του μητροπολιτικού δικτύου οπτικών ινών.

 

4.           Επτανησιακή Συλλογή

Σήμερα στην Βιβλιοθήκη, ακριβώς απέναντι από το κλειστό αναγνωστήριο λειτουργεί αίθουσα εφοδιασμένη με βιβλία, χειρόγραφα, τεκμήρια, φυλλάδια και εφημερίδες που αναφέρονται αποκλειστικά στα Επτάνησα και κυρίως στην Κέρκυρα. Ερευνητές, ιστορικοί και απλοί πολίτες μπορούν να έρθουν στον συγκεκριμένο χώρο – κατόπιν άδειας από τη Διεύθυνση της Βιβλιοθήκης – και να διαβάσουν ή φωτογραφήσουν τα βιβλία – τεκμήρια του χώρου αυτού. Υπάρχει και διαθέσιμος Υπολογιστής για να υποστηρίξει τυχόν έρευνα. Απαγορεύεται ο δανεισμός βιβλίων από την αίθουσα αυτή.

 

5.           Online αίτηση κάρτας μέλους.

Μπορείτε μέσω της ιστοσελίδας μας http://www.corfulibrary.gr  να κάνετε αίτηση για νέα κάρτα ή για να βγάλετε καινούρια αν την έχετε χάσει.

6.           Αρχείο Μουσικής Κερκυραίων Συνθετών

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας διατηρεί μία συλλογή σήμερα περίπου 500 παρτιτούρων δωρεά Κερκυραίων Δημιουργών. Η συλλογή αυτή συνεχώς εμπλουτίζεται αποτελώντας τη μοναδική συλλογή Κερκυραίων Συνθετών – Δημιουργών.

 

7.           Δημόσιος Κατάλογος Βιβλιοθήκης

Μπορείτε μέσω της ιστοσελίδας http://www.corfulibrary.grστο μενού «Κατάλογος» να αναζητήσετε τα καταλογογραφημένα τεκμήρια της Βιβλιοθήκης μας, να δείτε πια από αυτά είναι διαθέσιμα για δανεισμό και πια χρεωμένα και να τα αναζητήσετε στον χώρο της Βιβλιοθήκης με βάση τον αριθμό θέσης τους.

 

8.           Σχολικές Επισκέψεις – Επισκέψεις Φροντιστηρίων

Αν είστε σχολείο (Δημόσιο ή ιδιωτικό) ή φροντιστήριο μπορείτε να κάνετε onlineκράτηση για επίσκεψη στον χώρο της Βιβλιοθήκης σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες που υποδεικνύονται στην ιστοσελίδα μας http://www.corfulibrary.grστο μενού «Σχολικές Επισκέψεις» και να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα επισκέψεων περίπου μιας ώρας της Βιβλιοθήκης.

9.           Αναγνωστήριο

Στην αίθουσα του παλαιού Παιδικού τμήματος λειτουργεί σήμερα κλειστό αναγνωστήριο όπου απρόσκοπτα μπορεί κάποιος να έρθει και να διαβάσει, να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή του ή τα Tabletsπου υπάρχουν στον χώρο. Η αίθουσα περιέχει εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, λευκώματα και πολλά άλλα τεκμήρια (παλαιά και νέα) που δεν δανείζονται και είναι μόνο για χρήση στον συγκεκριμένο χώρο.

Επίσης λειτουργεί δεύτερο αναγνωστήριο στην Αμερικανική Γωνιά.

 

10.      Εκδηλώσεις

Η Βιβλιοθήκη, όντας μέλος της ομάδας FutureLibrary, συνεργάτης του Μορφωτικού Ιδρύματος της Αμερικανικής Πρεσβείας (AmericanCorner) και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, πραγματοποιεί ετησίως δεκάδες εκδηλώσεις τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Μέσα από το Facebookhttps://www.facebook.com/plicorfuή μέσω της ιστοσελίδας μας http://www.corfulibrary.grμπορείτε να ενημερώνεστε για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας.

 

11.      Πρόσβαση σε ψηφιοποιημένα Τεκμήρια

Μέσω του νέου συστήματος Ψηφιοποίησης που αποκτήθηκε με δωρεά του ιδρύματος Κώστα και Ελένη Ουράνη, ξεκινήσαμε μία προσπάθεια ψηφιοποίησης Κερκυραϊκών Εφημερίδων. Στόχος της Βιβλιοθήκης είναι μέχρι το τέλος καλοκαιριού του 2014 να έχει ψηφιοποιηθεί το υλικό που διαθέτει η Βιβλιοθήκη από το 1940 έως και το 1970.

 

12.      Ασύρματη σύνδεση στο χώρο της Βιβλιοθήκης (WiFi)

Παρέχεται δωρεάν ασύρματη σύνδεση στον χώρο της Βιβλιοθήκης (WiFi). Η Βιβλιοθήκη πρόσφατα διασυνδέθηκε με το μητροπολιτικό Δίκτυο με Οπτική Ίνα.

 

13.      Φωτοτύπιση, φωτογράφηση, εκτύπωση και ψηφιοποίηση

Μπορείτε να φωτογραφήσετε, εκτυπώσετε ή φωτοτυπήσετε οποιοδήποτε τεκμήριο της Βιβλιοθήκης (ανάλογα με την χρονολογία του τεκμηρίου χρησιμοποιείται και διαφορετική μέθοδος). Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νέο σύστημα ψηφιοποίησης που διαθέτει η Βιβλιοθήκη και που είναι δωρεά του ιδρύματος Ουράνη για να ψηφιοποιήσετε οποιοδήποτε τεκμήριο δικό σας ή της Βιβλιοθήκης.

 

14.      Ξενόγλωσσες Γωνιές

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη έχει συμπεριλάβει σε μία αποκλειστική αίθουσά της, ξενόγλωσσες συλλογές που προήλθαν από δωρεές. Συγκεκριμένα υπάρχει η Αμερικάνικη Γωνιά με περισσότερα από 2.500 βιβλία, η Γαλλική και η Γερμανική Γωνιά

 

15.      Εκπαιδευτικές Δράσεις εξάμηνης διάρκειας – Καλοκαιρινές Εκστρατείες ανάγνωσης

Σε συνεργασία με φορείς της Κέρκυρας και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιούνται ετησίως δεκάδες εκδηλώσεις για παιδιά όπως μουσικοπαιδαγωγικές, θεατρικά, θέατρο σκιών κ.α.. Επίσης πραγματοποιούνται προβολές ντοκυμαντέρ και ταινιών. Επιπλέον κάθε καλοκαίρι σε συνεργασία με το FutureLibraryπραγματοποιείται σειρά δράσεων για παιδιά.

 

16.      Kindle – Ebook Reader

Τα μέλη της Βιβλιοθήκης μπορούν να δανειστούν ένα από τα τρία Kindles–  EbookReadersτα οποία μας χορηγήθηκαν από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Αμερικανικής Πρεσβείας και περιέχουν 106 τίτλους βιβλίων στα Αγγλικά με συνεχή εμπλουτισμό τους.

 

17.      E-library USA

Μια νέα υπηρεσία που παρέχεται με δωρεά του Μορφωτικού Ιδρύματος της Αμερικανικής Πρεσβείας και δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της Βιβλιοθήκης να διαβάσουν onlineβιβλία και περιοδικά όπως το NationalGeographic(από την πρώτη έκδοση έως και σήμερα), να διαδράσουν με εκπαιδευτικά βιβλία και προγράμματα και πολλά ακόμα που αφορούν τόσο καθηγητές Αγγλικής γλώσσας όσο και μαθητές, φοιτητές και γενικά ενήλικες.

18.      Πρόσβαση σε Επιστημονικά Άρθρα

Στη Βιβλιοθήκη παρέχεται δωρεάν πρόσβαση σε επιστημονικά άρθρα μέσω της HealLink, ώστε να εξυπηρετηθεί η ανάγκη φοιτητών, μαθητών και ερευνητών για πρόσβαση σε αυτά.

 

19.      Δυνατότητα παρακολούθησης Online Μαθημάτων που οδηγούν σε βεβαιώσεις παρακολούθησης

Μέσα από την Βιβλιοθήκη μπορεί κάποιος να γνωρίσει τον κόσμο των onlineμαθημάτων. Σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία ενημερώνουμε το κοινό της Βιβλιοθήκης και τους Κερκυραίους πολίτες για τη δυνατότητα πραγματοποίησης onlineμαθημάτων μέσα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, δωρεάν και παρέχοντας στο τέλος πιστοποιητικό. Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στη Βιβλιοθήκη.

 

20.      Διάθεση Αίθουσας Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης

Η αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, χωρητικότητας έως και 90 ατόμων διατίθεται για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, κατόπιν αιτήσεως στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης http://www.corfulibrary.gr. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τον κανονισμό διάθεσης της αίθουσας από την ιστοσελίδα ή από τα έντυπα που διατίθενται στην υποδοχή της Βιβλιοθήκης

21.      Εκτύπωση Τελών Κυκλοφορίας

Η Βιβλιοθήκη παρέχει τη δυνατότητα εκτύπωσης των Τελών Κυκλοφορίας δωρεάν σε οποιοδήποτε συμπολίτη μας.

 

22.      Εικονική Περιήγηση στη Βιβλιοθήκη Κέρκυρας

Μέσα από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες και να περιηγηθείτε εικονικά μέσα στον χώρο.

 

23.      Δυνατότητα κατάρτισης στα θέματα Βιβλιοθήκης μέσω εθελοντικής εργασίας

Δίνονται κίνητρα σε νέους αλλά και μεγαλύτερους συμπολίτες μας να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο χώρο της Βιβλιοθήκης παρέχοντάς τους κατάρτιση και βεβαίωση παροχής εθελοντικής εργασίας. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η Βιβλιοθήκη κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού και παράλληλα ο εθελοντής ενημερώνεται για τον τρόπο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και αποκτά εμπειρία στο χώρο διαχείρισης του βιβλίου.

 

24.      Συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Με όλα ανεξαιρέτως τα τμήματα υπάρχει συνεργασία της Βιβλιοθήκης η οποία αποσκοπεί τόσο στην ενίσχυση του ρόλου της Βιβλιοθήκης  στην τοπική κοινωνία όσο και στην κατάρτιση των φοιτητών και στην δημιουργία χώρου για έρευνα και πραγματοποίηση διπλωματικών και ερευνητικών εργασιών. Μέσω της πρακτικής άσκησης ενισχύεται συνεχώς το προσωπικό της Βιβλιοθήκης. Τέλος σε συνεργασία με το Μουσικό Τμήμα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις με έμφαση στις μικρές ηλικίες μαθητών

 

25.      Πραγματοποίηση κοινωφελών δράσεων

Στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς η Βιβλιοθήκη πραγματοποιεί BazaarΒιβλίων. Τα έσοδα αυτής της δράσης καταλήγουν σε τοπικούς φορείς που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Παράλληλα, συμμετέχει και σε άλλες δράσεις όπως στη συλλογή από πλαστικά καπάκια και μπαταρίες για ανακύκλωση.

 

26.      Προσπάθεια ενοποίησης τοπικών Βιβλιοθηκών με τη Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη

Από το 2013 ξεκίνησε μία προσπάθεια να βρεθούν και να συνεργαστούν οι τοπικές Βιβλιοθήκες της Κέρκυρας υπό τη σκέπη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Στόχος της δράσης αυτής είναι να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό ο κατάλογος των Βιβλίων που υπάρχουν στο νησί μας,να μπορεί ο κάθε ένας από εμάς εύκολα να εντοπίζει το βιβλίο που τον ενδιαφέρει και να έχει πρόσβαση σε αυτό.

 

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας

Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών

Έτος Ίδρυσης: 1790

Τηλ. 26610 38583

email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

 1. Ζητούνται οδηγοί από επιχείρηση στο εμπόριο τροφίμων 23.04.24
 2. Ζητείται βοηθός κουζίνας/λάντζα από εστιατόριο σνακ μπαρ στο κέντρο 23.04.24
 3. Ζητείται προσωπικό από τα Dust+Cream 23.04.24
 4. Ζητείται νέος/α από καφέ μπαρ στο κέντρο 23.04.24
 5. Ζητούνται πωλητές/ταμίες από τα Duty Free Shops στο Λιμάνι 23.04.24
 6. Ζητείται υπάλληλος λογιστηρίου από εμπορική εταιρεία 23.04.24
 7. Ζητούνται ταμίες από super market 23.04.24
 8. Ζητούνται πωλητές/τριες για mini markets 23.04.24
 9. Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο στον Άγιο Γεώργιο Πάγων 23.04.24
 10. Ζητείται Junior IT Administrator από το Κέντρο Διοικητικής Λογιστικής - Γ. Φωτεινάτος 23.04.24
 11. Ζητείται υπάλληλος τουριστικού γραφείου 23.04.24
 12. Ζητείται σερβιτόρος/α από εστιατόριο στη Γλυφάδα 23.04.24
 13. Ζητούνται υπάλληλοι από την Go Car rent a car στο αεροδρόμιο 23.04.24
 14. Ζητείται προσωπικό από το Greek Harmony store στην παλαιά πόλη 23.04.24
 15. Ζητείται πωλήτρια/ης από mini market/ τουριστικό στη βόρεια Κέρκυρα 23.04.24
 16. Ζητείται προσωπικό από ενοικιάσεις αυτοκινήτων 23.04.24
 17. Ζητείται πωλητής/τρια από την Admiral 23.04.24
 18. Ζητείται Α μάγειρας από τα Ella Resorts 23.04.24
 19. Ζητείται καμαριέρα και μάγειρας από το Hotel Elena 23.04.24
 20. Ζητούνται οδηγοί από την Sixt 23.04.24
 21. Ζητείται προσωπικό από το Nautilus cafe 23.04.24
 22. Ζητείται προσωπικό από καφέ/bar στο κέντρο 23.04.24
 23. Ζητείται προσωπικό από super market/ τουριστικό στον Ύψο 23.04.24
 24. Ζητείται προσωπικό από ξενοδοχείο στη νότια Κέρκυρα 23.04.24
 25. Ζητείται πωλητής/τρια από κατάστημα παιδικών ρούχων 23.04.24
 26. Ζητείται barman/barista από το Sway 23.04.24
 27. Ζητείται γαλλόφωνη υπάλληλος δημοσίων σχέσεων από το ξενοδοχείο Ionian Sun 23.04.24
 28. Ζητείται προσωπικό από εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων 23.04.24
 29. Ζητείται κομμωτής/τρια και άτομο για μανικιούρ/πεντικιούρ από το Έλενα και Αναστασία Hair Salon 23.04.24
 30. Ζητούνται αποθηκάριοι από την AirCanteen A.E. 23.04.24

Corfuland News