Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Περιβαλλοντική Δράση στη Θεσπρωτία και Λευκίμμη Κέρκυρας, 04-05/02/2012

ImageΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Διημερίδα με θέμα: "Παράκτιοι Υγροβιότοποι Κέρκυρας-Θεσπρωτίας μια σχέση αλληλεξάρτησης" διοργανώνεται από κοινού από τα κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λευκίμμης και Θεσπρωτίας στις 4 και 5 Φεβρουαρίου 2012.

Συνοπτικά η ενδιαφέρουσα αυτή περιβαλλοντική δράση θα ακολουθήσει τη διαδρομή του χάρτη που βρίσκεται στο τέλος και θα έχει σε γενικές γραμμές την παρακάτω θεματολογία:

4 Φεβρουαρίου 2012: Θεσπρωτία

Αρχ. χώρος ΡΑΒΕΝΗΣ: Ο Καλαμάς μέσα από τις αρχαιολογικές έρευνες (Ενημέρωση) - ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΑΜΑ περιοχή ΝΑΤURA - Καλαμάς στο ρου του χρόνου – Σύγχρονες ανθρώπινες παρεμβάσεις - Ανθρωπογενείς πιέσεις (Επίσκεψη στο Ιχθυοτροφείο της περιοχής)
ΠΑΛΙΑ ΣΑΓΙΑΔΑ (Σημείο Πανοραμικής θέας) -Δραστηριότητες: α) Παρατήρηση με Τηλεσκόπια, β) Ενημέρωση για τις περιοχές NATURA:
ΣΑΓΙΑΔΑ - ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑ - Δραστηριότητες: α) Ενημέρωση στο Μουσείο του ΚΕΚ, β) Παρακολούθηση 20/λεπτου ενημερωτικού Video Παρουσίαση ΚΠΕ Φιλιατών - Καλαμάς Ιστορία Μυθολογία Ίδρυση και Λειτουργία φορέων ∆ιαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών - Διαδικασίες για την ίδρυση, αρμοδιότητες και θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας Φορέων Διαχείρισης
Θεσμικό Καθεστώς Περιοχών NATURA – Προοπτικές Εξέλιξης του Δικτύου - Συζήτηση - Ερωτήσεις - Απορίες ‐ Αξιολόγηση πρώτης μέρας.

5 Φεβρουαρίου 2012: Λευκίμμη

Παρουσίαση ΚΠΕ Κέρκυρας - Οδηγός Συμπεριφοράς στις περιοχές NATURA - Δραστηριότητες: α) Ποδηλασία στον Αιωνόβιο Ελαιώνα - μέτρηση της ηλικίας των αιωνόβιων ελιών και β) Περίπατος στη Λιμνοθάλασσα – Παρατήρηση με διόπτρες & αναγνώριση πουλιών
Αλυκή Λευκίμμης: Το Φυσικό Περιβάλλον - Οικότοποι, χλωρίδα πανίδα, καθεστώς προστασίας για την περιοχή NATURA
Αλυκή Λευκίμμης: το Ανθρωπογενές Περιβάλλον - Το Αλάτι – Ο Χώρος – Οι Άνθρωπο - Λιμνοθάλασσα Κορισσίων και Αντινιώτη - Χλωρίδα πανίδα, καθεστώς προστασίας για τις περιοχές NATURA *ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ* - απόψεις για την προβολή του διήμερου, προτάσεις για μελλοντική συνεργασία, διερεύνηση δυνατότητας δημιουργίας δικτύου, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Συμπλήρωση Ερωτηματολογίων
Με βάση πληροφόρηση του Εθελοντικού Δικτύου Κέρκυρας η διανυκτέρευση στην Ηγουμενίτσα και το δείπνο είναι πληρωμένα από το πρόγραμμα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στη διημερίδα αυτή παρακαλούμε απευθυνθείτε στο υπεύθυνο του Τομέα Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Εθελοντικού Δικτύου Κέρκυρας κ. Κωστή Καρβούνη [Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
].

Σχετικό άρθρο... 

Πηγή: Εθελοντικό Δίκτυο Κέρκυρας

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News