Τι παίζει Σήμερα

Ionian Wikithon 2022, 14-20/05/2022

Ώρα έναρξης: 05:00
 • #DEALIFE: ένα δείπνο με ελευθερη επιλογή από το μενού από την ταβέρνα Τάκης.
   
  Μόνο:35€
  Αρχική αξία60€
  Έκπτωση42%
  Δείτε το
 • Gogas 2021
 • profi 111119
 • oxygen 05/05/22
 • Gogas 2 2021
Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Δημοφιλείς χρυσές αμμουδιές στην Κέρκυρα που πρέπει να επισκεφθείς

« Τι όμορφα που είναι εδώ! 

Η χρυσαφένια αμμουδιά μήνυμα ειρήνης φέρνει,

απ’ άλλους κόσμους μακρινούς αόρατους στο μάτι.» 

Με τους στίχους αυτούς η ποιήτρια Ιωάννα Μουτσοπούλου υμνεί τις χρυσαφένιες ελληνικές  αμμουδιές που δίνουν ένα ξεχωριστό  χρώμα στο καλοκαίρια μας. 

Παραλίες με χρυσές αμμουδιές έχει πολλές να μας προσφέρει το νησί των Φαιάκων.

Μια απ’αυτές είναι η παραλία του Άγιου Γορδίου Νότου. Δεν είναι πολυσύχναστη και χωρίς καμιά τουριστική οργάνωση αλλά είναι επιλογή ιδανική γι’ αυτούς που επιδιώκουν την  ηρεμία και τη χαλάρωση. Το μήκος φτάνει τα έξι χιλιόμετρα και ο βυθός είναι κατάλληλος για καταδύσεις.

Πιο πολυσύχναστη και οργανωμένη είναι η βραβευμένη με γαλάζια σημαία  παραλία του Κοντογιαλού. Ξεχωρίζει για τη λεπτή χρυσή άμμο, τα ρηχά νερά της και  τους ψηλούς λόφους της που είναι κατάφυτοι με ελιές και πεύκα.

Δημοφιλείς χρυσές αμμουδιές στην Κέρκυρα που πρέπει να επισκεφθείς

Στα νοτιοδυτικά της Κέρκυρας βρίσκεται η παραλία του Χαλικούνα, η οποία  περιβάλλεται από  κεδρόδασος και βραχώδεις λόφους. Η χρυσαφένια αμμουδιά της φτάνει τα τρία χιλιόμετρα και εκτείνεται κατά μήκος της λίμνης Κορισσίων. 

Δημοφιλείς χρυσές αμμουδιές στην Κέρκυρα που πρέπει να επισκεφθείς

Άλλη μια παραλία στα νοτιοδυτικά του νησιού είναι αυτή του Μαραθιά με τη λεπτή χρυσή άμμο και τα αβαθή κρυστάλλινα νερά. Είναι αγαπημένη παραλία των ντόπιων και βραβευμένη και αυτή με γαλάζια σημαία. 

Δημοφιλείς χρυσές αμμουδιές στην Κέρκυρα που πρέπει να επισκεφθείς

Η δημοφιλής παραλία του Αγίου Γορδίου Μέσης σε προκαλεί να την επισκεφθείς όχι μόνο για την χρυσή αμμουδιά της που φτάνει τα χίλια μέτρα αλλά και για το ειδυλλιακό σκηνικό της. Συνδυάζει γαλαζοπράσινα νερά, βουνό και σκαλιστά βράχια που δίνουν την εντύπωση ότι είναι  δημιούργημα ενός σπουδαίου γλύπτη. 

Τα 600 μέτρα φτάνει  η παραλία της Γλυφάδας. Είναι αρκετά πλατιά, έχει λεπτή χρυσή άμμο και τα νερά της είναι ρηχά. Ο βυθός είναι αμμώδης και το φυσικό περιβάλλον που την περιβάλλει έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ψηλοί λόφοι με τα πεύκα και τις ελιές και βράχια με πυκνή βλάστηση «αγκαλιάζουν» την παραλία. 

Σύνταξη: Νίκος Στούπης

Corfuland Live Webcams

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News