Τι παίζει Σήμερα

Pokerface @Σινέ Ορφεύς, 1-7/12

Ώρα έναρξης: 22:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Οδηγίες προστασίας Covid-19 για εμβολιασμένους και μη

Με αφορμή την ανησυχητική αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο νησί μας και πανελλαδικά, όπως και την αύξηση νοσηλειών, αλλά και θανάτων, ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας θεωρεί  χρήσιμη και επιβεβλημένη την επικαιροποίηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών  επαφών τους. 

Σε περίπτωση συμπτωματολογίας λοίμωξης, ο ασθενής (εμβολιασμένος ή μη) πρέπει να επικοινωνεί με τον προσωπικό του ιατρό και να υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο. Εάν το αποτέλεσμα του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) είναι αρνητικό, αλλά τα συμπτώματα επιμένουν,  πρέπει να γίνεται επανέλεγχος με μοριακό  test PCR και ο ασθενής να  τίθεται σε κατ’ οίκον απομόνωση έως την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Οδηγίες προστασίας Covid-19 για εμβολιασμένους και μη

Σε περίπτωση θετικού test με ήπια νόσηση,  ο ασθενής παραμένει υποχρεωτικά σε κατ' οίκον  απομόνωση, τουλάχιστον για δέκα ημέρες. Έξοδος από την καραντίνα επιτρέπεται  σε περίπτωση απουσίας πυρετού, για τουλάχιστον  72 ώρες πριν την έλευση του 10ημερου  χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών και ύφεση των συμπτωμάτων, ιδιαίτερα από το αναπνευστικό.

Μη εμβολιασμένοι πολίτες,  στενές  επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 μέρες. Εάν εμφανιστούν συμπτώματα, τότε γίνεται μοριακός έλεγχος με PCR. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, η στενή επαφή θεωρείται επιβεβαιωμένο κρούσμα και αντιμετωπίζεται ανάλογα. Σε αρνητικό αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου η καραντίνα συνεχίζεται για 14 ημέρες.

Εμβολιασμένοι ασυμπτωματικοί πολίτες,  στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά τηρούν  αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας και ελέγχουν την πιθανή  εκδήλωση συμπτωμάτων για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νόσου είναι απαραίτητη η συχνή επικοινωνία με τον προσωπικό μας ιατρό και η συμμόρφωση με τις οδηγίες του.

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News