Προσφορές

Κανένα γεγονός
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ο χαιρετισμός του πρέσβη της Αρμενίας στην εκδήλωση για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Μία γενοκτονία συνεχίζεται μέχρι να αναγνωριστεί» είναι το μήνυμα που έστειλε από την Κέρκυρα ο πρέσβης της Αρμενίας, Γκατζίκ Γκαλατσιάν ( Gagik Ghalatcian), ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση «η Κέρκυρα, 100 χρόνια μετά τη γενοκτονία των Αρμενίων θυμάται»,  το βράδυ Σαββάτου 2 Μαίου 2015 στο περιστύλιο των ανακτόρων Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου. 

 Δείτε Video:


Ο πρέσβης της Αρμενίας τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα πρέπει να μην ξεχνάμε τις γενοκτονίες, γιατί η θύμηση είναι ο μόνος τρόπος να αποτραπούν στο μέλλον ανάλογες πράξεις σε άλλα μέρη και επισήμανε πως «μία γενοκτονία συνεχίζεται μέχρι να αναγνωριστεί». 

Το αρμένικο έθνος είπε, μεταξύ άλλων, δεν εξαφανίστηκε, υπάρχει η Δημοκρατία της Αρμενίας, οι Αρμένιοι είναι ζωντανοί, δεν ξεχνούν ποτέ τα δεινά τους και απαιτούν αναγνώριση και μην ξαναγίνουν τέτοιοι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο κ. Γκαλατσιάν ευχαρίστησε όλους αυτούς που βοήθησαν τους Αρμένιους που επιβίωσαν μετά την τραγωδία της γενοκτονίας και έφτασαν στις γειτονικές χώρες, όπως στην Ελλάδα.

Ο χαιρετισμός του πρέσβη της Αρμενίας στην εκδήλωση για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την κορύφωση της γενοκτονίας των Αρμενίων, η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους προγόνους των Αρμενίων πολιτών της Κέρκυρας, που εκδιώχθηκαν από την πατρίδα τους και στα ορφανά που έφτασαν στο νησί, τα οποία στη συνέχεια υιοθετήθηκαν από οικογένειες παντού στον κόσμο.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν «οι Φίλοι του Ιδρύματος Αλμπέρτ Κοέν» στην Κέρκυρα, πιστοί στις αξίες του ανθρωπιστή συγγραφέα και διπλωμάτη, ο οποίος υπήρξε στέλεχος του Διεθνούς Οργανισμού Προστασίας Προσφύγων. 

Στην Κέρκυρα τον Δεκέμβριο του 1922, έφτασαν εξουθενωμένοι από τον διωγμό και τις κακουχίες του δρόμου της προσφυγιάς 3.000 Αρμένιοι, οι περισσότεροι γυναίκες, παιδιά και ορφανά. Στο νησί η κοινωνία τούς στήριξε από την πρώτη στιγμή και τούς δόθηκαν σπίτια για να μείνουν σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Οι Αρμένιοι στην Κέρκυρα κατάφεραν να ενσωματωθούν γρήγορα στην τοπική κοινωνία, μάλιστα ανέπτυξαν με επιτυχία δραστηριότητες. Έμποροι καφέ και ξηρών καρπών, υφαντουργοί και ταπητουργοί απασχόλησαν στις επιχειρήσεις τους εκατοντάδες Κερκυραίους προς όφελος πολλών οικογενειών. 

Χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές του έμπορου Παύλου Τζαρουγκιάν για την εμπορική δραστηριότητα της Αρμένικης Κοινότητας στην Κέρκυρα. Το Ίδρυμα Κοέν επισημαίνει ότι με την εκδήλωση «τιμά την πίστη και τη δύναμη αυτών που μπόρεσαν να ενταχθούν και να δραστηριοποιηθούν σε έναν καινούργιο τόπο». Σταδιακά, μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι πρόσφυγες από την Αρμενία, αναζητώντας καλύτερη τύχη, έφυγαν για το εξωτερικό ή άλλες περιοχές της Ελλάδας και σήμερα στο νησί έχουν απομείνει μόνο 5 οικογένειες.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Αρμενίας από την Παλαιά Φιλαρμονική Κέρκυρας στην είσοδο των ανακτόρων.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα και έγγραφα της εποχής πλαισίωσαν τις διαλέξεις, από τον αναλυτή Νίκο Λυγερό, σχετικά με τη γεωπολιτική κατάσταση της Αρμενίας το 1915 και την καθηγήτρια Φιλολογίας, Χρ. Αλαμάνου, για τη διαβίωση των Αρμενίων στην Κέρκυρα. Οι παραβρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αρμένικα τραγούδια με την Γκαλίνα Κνις και συνοδεία πιάνου, καθώς και μουσικά κομμάτια του Αρμένιου συνθέτη Κατσατουριάν, με το βιολί του Σπύρου Γικόντη, καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:www.capital.gr

Corfuland Live Webcams

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Off Town

Άνω Πυργί, Ύψος

Δείτε live

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Παραδίδονται ιδιαίτερα φιλολογικά μαθήματα 04.09.26
  2. Ενοικιάζεται γραφείο στην πόλη 04.09.26
  3. Zητείται προσωπικό από το Malibu summer στη Δασιά 04.09.26
  4. Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες και δυάρια στις Μπενίτσες 04.09.26
  5. Ζητείται προσωπικό από το BSB Corfu 03.09.26
  6. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Divani Corfu Palace 03.09.26
  7. Ζητείται βοηθός σερβιτόρου από εστιατόριο στην πόλη 03.09.26
  8. Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο στην πόλη 03.09.26
  9. Ζητούνται υπάλληλοι γενικών καθηκόντων στη Μαρίνα Γουβιών 03.09.26
  10. Ζητείται δυάρι από ζευγάρι εκπαιδευτικών 03.09.26
  11. Ζητείται μάγειρας/ισσα από το Brisk restaurant 03.09.26
  12. Ζητείται ψήστης από ψησταριά στου Τζάβρου 03.09.26
  13. Ζητείται προσωπικό από το Day market στη Δασιά 02.09.26
  14. Ενοικιάζεται διαμέρισμα στο Κοντόκαλι 02.09.26
  15. Ζητείται τυλιχτής/ρια από το κατάστημα Καντίνα 02.09.26
  16. Ενοικιάζεται διαμέρισμα στην πόλη 02.09.26
  17. Ζητείται σερβιτόρα/ος από την πίττα του παππού 02.09.26
  18. Ενοικιάζεται λόφτ στο Βρυώνη 02.09.26
  19. Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα 02.09.26
  20. Ζητείται σερβιτόρος/α από το Dell Acque Cocktail Bar 02.09.26
  21. Πωλείται διαμέρισμα στου Βρυώνη Τσάρου 02.09.26
  22. Ζητείται πωλήτρια/ής από την Admiral 02.09.26
  23. Ζητείται άτομο για service από μαγαζί στο κέντρο 01.09.26
  24. Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες στη Νότια Κέρκυρα 01.09.26
  25. Ενοικιάζεται σπίτι στο κέντρο της πόλης 01.09.26
  26. Ζητείται προσωπικό από τα Hondos Center 01.09.26
  27. Ζητείται συνοδός ιδιωτικής παράλληλης στήριξης 01.09.26
  28. Ζητείται πωλήτρια για κατάστημα υποδημάτων στο κέντρο της πόλης 01.09.26
  29. Ζητείται υπάλληλος φαρμακείου στο κέντρο της πόλης 01.09.26
  30. Ζητείται υπάλληλος ταμείου από το κατάστημα Καντίνα 01.09.26