Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ο ταλαντούχος Κερκυραίος σεφ Σπύρος Αγιούς μιλάει στο Corfuland.gr

Ο ταλαντούχος Σπύρος Αγιούς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Κυνήγησε το όνειρό του από τα μόλις 17 του χρόνια, ενώ παράλληλα επέλεξε να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σπουδάζοντας τη μαγειρική τέχνη. Σύντομα ξεχώρισε για την έφεση και τις ικανότητές του στη γαστρονομία. 
 
Ως ένας μάγειρας αφοσιωμένος στη τέχνη του, ταίριαξε απόλυτα στο Λονδίνο όπου εργάστηκε σε βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας .Ένα από αυτά ήταν το restaurant Greenhouse στο Mayfair όπου δημιούργησε αριστοτεχνικά πιάτα διεθνούς αναγνώρισης. Το μονοπάτι της καριέρας του τον οδήγησε σε συνεργασίες με πολύ μεγάλα ονόματα. Επέδειξε μια εξαιρετική πορεία στο εστιατόριο Claridge’s όπου ανέδειξε τις ικανότητες, τις γνώσεις αλλά και τη γαστρονομική ευφυΐα του πλάι στον διάσημο chef Gordon Ramsay. 
 
Ο ταλαντούχος Κερκυραίος σεφ Σπύρος Αγιούς μιλάει στο Corfuland.gr
 
Τη χρονιά του 2016, στα βραβεία Toques d’ Or, κατέκτησε τον Χρυσό Σκούφο και αναδείχθηκε ως ο Νέος Ταλαντούχος Σεφ. Δημιούργησε και επιμελήθηκε ένα μοναδικό μενού στο εμβληματικό εστιατόριο Santoro του ξενοδοχείου Grace της Σαντορίνης, το οποίο απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και τοποθετήθηκε ανάμεσα στα top εστιατόρια πανελληνίως. Αποτέλεσε ένα καινοτόμο σημείο αναφοράς ως προς τη γαστρονομία του νησιού, ενώ παράλληλα εξέφρασε μέσω των εδεσμάτων του μια ελληνική μοντέρνα παραλλαγή αυτών, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και πρώτες ύλες. Οι αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις του λέγεται πως μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. 
 
Ο ενθουσιώδης Κερκυραίος chef σέβεται την αυθεντικότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών τις οποίες επιλέγει, χρησιμοποιεί αγνά τοπικά προϊόντα και δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με τον τρόπο που εξισορροπεί και γεφυρώνει αυτές τις μοναδικές γεύσεις .Μας προκαλεί ουσιαστικά να αφεθούμε σε ένα γευστικό ταξίδι αφού παντρεύει τις μυρωδιές τις ελληνικής γης σε συνδυασμό με τον κοσμοπολίτικο αέρα της Σαντορίνης. Ο αεικίνητος Σπύρος Αγιούς ανανέωσε, εξέλιξε και αναδημιούργησε την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και φημίζεται για τις signature δημιουργίες του που μας παραπέμπουν σε ελαφρές καλοκαιρινές απολαύσεις, όπως το Κερκυραϊκό Bianco, η φάβα Σαντορίνης κ.α. Η κουζίνα του χαρακτηρίζεται από χρώματα ενώ παράλληλα επικεντρώνεται σε εποχικά προϊόντα αφού όπως είναι γνωστό, ο chef καλεί την φύση να συμβάλλει στη διαμόρφωση των γεύσεων που προσφέρει. 
 
Όντας πλέον ένας πολυβραβευμένος chef με πολύ πλούσιο βιογραφικό συνεχίζει την επιτυχημένη καριέρα του ως executive chef του εστιατορίου Santoro της Σαντορίνης, ενώ επιμελείται παράλληλα την κουζίνα του Grace στη Μύκονο. Η κομψότητα, η αρμονία και η φρεσκάδα αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία των πιάτων του. Ωστόσο, ανεκτίμητο συστατικό της επιτυχίας του είναι η χαρά που προσφέρει με τις μοναδικές του γευστικές δημιουργίες στο διεθνές κοινό του.
 
Ο Σπύρος Αγιούς λίγο πριν το σεμινάριο μεγειρικής που θα δώσει στην Κέρκυρα μίλησε στο Corfuland.gr και την Ελεάννα Βασιλάκη. 
 
Ε.Β.: Τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε, προκειμένου να ασχοληθείτε με την μαγειρική;
 
Σ.Α.: Σίγουρα το περιβάλλον που μεγάλωσα, ο πατέρας μου χασάπης από οικογένεια χασάπηδων, ψήστης ακριβείας και μερακλής καθώς παρασκευάζει παραδοσιακά αλλαντικά που έχουν εντυπωσιάσει και 'μισελενάτους' Σέφ που τους έχω προσφέρει. Από την άλλη, η μητέρα μου που της αρέσει να μαγειρεύει και να δοκιμάζει καινούργια φαγητά και υλικά που θα βρεθούν μπροστά της. Έπειτα, δουλεύοντας με τον πατέρα μου, σαν παιδί, αρχικά η βασική μου αρμοδιότητα ήταν να παραδίδω τις παραγγελίες στα εστιατόρια της παλιάς πόλης επισκέπτοντας έτσι αρκετές κουζίνες... γνώρισα μάγειρες και εστιάτορες, μου έσπασε η μύτη με το τσιγαριστό κρεμμύδι και σκόρδο και γενικά εντυπωσιάστηκα με τον κόσμο της κουζίνας.
 
Ε.Β.: Πως ήταν η εμπειρία στο Λονδίνο και η συνεργασία σας με το Gordon Ramsey;
 
Σ.Α.: Και τα δύο ήταν σταθμός στη ζωή μου.. Στο Λονδίνο είχα πολλές και διαφορετικές εμπειρίες που με έκαναν να αισθάνομαι πιο δυνατός. Ήταν το πρώτο μου ταξίδι εκτός Ελλάδας και το μόνο μέρος που επισκέπτομαι επανειλημμένα για δουλειά, εκπαιδευτική εργασία, έρευνα και φυσικά διασκέδαση! Στο εστιατόριο Gordon Ramsey at Claridge’s ήταν η πρώτη Michelin Star εμπειρία γεμάτη καινούργιες τεχνικές, γεύσεις και συνδυασμούς, ακρίβεια, οργάνωση, τεράστια μπριγκάντα και ατελείωτες ώρες.
 
Ε.Β.: Θα συμμετείχατε ποτέ ως κριτικό μέλος του τηλεοπτικού show Masterchef;
 
Σ.Α.: Ως κριτής... μου φαίνεται πιο έυκολο από διαγωνιζόμενος... αλλά δεν νομίζω.
 
Ε.Β.: Ποια στοιχεία σας χαρακτηρίζουν ως chef;
 
Σ.Α.: Πιστεύω η αγάπη μου για τα παραδοσιακά υλικά του τόπου μας και η ιστορία τους… εκτιμώ πολύ τους μικρούς παραγωγούς.. αλλά και γενικά τα υλικά και τις συνταγές που κουβαλάνε μια ιστορία.
 
Ε.Β.: Θα δίνατε κάποια συμβουλή στα νέα παιδιά που φιλοδοξούν να ακολουθήσουν το χώρο της εστίασης;
 
Σ.Α.: Η συμβουλή που θα έδινα είναι ότι κάνουν να το κάνουν με αγάπη γιατί μόνο τότε θα έχει επιτυχία.
 
Ε.Β.: Σε τι φάση της ζωής σας, σας πετυχαίνουμε την παρούσα περίοδο;
Σ.Α.: Πρώτα απ όλα στη φάση του φρεσκο-παντρεμένου... Σαν μάγειρας σε αυτή τη φάση μου είναι ξεκάθαρο πως ότι πιο σημαντικό είναι το φαγητό να έχει γεύση και μετά εμφάνιση, να είναι γευστικό αλλά όχι βαρύ, η συνταγή να έχει κάτι καλό από εμένα παρά κάτι τέλειο από το διαδίκτυο και ότι πρέπει να είσαι πρώτα άνθρωπος και μετά μάγειρας.
 
Επιμέλεια άρθρου: Ελεάννα Βασιλάκη
 
 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητείται προσωπικό από κατάστημα ρούχων στην παλιά πόλη 15.06.24
  2. Ζητείται πλύστης 15.06.24
  3. Ζητείται προσωπικό από το Solo Gelato 15.06.24
  4. Ζητείται ναυαγοσώστης από το Malibu Summer 15.06.24
  5. Ζητείται ηλεκτρονικός 15.06.24
  6. Ζητείται προσωπικό από την εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε 15.06.24
  7. Ζητείται προσωπικό από ξενοδοχείο στο Μπαρμπάτι 14.06.24
  8. Ζητείται μάστορας από συνεργείο οικοδομικών εργασιών 14.06.24
  9. Ζητούνται σερβιτόροι/ες από το τσιπουράδικο Μπακαλόγατος στην παλιά πόλη 14.06.24
  10. Ζητούνται πωλητές/τριες από κατάστημα στην Αχαράβη ή στην πόλη 14.06.24
  11. Ζητείται προσωπικό από την Praktiker Hellas 14.06.24
  12. Ζητείται σερβιτόρος/α από εστιατόριο στους Αντίπαξους 14.06.24
  13. Ζητείται διανομέας 13.06.24
  14. Ζητούνται σερβιτόροι/ες και βοηθοί 13.06.24
  15. Ζητείται ψήστης 13.06.24
  16. Ζητείται οδηγός από την βιοτεχνία πάγου Ice maker 13.06.24
  17. Ζητείται προσωπικό από την εταιρεία Roula Rouva Real Estate Agency 13.06.24
  18. Ζητείται προσωπικό από το εστιατόριο Rex 13.06.24
  19. Ζητείται προσωπικό από τουριστικό στην παλαιά πόλη 13.06.24
  20. Ζητείται προσωπικό από τον ξενοδοχειακό όμιλο Domes Resorts 13.06.24
  21. Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την Auto Rent 13.06.24
  22. Ζητείται πωλήτρια/ής από το κατάστημα κοσμημάτων 2Angels στην παλιά πόλη 13.06.24
  23. Ζητείται προσωπικό από την Aqualand Resort 13.06.24
  24. Ζητείται νέος/α για τις θέσεις barista και service από καφέ στο κέντρο 13.06.24
  25. Ζητείται επιστάτης από την εταιρεία Matthias Grosse Investements 13.06.24
  26. Ζητείται προσωπικό από το παγωτατζίδικο Twins Gelato 12.06.24
  27. Ζητούνται υπάλληλοι από την Go Car rent a car στο αεροδρόμιο 12.06.24
  28. Ζητείται πωλήτρια/ης από νέο κατάστημα τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στην παλαιά πόλη 12.06.24
  29. Ζητείται πωλήτρια/ης από mini market/ τουριστικό στη βόρεια Κέρκυρα 12.06.24
  30. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace 12.06.24

Corfuland News