Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ο Κερκυραίος «Θρας» Καρύδης και η βιοφαρμακευτική με την Τεχνητή Νοημοσύνη

Είναι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο όταν νέοι άνθρωποι από τον χώρο των επιστημών έχουν όραμα και διάθεση να προσφέρουν στο σύνολο της ανθρωπότητας. Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή του Κερκυραίου Θρασύβουλου Καρύδη. Ο Θρασύβουλος Καρύδης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πατρών ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε ένα μεταπτυχιακό στο MIT στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α.

Ο « Θρας» Καρύδης, όπως τον αποκαλούν στις Η.Π.Α, μαζί με τον Ισραηλινό συμφοιτητή του Κφιρ Σράιμπερ και τον Τζόζεφ Τζέικομπσον ίδρυσαν το 2018 μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με την ονομασία Deep Cure με στόχο την εφεύρεση φαρμάκων που βασίζονται στη μοριακή τεχνολογία και την αντιμετώπιση των ασθενειών με καινοτόμο τρόπο. Με εργαλεία την Τεχνητή Νοημοσύνη και το Cloud Computing κατάφερε να δημιουργήσει μια πλατφόρμα αναζήτησης για τη εξεύρεση μορίων με τις κατάλληλες φαρμακευτικές ιδιότητες. Στο υπερσύγχρονο εργαστήριο της εταιρείας με τα βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών ΑΙ η διαδικασία εφεύρεσης και παραγωγής ενός νέου φαρμάκου δεν χρειάζεται πλέον χρόνια αλλά λίγες μόνο μέρες.

Ο Κερκυραίος «Θρας» Καρύδης και η βιοφαρμακευτική με την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Deep Cure έχει πλέον στρέψει το ενδιαφέρον της στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Στις μέρες μας η εταιρεία έχει 13 ενεργά προγράμματα που ασχολούνται με τις ογκολογικές ασθένειες. Στόχος της εταιρείας είναι να βρει φάρμακα για μεταστατικούς καρκίνους αλλά και αυτούς που αντιστέκονται στα φάρμακα. Η Deep Cure αποσκοπεί στην προσέλκυση νέων φιλόδοξων και ταλαντούχων επιστημόνων από το χώρο της μηχανικής και της επιστήμης υπολογιστών.

Ο Κερκυραίος «Θρας» Καρύδης και η βιοφαρμακευτική με την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Θρασύβουλος Καρύδης αναφέρει τα εξής: «Γνωρίζουμε πως η χώρα διαθέτει εξαιρετικά ταλαντούχο και συνεχώς αναπτυσσόμενο δυναμικό στον τομέα της βιοτεχνολογίας και στόχος μας είναι να το ανακαλύψουμε και να το αναδείξουμε. Ήδη εσωτερικά, η απόδοση, ο επαγγελματισμός και το ταλέντο των ήδη υπαρχόντων Ελλήνων στελεχών, καταδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο γιατί η επέκτασή μας στην Ελλάδα ήταν κάτι που θέλαμε και το σχεδιάζαμε καιρό».

 

Πηγές: capital.gr, newmoney.gr, protothema.gr

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Corfuland News