Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ο "Γύρος της Κέρκυρας" από ιστορικά αυτοκίνητα Alfa Romeo 02 - 05/07/2009

Από 2-5 Ιουλίου 2009 θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα ο λεγόμενος «Γύρος της Κέρκυρας», από 35 ιστορικά αυτοκίνητα της εταιρείας Alfa- Romeo. Ο «Γύρος της Κέρκυρας» πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το 2009 οι οποίες οργανώνονται από το Registro Italiano Alfa Romeo-RIAR (www.riar.it) και την διοργάνωση έχει αναλάβει η εταιρεία Βικτώρια Μαρτίνη– Creative Events.

Το RIAR είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την προώθηση της παράδοσης της Alfa Romeo και των ιστορικών της αυτοκινήτων. Ιδρύθηκε το 1962 στη Ρώμη από τον Francesco Santovetti, πρωτεργάτη των αγώνων ιστορικών αυτοκινήτων στην Ιταλία. Με νέα γραφεία στο Arese (MI) μέσα στο Museo Storico Alfa Romeo, το RIAR έχει 700 μέλη σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει να προωθεί την διατήρηση των ιστορικών αυτοκινήτων Alfa Romeo και της παράδοσης και του «μύθου» της. Το RIAR είναι ένα κινητό μουσείο και πέρα από την υποστήριξη στους ιδιοκτήτες ιστορικών αυτοκινήτων, διοργανώνει 4-5 εκδηλώσεις το χρόνο στην Ιταλία και στο εξωτερικό παρουσιάζοντας μερικά απο τα πιό αξιόλογα μοντέλα της μακράς ιστορίας της μάρκας. Από τις κομψές λιμουζίνες της δεκαέτιας του 1920, στα εκρηκτικά σπορ αυτοκίνητα του ’30, και από τα γρήγορα και εντυπωσιακά αυτοκίνητα του ’40 και ’50 στις ευέλικτες Τζουλιέτες και Τζούλιες, η ιστορία 100 ετών ξεδιπλώνεται σε αυτές της εκδηλώσεις στις οπείες συνήθως συμμετέχει και το Museo Storico Alfa Romeo με κάποια από τα δικά του αυτοκίνητα. 

Ο

Μία από τις εκδηλώσεις για το 2009 είναι ο Γύρος της Ηπείρου και Κερκύρας. Η ομάδα των συμμετεχόντων φτάνει στην Κέρκυρα την Πέμπτη 2 Ιουλίου, όπου και θα παραμείνει έως την Κυριακή 5 Ιουλίου 2009. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή της ιστορίας της Alfa Romeo καθώς πλησιάζει η συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυσή της το 1910 και η παρουσίαση των ξεχωριστών αυτοκινήτων που δημιούργησαν την παράδοση και το «θρύλο» Alfa Romeo, με φόντο τις ομορφιές της ελληνικής φύσης και των ελληνικών πόλεων. Με αυτό τον τρόπο, τα μέλη του RIAR θα γνωρίσουν την Ελλάδα καλύτερα, αλλά και θα πάρουν μια ιδιαίτερη γεύση από την ιστορική φιλοξενία των Κερκυραίων.

Την επιτυχία της συμπερίληψης της Κέρκυρας στο πρόγραμμα προβολής της Alfa Romeo, θα επωφεληθεί και η τοπική κοινωνία της Κέρκυρας, δεδομένου ότι η όλη εκδήλωση θα έχει ιδιαίτερα μεγάλη δημοσιότητα στον Ελληνικό αλλά και διεθνή τύπο, λόγω της σημαντικότητας τόσο των χορηγών όσο και των συμμετεχόντων - άτομα ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος και βιωτικού επιπέδου .Ο «Γύρος της Κέρκυρας», πρόκειται να ακολουθήσει ένα Πρόγραμμα που περιλαμβάνει διαδρομές σε διαφορετικούς Δήμους της Κέρκυρας, ιστορικά μνημεία και άλλους ανοικτούς χώρους .ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 


ΓΥΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2009

Από Πέμπτη 2 – Κυριακή 5 Ιουλίου

ΔΙΑΜΟΝΗ Eva Palace Hotel KOMMENO

30 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ


Πέμπτη 2 Ιουλίου

12:00

Άφιξη στο λιμάνι της Κέρκυρας από Ηγουμενίτσα. Πορεία προς το Λιστόν

12:00 - 15:00

Σπιανάδα

19:00

Πέλεκας

20:00

Γαστούρι - ΑχίλλειοΠαρασκευή 3 Ιουλίου

10:00

Παλαιοκαστρίτσa

14.30

Αναχώρηση από Παλαιοκαστρίτσα μέσω Δουκάδων-Τρουμπέτας-Ρόδας-Κασσιώπη-Νησάκι-Δασιά-Κομμένο (Coffee break -Περίθεια -Ice Dream) (73 kms / 3 hrs)

20.30

Κοινοπιάστες

 

Σάββατο 4 Ιουλίου

10:30

Άφιξη στο Μπαρμπάτι Piedra del Mar

18:00

Άφιξη στη Σπιανάδα και παράταξη των αυτοκινήτων

18.00 - 22.00

Εκδήλωση ψηφίσματος του κοινού (στην Σπιανάδα) για το καλύτερο αυτοκινήτο και δώρα από το Registro Italiano - Alfa Romeo

Επικοινωνία: Βικτώρια Μαρτίνη 

* Κ:6942555428 * T:26610 21775 & 47960 * email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News