Τι παίζει Σήμερα

Latin Fiesta @ Cygnus, 29/11/2023

Ώρα έναρξης: 20:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ο Διονύσης Γραμμένος στην Αίθουσα Τελετών Αριστοτέλειου

Ο Κερκυραίος κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος ύστερα από το κονσέρτο στο The Concertgebouw στην Ολλανδία θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

Ο Κερκυραίος κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος ύστερα από το κονσέρτο στο The Concertgebouw στην Ολλανδία θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

Ο Διονύσης Γραμμένος στην Αίθουσα Τελετών Αριστοτέλειου

 

Ο Κερκυραίος κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος ύστερα από το κονσέρτο στο The Concertgebouw στην Ολλανδία θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τη σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του διάσημου ρουμάνου μαέστρου Κρίστιαν Μαντέαλ,  την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014.

 

Διαβάστε το Άρθρο και συνέντευξη στη Ναυτεμπορική http://www.naftemporiki.gr/

Ως ανατέλλον αστέρι που διαγράφει επιτυχημένη διεθνή καριέρα, ο διακεκριμένος νεαρός κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος ξεδιπλώνει για μια ακόμα φορά το ταλέντο του στη σκηνή και  μιλά για την εμφάνισή του σε μία ξεχωριστή συναυλία.


Με τη σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, η συναυλία πραγματοποιείται υπό τη διεύθυνση του διάσημου ρουμάνου μαέστρου Κρίστιαν Μαντέαλ, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα.

Ο 24άχρονος κερκυραίος σολίστ, που αναγορεύτηκε «Rising Star» από την European Concert Hall Organization για τη σεζόν 2013 – 2014 και κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό cd, μιλά για τη συναυλία, την πορεία και τα όνειρά του.
 

Τι θα απολαύσει το κοινό σε αυτή την ξεχωριστή συναυλία;

Η συναυλία περιλαμβάνει γνωστά και αγαπημένα για το κοινό συμφωνικά έργα. Η σουίτα “Το πουλί της φωτιάς” του Στραβίνσκι, το “Adagio” του Μπάρμπερ για έγχορδα, αλλά και το κοντσέρτο για κλαρινέτο και ορχήστρα του Κόπλαντ, ένα από τα ομορφότερα έργα του ρεπερτορίου μας, που γράφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’40 για τον θρυλικό αμερικανό κλαρινετίστα Μπένυ Γκούντμαν και συνδυάζει το λυρικό στοιχείο με αυτό της τζαζ.


Πόσο απαιτητικό όργανο είναι το κλαρινέτο;

Έχει και αυτό, όπως και κάθε άλλο όργανο, τις δικές του δυσκολίες. Όσο καλύτερα κατανοήσει κανείς τις ιδιαιτερότητές του, είναι σε θέση να κυριαρχήσει και να το χρησιμοποιήσει ως το μέσο του, για να φτάσει στον ήχο. Βέβαια, το μέσο μας για να φτάσουμε στον ήχο, είναι το μουσικό όργανο μαζί με το σώμα μας, άρα θα πρέπει να θεωρήσουμε τα δυο αυτά ως ένα σύστημα, το οποίο πράγματι είναι ιδιαίτερα απαιτητικό στον “χειρισμό” του.


Τι σας γοήτευσε σε αυτό και πώς ξεκίνησε η σχέση σας μαζί του;

Η σχέση μου με το κλαρινέτο ξεκινά στην ηλικία των 8 ετών και μπορώ να σας πω πως, από τότε, λίγο ή πολύ, είναι αυτά τα ίδια χαρακτηριστικά του που με γοητεύουν. Ιδιαίτερα σολιστικό όργανο, με πραγματικά μεγάλες δυνατότητες στο να προσαρμόζει και να αλλάζει  τον ήχο του, να παίρνει διαφορετικά χρώματα και ύφος, που να ταιριάζει σε διαφορετικά μουσικά στυλ. Δεν είναι τυχαίο, αν παρατηρήσει κανείς, πως το κλαρινέτο, πέρα από τη χρήση του στο συμφωνικό ρεπερτόριο, αποτελεί ένα από τα βασικότερα όργανα στην τζαζ, στην κινηματογραφική και, φυσικά, στην ελληνική παραδοσιακή μουσική. Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι κάποιοι από τους μεγαλύτερους συνθέτες εμπνεύστηκαν από αυτό και έγραψαν αριστουργηματικά έργα που άφησαν εποχή. Αξίζει να αναφέρουμε τους Μότσαρτ, Μπράμς και  Ντεμπυσσύ, μεταξύ άλλων.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News