Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

O Αριστοτέλης Μέγκουλας μας συστήνει την ιταλική κουζίνα στα Alfredo's Gallery Κέρκυρας

O Αριστοτέλης Μέγκουλας μας συστήνει την ιταλική κουζίνα στα Alfredo's Gallery Κέρκυρας Ο Αριστοτέλης Μέγκουλας γεννήθηκε στο Παρίσι, μεγάλωσε στον Πειραιά, έχει καταγωγή από την Γαλλία και την Ελλάδα, ενώ σπούδασε και έζησε 10 χρόνια στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Μπολώνια. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη γειτονική μας χώρα μυήθηκε στο μαγικό κόσμο της μαγειρικής και δέχθηκε τις πρώτες επιρροές της ιταλικής κουζίνας. 

Γνώρισε τα μυστικά που κάνουν αυτή την κουζίνα, αγαπητή και δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Γεύσεις και συνταγές γνωστές από τους ρωμαϊκούς χρόνους που άλλες παρέμειναν ίδιες και άλλες εξελίχθηκαν με το πέρασμα των αιώνων. 

Ο Αριστοτέλης Μέγκουλας ζεί τα τελευταία χρόνια στην Κέρκυρα και μας εκπλήσσει με τις γαστρονομικές του προτάσεις. Τον συναντήσαμε και μίλησε στο Corfuland.gr και στη Χριστιάνα Παππά, για τη μαγειρική, την ιταλική κουζίνα και το Alfredo's Gallery στην Κέρκυρα.

Χ.Π.: Τι σας ώθησε προς την ενασχόληση με την μαγειρική και πως ξεκινήσατε την καριέρα σας ως σεφ;

A.M.: Όσο περνάνε τα χρόνια καταλαβαίνω ότι συνωμότησε το σύμπαν..….ήταν τόσο αυθόρμητο και αβίαστο που ακύρωσε ότι άλλο έκανα, όπως οι σπουδές οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια. Εντελώς συμπτωματικά από όλες τις υπέροχες πόλεις της Ιταλίας εγώ διάλεξα την γαστρονομική της πρωτεύουσα.

Χ.Π.: Πείτε μας λίγα λόγια για την πορεία σας στο χώρο μέχρι σήμερα.

Α.Μ.: Σχεδόν σε όλη την διάρκεια της παραμονής μου στην Ιταλία δούλεψα για έναν υπέροχο άνθρωπο την Μπεατρίτσε Λιπαρίνι και το πρότζεκτ της το Rosa Rose, από εκεί ξεκίνησαν όλα για να έρθω στο σήμερα μετά από είκοσι πλέον χρόνια στην Κέρκυρα όπου από το 2010 είμαι σέφ-συνιδιοκτήτης του Pomo d'Oro Corfu, από το 2014 συνεργάτης του Imabari Corfu και τώρα επιμελούμαι το μενού των Alfredo's Gallery της Κέρκυρας και του Κουβέϊτ, μια τεράστια πρόκληση γιατί καλούμαι να υποστηρίξω και να συνεχίσω μια παράδοση εκατό και πλέον χρόνων.

Χ.Π.: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της Ιταλικής κουζίνας;

Α.Μ.: Τα βασικά χαρακτηριστηκά της Ιταλικής κουζίνας είναι η απλότητα, η εποχικότητα, η εντοπιότητα και οι καθαρές γεύσεις. Αν σκεφτούμε τα πιο γνωστά και οικεία πιάτα όπως η πίτσα μαργαρίτα ή η καρμπονάρα ή το μοσχαρίσιο καρπάτσιο του Τσιπριάνι και βέβαια τα απίθανα φετουτσίνι Αλφρέντο καταλαβαίνουμε πως μιλάμε για τρία τέσσερα υλικά και εδώ είναι όλο το μεγαλείο αλλά και η δυσκολία στο να κάνει κάποιος καλή και αυθεντική Ιταλική κουζίνα. Πουθενά στην Ιταλία δεν θα συναντήσετε πίτσα "σπέσιαλ" με την μάνα της και τον πατέρα της πάνω, για να το πώ όσο πιο απλά γίνεται. Αρκούν ένα ποτήρι κρασί σαντζιοβέζε, δύο φέτες προσιούτο Πάρμας, λίγο παρμιτζιάνο από το Ρέντζιο μερικές σταγόνες βαλσαμικού από την Μόντενα και ένα φρούτο εποχής για να δακρύσεις από απόλαυση.

Χ.Π.: Γιατί πιστεύετε ότι ο κόσμος αγαπά τόσο την Ιταλική κουζίνα; 

Α.Μ.: Την πραγματικά Ιταλική κουζίνα την αγαπά όποιος είναι μερακλής για τους παραπάνω λόγους αλλά την αγαπάμε όλοι γιατί είναι απλή κατανοητή και βγάζει πολύ από μαμά.

Χ.Π.: Υπάρχουν κοινά μεταξύ της Ιταλικής με την Ελληνική κουζίνα;

Α.Μ.: Τις δύο χώρες τις ενώνουν πολλά, είναι μία μεγάλη αλυσίδα που ξεκινάει από την ανατολική μεσόγειο τον Λίβανο, την Κύπρο, την Τουρκία, τη χώρα μας, την Ιταλία, την Γαλλία, την Ισπανία και καταλήγει στην Πορτογαλία.

Χ.Π.: Υπάρχει κάποιο ιταλικό πιάτο που ξεχωρίζετε;

Α.Μ.: Δικό μου αγαπημένο πιάτο ως τώρα ήταν τα τορτελίνι μπολονιέζι, όποιος φάει τα αυθεντικά ένα κρύο βράδυ του χειμώνα στου Φάμπιο Μπιάτζι στην Μπολόνια θα καταλάβει τι εννοώ τώρα πλέον όμως μοιράζετε την πρωτιά με τα φετουτσίνι Αλφρέντο στην βία ντελα Σκρόφα της Ρώμης ή στο Αλφρέντος γκάλερι της Κέρκυρας.

Χ.Π.:Πείτε μας λίγα λόγια για το εστιατόριο Alfredo's Gallery του οποίου το μενού επιμελείστε;

Α.Μ.: Όπως όλα τα μεγάλα πιάτα έτσι και τα φετουτσίνι Αλφρέντο έχουν την δική τους ιστορία, είναι μια ιστορία αγάπης και θαλπωρής φτιάχτηκαν για την εγκυμονούσα γυναίκα του Αλφρέντο και λατρεύτηκαν από τους αστέρες του κινηματογράφου και της μουσικής της εποχής όπου με την παρουσία τους τα έκαναν διάσημα σε όλο τον κόσμο. Εμείς εκατό χρόνια μετά εμπνευσμένοι απο την γοητεία της Ιταλίας και της αστερόσκονης που μας άφησε κληρονομιά ο Αλφρέντο με την συνταγή του και την προσωπικότητά του φτιάξαμε ένα χόρο απόλαυσης και διασκέδασης, καθημερινό, αυθεντικό, προσιτό, απλό. Χρησιμοποιούμε μόνο αυθεντικά Ιταλικά υλικά, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, πίτσα με την συνταγή της Νάπολη, αλλαντικά και τυριά με ονομασία προέλευσης και κρασιά ιδιωτικής ετικέτας Αλφρέντο σε συνεργασία με μικρούς παραγωγούς από όλη την Ιταλία.

Χ.Π.: Ποια συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που σκέφτεται να γίνει σεφ;

Α.Μ.: Η συμβουλή που δίνω σε κάποιον που θέλει να γίνει σεφ είναι να γίνει πρώτα καλός πελάτης μετά καλός σερβιτόρος στην συνέχεια καλός σομελιέ-οικοδεσπότης για να καταλήξει να γίνει καλός μάγειρας.

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητείται οδηγός κοντά στη Ρόδα /Αχαράβη 18.06.25
  2. Ζητείται άτομο για το τμήμα πωλήσεων από την εταιρία Δόικας ΑΕ 18.06.25
  3. Ζητείται οδηγός 18.06.25
  4. Ζητείται προσωπικό από τα Praktiker 18.06.25
  5. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Valmar Corfu 18.06.25
  6. Ζητείται λογιστής από εμπορική επιχείρηση 18.06.25
  7. Ζητείται άτομο για λάντζα από καφετέρια στη Μαρίνα Γουβιών 18.06.25
  8. Ζητούνται οδηγοί από τα Joy market 18.06.25
  9. Ζητείται ηλεκτρολόγος από το Angsana Corfu Resort & Spa 18.06.25
  10. Ζητείται προσωπικό από το Veranda 18.06.25
  11. Ζητειται άτομο για service από το Tango bar στην Παλαιοκαστρίτσα 18.06.25
  12. Ζητείται προσωπικό από τουριστική επιχείρηση στην παλιά πόλη 18.06.25
  13. Ζητείται νέος/νέα για τις θέσεις barista και service από καφέ στο κέντρο 18.06.25
  14. Ζητείται προσωπικό από ξενοδοχειακή επιχείρηση 18.06.25
  15. Ζητείται προσωπικό από εστιατόριο εντός πόλεως 18.06.25
  16. Ζητούνται ηλεκτρολόγοι/ηλεκτρονικοί σκαφών από την Ionian Blue Power LTD 18.06.25
  17. Ζητείται προσωπικό από ενοικιάσεις αυτοκίνητων στο αεροδρόμιο 18.06.25
  18. Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την εταιρία Hertz 18.06.25
  19. Ζητείται υπάλληλος γραφείου από την επιχείρηση Τζάμια Σουέρεφ 17.06.25
  20. Ζητούνται οδηγοί από εταιρεία transfer 17.06.25
  21. Ζητείται οδηγός Γ κατηγορίας από την Diellas 17.06.25
  22. Ζητείται προσωπικό από το ζαχαροπλαστείο Κρητικός 17.06.25
  23. Ζητείται βοηθός μάγειρα από εστιατόριο στο κέντρο της πόλης 17.06.25
  24. Ζητείται σερβιτόρος/α 17.06.25
  25. Ζητείται barista 17.06.25
  26. Ζητείται οδηγός και βοηθός από την βιοτεχνία πάγου Ice maker 17.06.25
  27. Ζητείται προσωπικό από το παγωτατζίδικο Twins Gelato 17.06.25
  28. Ζητείται προσωπικό από το Corfu Aquarium 17.06.25
  29. Ζητείται άτομο για λάντζα στο κέντρο της πόλης 16.06.25
  30. Ζητείται καμαριέρα από το ξενοδοχείο Ατλαντίς 16.06.25