Τι παίζει Σήμερα

Pokerface @Σινέ Ορφεύς, 1-7/12

Ώρα έναρξης: 22:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Το παραδοσιακό ψαροχώρι και η παραλία Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών

Ένα από τα αγαπημένα μέρη που επιλέγουν κάθε χρόνο οι επισκέπτες της Κέρκυρας και οι Κερκυραίοι είναι και ο Άγιος Στέφανος.  Ο Άγιος Στέφανος βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή  του νησιού και απέχει 40 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. 

Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Αρίλλας και Αυλιώτες. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011 το χωριό έχει 176 κατοίκους. 

Το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου είναι το επίνειο της περιοχής των Αυλιωτών. Από εκεί αναχωρούν πλοία για τα Διαπόντια νησιά. 

Ο Άγιος Στέφανος είναι ιδανικός για αυτούς που αποζητούν ήρεμες και χαλαρές διακοπές. Αν και δεν είναι τόσο έντονη η τουριστική του ανάπτυξη, για τους επισκέπτες υπάρχουν γκαρσονιέρες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Το παραδοσιακό ψαροχώρι και η παραλία Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών

Ο Άγιος Στέφανος είναι ένα παλιό ψαροχώρι που διατηρεί πολλά παραδοσιακά στοιχεία. Ο κόλπος που βρίσκεται το χωριό είναι σε σχήμα πετάλου και γύρω του υπάρχουν καταπράσινοι λόφοι. 

Η αμμώδης παραλία του είναι κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά μιας και τα νερά είναι ρηχά. Στην άκρη της παραλίας υπάρχουν κολπίσκοι με ιζηματογενή πετρώματα. Επίσης, για την καθαριότητα της η παραλία του Αγίου Στεφάνου έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία. 

Πηγές: Wikipedia, greece.terrabook.com

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News