Τι παίζει Σήμερα

Ionian Wikithon 2022, 14-20/05/2022

Ώρα έναρξης: 05:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Νίκος Μακρής: ο Κερκυραίος καθηγητής ψυχιατρικής στη σχολή του Harvard

«Η ικανότητα του ατόμου να προσαρμόζεται, να εξισορροπεί τα κίνητρα του και να εκφράζει τη δημιουργικότητά  του στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον είναι το μέτρο της ευτυχίας του.» Αυτά είναι τα λόγια ενός από τους πιο «επιδραστικούς»  επιστήμονες σε όλο τον κόσμο όταν ρωτήθηκε για τους μηχανισμούς που βοηθούν τον άνθρωπο να νιώθει πιο ευτυχισμένος. 

Ο λόγος για τον Κερκυραίο καθηγητή ψυχιατρικής Νίκο Μακρή, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες ανακηρύχτηκε σε τακτικό καθηγητή της ιατρικής σχολής του Harvard. 

Νίκος Μακρής: ο Κερκυραίος καθηγητής ψυχιατρικής στη σχολή του Harvard

O Νίκος Μακρής γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μεγάλωσε σε οικογένεια γιατρών. Μόλις τελείωσε το σχολείο εγκαταστάθηκε στην Ιταλία για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Σιένα. Συνέχισε τις σπουδές του στις Η.Π.Α στις Συμπεριφορικές επιστήμες όπου ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. 

Από το 1991 έως το 1999 ήταν  ερευνητής υπότροφος στον τομέα της Νευρολογίας στην ιατρική σχολή του Harvard.  Από το 1999 η ακαδημαϊκή του καριέρα υπήρξε ανοδική σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Είναι ο μόνος Έλληνας ανάμεσα σε 128 νευροεπιστήμονες και επιστήμονες συμπεριφοράς και τους 3.200 επιστήμονες της λίστας «The World’s Most Influential Scientific Minds». 

Οι επιστημονικές εργασίες του στο αντικείμενο της Νευρολογίας ξεπερνούν τις 100 ενώ επιστημονικές κριτικές του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά όπως το «American Journal of Psychiatry» και το «Human Brain Mapping».

Στην πολύχρονη καριέρα του έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία: Νικητής Πρώτου Βραβείου Henry I. Russek Award (1997), Νικητής του Βραβείου The Carol Biber στη Συμπεριφορική Νευρολογία (1998), Βραβείο Νέου Ερευνητή από τον Οργανισμό National Alliance for Research on Schizophrenia and Depression (NARSAD) (1998), Αριστείο Ερευνητή από τον Οργανισμό Chinese Association of Acupuncture Moxibustion (2012), Καλύτερη Εργασία από τη Διεθνή Ακαδημία Έρευνας και τον Οργανισμό Βιομηχανίας (IARIA) COGNITIVE 2014, Sixth International  Conference on Advanced Cognitive Technologies and Applications. 

Η ειδίκευση του είναι πάνω στη Νευροανατομία συστημάτων, την επιστήμη της απεικόνισης στην Ιατρική και την Ψυχιατρική. Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας απεικόνισης η έρευνα του επικεντρώνεται στο πως η δομή του ανθρώπινου εγκεφάλου αντικατοπτρίζει τις νοητικές και ψυχικές του λειτουργίες, τα ταλέντα του, την προσωπικότητά του και την κοινωνική συμπεριφορά του. 

Πηγές: kathimerini.gr, ellines.com

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Corfuland Live Webcams

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News