Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Νέα Βιβλία στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

Νέα Βιβλία στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Προμήθεια νέων Βιβλίων

Πρόσφατα η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας προέβη σε αγορά μίας σειράς νέων βιβλίων για να καλύψει το κενό που υπήρχε στη συλλογή της και που ανέρχονταν από το 2008, οπότε και έγινε η τελευταία αγορά.

Περισσότερα από 700 βιβλία αγοράστηκαν τον Ιανουάριο και σήμερα είναι διαθέσιμα προς το κοινό. Οι νέοι τίτλοι βιβλίων καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος αναγνωστών. Βιβλία ελληνικής και ξένης πεζογραφίας, επιστημονικά βιβλία, για την άθληση, κηπουρική, διατροφή/μαγειρική. Μεγάλη βάση δόθηκε στην απόκτηση Μουσικών βιβλίων, βιβλίων πληροφορικής και παιδαγωγικών βιβλίων, ιδιαίτερα βιβλίων που δίνουν έμφαση στη σχέση μαθητή καθηγητή, στη βία στο σχολείο και στις σχέσεις παιδιού με γονέα. Τέλος δόθηκε μεγάλη έμφαση σε μία ιδιαίτερη κατηγορία, τις εγκύους. Προμηθευτήκε η Δημόσια Βιβλιοθήκη βιβλία που καλύπτουν αρκετούς τομείς και που μπορούν να βοηθήσουν τις εγκύους κατά το ωραιότερο και ιδιαίτερο διάστημα της εγκυμοσύνης.

Επίσης, μετά από αίτημα προς το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, δόθηκε στη Βιβλιοθήκη μία σειρά από 130 περίπου βιβλία σχετικά με τον Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Πολιτισμό καθώς και για την πληροφορική, για να μπορέσει πληρέστερα η Βιβλιοθήκη να υποστηρίξει τις ανάγκες των φοιτητών τόσο των τμημάτων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο όσο και των φοιτητών του ΕΑΠ.

Υπενθυμίζεται πως στη σελίδα της Βιβλιοθήκης, υπάρχει φόρμα που μπορεί ο καθένας, ανώνυμα να στείλει τις προτάσεις των βιβλίων που θα ήθελε να έχουμε. Όσες προτάσεις έγιναν μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2013 έγιναν αποδεκτές και αποκτήθηκαν οι συγκεκριμένοι τίτλοι.

Όλο το προσωπικό στη Βιβλιοθήκη καταβάλει προσπάθειες να υποστηρίξει την ανάγκη των συμπολιτών μας για πρόσβαση στη γνώση και στην ανάγνωση. Η ενεργή συμμετοχή των συμπολιτών στην καθημερινότητα της Βιβλιοθήκης είναι το μόνο που ζητάμε και είναι το μοναδικό όπλο που μπορεί να κρατήσει ζωντανό αυτόν τον οργανισμό μνήμης.

Δωρεές νέων βιβλίων που δεν διαθέτει η Βιβλιοθήκη, αποτελούν πράξεις προς την παραπάνω κατεύθυνση. Τα νέα αυτά βιβλία θα παρέχονται προς όφελος του κοινού της Βιβλιοθήκης.

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News