Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

"Μονόλογοι από τη Γάζα" - Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, 17/10/2010

ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ

32 μαθητές και μαθήτριες από τη Γάζα γράφουν για τη ζωή τους


ImageΜε πρωτοβουλία του ASHTAR THEATRE της Παλαιστίνης, με τη βοήθεια μιας θεατροπαιδαγωγού και ενός ψυχολόγου

από το Νοέμβριο 2009 μέχρι τον Απρίλιο 2010 στη Γάζα μαθητές 13 έως 17 χρόνων επεξεργάστηκαν και κατέγραψαν σε μορφή μονολόγων

τις εμπειρίες, τις σκέψεις, τα όνειρα και τους φόβους τους κατά τη διάρκεια και μετά την εισβολή και τον πόλεμο το Δεκέμβριο 2008 – Ιανουάριο 2009. Η προσέγγιση έγινε με τη βοήθεια τεχνικών του Θεάτρου του Καταπιεσμένου του Αουγκούστο Μποάλ της Δραματοθεραπείας και της Αφήγησης Παραμυθιών.

Στην Κέρκυρα, οι «Μονόλογοι από τη Γάζα» θα παρουσιασθούν από θεατρικές ομάδες νέων και μαθητές γυμνασίων - λυκείων της πόλης, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 στις 12:00μ στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Το απόγευμα της Κυριακής, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί ανάλογη εκδήλωση νέων, στο Ποτάμι της Λευκίμμης.

Την ίδια ημέρα οι Μονόλογοι θα παρουσιαστούν ταυτόχρονα στην Παλαιστίνη και σε 30 ακόμα χώρες, ενώ στην παραλία της Γάζας, στις 10 το πρωί, τα κείμενα των μαθητών θα ταξιδέψουν, χάρτινα καραβάκια, στη θάλασσα.

Φορείς από διάφορες χώρες κλήθηκαν να πάρουν μέρος με στόχο οι μονόλογοι:

Να παρουσιασθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικά μέρη του κόσμου στις 17/10

Να παρουσιασθούν σε διάφορες γλώσσες στις 27 Νοεμβρίου 2010 στη  Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε.

Να αποτελέσουν αφορμή για εκπαιδευτικά προγράμματα και επικοινωνία μαθητών απ’ όλον τον κόσμο για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βίας και πολέμου, διαπολιτισμικότητας κ.α.

Στην Ελλάδα κεντρικές εκδηλώσεις θα γίνουν σε 8 πόλεις: Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Ρόδο, Σέρρες, Χίο και ανάλογες δράσεις σε Κοζάνη, Μυτιλήνη, Πάτρα. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει το «Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» (συνεργαζόμενο με φορείς εκπαίδευσης, θέατρα, ανεξάρτητους καλλιτέχνες και δήμους) το οποίο έχει μεταφράσει στα ελληνικά τα 32 κείμενα των μαθητών.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων που αναπτύσσει το «Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» γύρω από ζητήματα Πολιτειότητας  (ιδιότητα του Πολίτη) και Προσέγγισης Πολιτισμών μέσα από τις Παραστατικές Τέχνες και το Θέατρο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Γραφείο Κέρκυρας
Μαργαρίτα Απέργη
τηλ.:6942044333
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News