Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Μια Μητέρα στέλνει Ευχές και Μηνύματα Αισιοδοξίας!

ImageΜια μητέρα, συμπολίτισσά μας θέλησε να γράψει και να δημοσιεύσει λίγα λόγια στο Corfuland.gr για μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ένα Νηπιαγωγείο της Κέρκυρας. Μέσα από το παρακάτω κείμενό της, εκφράζει τον ενθουσιασμό και τη χαρά που προσφέρει η δημιουργία και η συνεισφορά, δύο λέξεις ζωτικής σημασίας ανέκαθεν αλλά ακόμα περισσότερο στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Σε αυτό συνέβαλαν οι δύο δασκάλες του Νηπιαγωγείου τις οποίες ευχαριστούν ιδιαίτερα οι γονείς του Νηπιαγωγείου μέσα από τη φωνής της Άννας Σταυροπούλου. Ακολουθεί το κείμενο...

<< Κάθε τέτοια εποχή πριν από τις γιορτές πλημμυρίζουμε ευχές και εκφράζουμε ωραίες προθέσεις, περιοριζόμενοι συνήθως στο ρόλο του καταναλωτή και του θεατή. Μάλλον άχαρος ρόλος που στο τέλος μας αφήνει με ένα αίσθημα κενού. Κι όμως, να που μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να βιώσουμε τις γιορτές πολύ πιο ουσιαστικά και δημιουργικά.

Αυτό μας δίδαξαν με την πρωτοβουλία τους οι νεαρές διδάσκουσες κ. Σοφία Κονταξή και Γιώτα Γεωργίου όταν πριν από τρεις εβδομάδες κάλεσαν τους γονείς να συμμετάσχουν στα καλλιτεχνικά εργαστήρια που διοργανώθηκαν τις Τετάρτες τα απογεύματα στο χώρο του νηπιαγωγείου, με σκοπό να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και συνθέσεις για ένα παζάρι στις 20 Δεκέμβρη ώστε να ενισχυθεί το ταμείο του σχολείου και να γίνει μια δωρεά στο Χαμόγελο του Παιδιού. Μοίρασαν τον κατάλογο με τα υλικά από την αγορά που θα έφερνε ο καθένας (με ελάχιστο κόστος), μας πρότειναν να φέρουμε από το σπίτι υλικά που δε χρησιμοποιούσαμε (πιάτα, χαρτοπετσέτες, κορδέλες, υφάσματα, κουμπιά και… ό,τι άλλο σχετικό), αλλά και υλικά από την κερκυραϊκή φύση (κλαδιά κυπαρισσιού, κυπαρισσόμηλα, κουκουνάρια, βελανίδια), έφτιαξαν πατρόν για να αναπαράξουμε χιονανθρώπους και έλατα, και μαζί με τα παιδιά έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα μοτίβα από πηλό που έγιναν μέρος των συνθέσεών μας.

 

Και το πανηγύρι άρχισε... Με δισταγμό και λίγο μούδιασμα στην αρχή, με κέφι και χαρά και χιούμορ στη συνέχεια. Με δειλές απόπειρες στην αρχή, με μεγαλύτερο αέρα στην πορεία. Και το αποτέλεσμα; Πανέμορφες κατασκευές που δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από αυτές τις αγοράς: στεφάνια, κηροπήγια, ημερολόγια, κάρτες και άλλα πολλά. Και μαζί ωραία επικοινωνία, χαρούμενη διάθεση, περηφάνια και καμάρι. Και η αίσθηση ότι όλοι μαζί, ως ομάδα, δουλεύουμε για κάτι καλό. Προσωπικά, είχα χρόνια να χαρώ τόσο πολύ την περίοδο αυτή, και όντας νεοφερμένη στην Κέρκυρα είχα την ευκαιρία να γνωριστώ καλύτερα με τους άλλους γονείς, και επίσης μου δόθηκε κίνητρο και επί ώρες μετά στο σπίτι έφτιαχνα τις δικές μου συνθέσεις καθώς η φαντασία μου είχε πάρει φωτιά, ανακυκλώνοντας υλικά που επί χρόνια μαράζωναν στα ντουλάπια ή δεν ταίριαζαν κάπου. Μαζί με το σύζυγό μου (που ήταν ο μοναδικός συμμετέχων μπαμπάς – παιδιά, να το αλλάξουμε αυτό, του χρόνου πιο πολλοί μπαμπάδες) νιώσαμε παιδιά πλάι στα παιδιά και την πραγματική χαρά που προσφέρει η δημιουργική έκφραση.

  

Στο πλαίσιο της όλης πρωτοβουλίας τη Δευτέρα 19.12 δυο μαμάδες κλήθηκαν με τα σύνεργά τους να φτιάξουν κουραμπιέδες μαζί με τα παιδιά, που το χάρηκαν πολύ και συμμετείχαν ολόψυχα. Το αποτέλεσμα ήταν δισκάκια με γλυκά, με πολύ περιποιημένη εμφάνιση, που διατέθηκαν κι αυτά στο παζάρι.

Το παζάρι είχε απόλυτη επιτυχία: τα πάντα πουλήθηκαν και όλοι βγήκαμε κερδισμένοι από τη διαδικασία αυτή: η χαρά της συμμετοχής, της συνεισφοράς, της αλληλεγγύης, της δημιουργίας είναι ένα αγαθό που δεν εξαγοράζεται με τίποτα, και το μήνυμα είναι, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ότι το σχολείο μπορεί να πρωτοστατήσει αποτελώντας φάρο ελπίδας, ενώνοντας τους ανθρώπους σε έναν κοινό, ανώτερο σκοπό (και να ’στε σίγουροι, μόνο όταν υπηρετούμε τέτοιους σκοπούς νιώθουμε πραγματικά άνθρωποι), συνομιλώντας με την κοινωνία ενεργά και συντελώντας στη διά βίου εκπαίδευση (γιατί όλοι μαθαίνουμε κάτι από ενέργειες σαν κι αυτή).

Μπράβο λοιπόν, πολλά μπράβο στις δύο νηπιαγωγούς που είχαν την ευθύνη για την όλη διοργάνωση, μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες, παιδιά και γονείς. Και να ευχηθούμε να υπάρχουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες από εκπαιδευτικούς και γονείς, να δηλώσουμε με τη στάση μας ότι δεν υπάρχει κρίση στα αισθήματα, στη φαντασία, στη χαρά. Γιατί οι πραγματικοί τους δημιουργοί είμαστε εμείς, και μπορούμε να παραμερίσουμε ό,τι ζοφερό και μίζερο μας περιβάλλει και να απαντήσουμε με ομορφιά και αισθητική και ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο.

 

Γι’ αυτό και η ευχή μου είναι ένα παραγωγικό και δημιουργικό 2012! Σε όλους μας. Γιατί μπορούμε!

Άννα Σταυροπούλου,

Γονιός-επιμελήτρια κειμένων

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

 1. Ζητείται προσωπικό απο νέο beach bar στον Κοντογυαλό 19.07.24
 2. Ζητείται νέος/α για service από καφέ-bar στο κέντρο της πόλης 19.07.24
 3. Ζητείται προσωπικό από το Olea bar στον Ύψο 19.07.24
 4. Ζητείται υπεύθυνος/η τουριστικού γραφείου 19.07.24
 5. Ζητείται προσωπικό από την Praktiker Hellas 19.07.24
 6. Ζητείται υπάλληλος μισθοδοσίας από την Marbella Collection 19.07.24
 7. Ζητείται προσωπικό από νέο mini market στο Σολάρι 19.07.24
 8. Ζητείται βοηθός σερβιτόρου 19.07.24
 9. Ζητείται ψήστης 19.07.24
 10. Ζητούνται σερβιτόροι/ες και βοηθοί 19.07.24
 11. Ζητείται διανομέας 19.07.24
 12. Ζητείται οδηγός από εταιρεία διανομής τροφίμων στη Χρυσηίδα 19.07.24
 13. Ζητούνται καμαριέρες και βοηθοί προϊσταμένης ορόφων από το ξενοδοχείο Dreams Corfu Resort & Spa 19.07.24
 14. Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την Auto Rent 19.07.24
 15. Ζητείται σύμβουλος πωλήσεων από την εταιρεία Κωτσόβολος 19.07.24
 16. Ζητείται προσωπικό από την DTS Incoming Hellas AE 18.07.24
 17. Ζητούνται άτομα για εργασία σε κουζίνα 18.07.24
 18. Ζητείται ηλεκτρολόγος από την Grecotel Hotels & Resorts 18.07.24
 19. Ζητείται βοηθός λογιστή από την Grecotel Hotels & Resorts 18.07.24
 20. Ζητούνται μάγειρες, άτομο για υποδοχή και guest relations agent από το ξενοδοχείο Dreams Corfu Resort & Spa 18.07.24
 21. Ζητούνται οδηγοί και βοηθοί από την εταιρεία Eurodraught SA 18.07.24
 22. Ζητείται προσωπικό από οπτικό κατάστημα 18.07.24
 23. Ζητούνται βοηθός σερβιτόρου/ας και λαντζιέρα από εστιατόριο 18.07.24
 24. Πωλείται Citroen C3 17.07.24
 25. Ζητείται υπάλληλος από το Profi 17.07.24
 26. Zητείται βοηθός λινοθήκης 17.07.24
 27. Ζητείται προσωπικό από την κάβα Διαπόν 17.07.24
 28. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Louis Ionian Sun 17.07.24
 29. Ζητείται πωλητής/τρια από κατάστημα στο κέντρο 17.07.24
 30. Ζητείται άτομο για μεταφορά και πλύσιμο αυτοκινήτων από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων 17.07.24

Corfuland News