Τι παίζει Σήμερα

Ionian Wikithon 2022, 14-20/05/2022

Ώρα έναρξης: 05:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Μεγαλειώδη Συναυλία Φιλαρμονικής Μάντζαρος στη Ναύπακτο

Μεγαλειώδη Συναυλία πραγματοποίησε το Μουσικό Σώμα της «Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος» στην Ναύπακτο, όπου και παρέστη μετά από πρόσκληση της Περιφερειαρχου Ιόνιων Νήσων κ. Ρόδης Κρατσα, η οποία είναι μια εκ των επισήμων καλεσμένων, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 450η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, εξαιτίας της σχέσης και του καίριου ρόλου των Ιόνιων Νήσων και ιδιαίτερα της Κέρκυρας στο σπουδαίο αυτό ιστορικό γεγονός του 1571, της νίκης του Ευρωπαϊκού ηνωμένου Χριστιανικού στόλου έναντι του Οθωμανικού. Η «Μαντζαρος» προσκλήθηκε, με σκοπό να «κλείσει» τις εκδηλώσεις της επετείου και να παράσχει τιμή στην συμβολή της Κέρκυρας και στους Κερκυραίους Κυβερνήτες που συμμετείχαν στην Ναυμαχία με τις Γαλέρες τους (Χριστόφορο Κοντόκαλη, Πέτρο Μπούα, Κοκκίνη και Στυλιανό Χαλικιόπουλο).

Το δε ρεπερτόριο της συναυλίας απαρτιζόταν από μουσικά έργα σχετικά με το γεγονός της «Ναυμαχίας της Ναυπακτου», αλλά και με έργα σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση, εξαιτίας και της επετείου συμπλήρωσης των 200 ετών από την κήρυξη της. Την συναυλία διηύθυνε ο Αρχιμουσικός κ. Σωκρατης Ανθης. Σημειώνεται ότι φέτος στους εορτασμούς της επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, θα παραστεί η κ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Μεγαλειώδη Συναυλία Φιλαρμονικής Μάντζαρος στη Ναύπακτο

Για την πραγματοποίηση της μετάβασης μας στην Ναυπακτο και την πραγματοποίηση της Συναυλίας αυτής, θελουμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συμβολή τους, τους: κ.κ. Ροδη Κρατσα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Κατερινα Μοθωναιου Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Αντώνιο Σουρβινο Ναύαρχο ε.α. Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων, την εταιρεία «Γέφυρα α.ε.» και τον Αρχιμουσικό της Παπαχαραλάμπειου Φιλαρμονικής Δήμου Ναυπακτίας κ. Δημήτριο Αμπατζή.

Corfuland Live Webcams

La Veranda Di Corfu

Ναυσικάς, Κανόνι

Δείτε live

Vrachos

Παλαιοκαστρίτσα

Δείτε live

Τα Δίχτυα Εστιατόριο

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News