Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Με επιτυχία το διεθνές Summer School στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κέρκυρα

Την προηγούμενη εβδομάδα (από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου) πραγματοποιήθηκε το 4 ο “Summer School on European Union Law” στο νησί της Κέρκυρας, το οποίο διοργανώνουν κάθε χρόνο ο Σύλλογος Αποφοίτων ΠΜΣ Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών (ELMAA), το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας (ΔΣΚ). Στο Summer School συμμετείχαν 40 νέοι δικηγόροι από 12 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Τουρκία, 

Με επιτυχία το διεθνές Summer School στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κέρκυρα

Αζερμπαϊτζάν, Βραζιλία και Νιγηρία), εκ των οποίων 2 μέλη του ΔΣΚ, καθώς και πέντε τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Οι περισσότεροι εκ των 40 συμμετεχόντων εργάζονται στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε δικηγορικές εταιρείες στην Ελλάδα, στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο ή πραγματοποιούν μεταπτυχιακές / διδακτορικές σπουδές σε πανεπιστήμια της Ευρώπης. Διδάσκοντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Ιρλανδός Γενικός Εισαγγελέας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Anthony Collins, o Ιταλός Δικαστής στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Roberto Mastroianni, ο Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών Βασίλειος Χριστιανός, ο Καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Θεόδωρος Πανάγος, ο Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Μιχάλης Πολίτης, η Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου Κατερίνα Πανταζάτου, ο δικηγόρος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Στέφανος Καρδαράς και ο διερμηνέας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σπύρος Αδαμόπουλος. Η Τελετή Έναρξης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΔΣΚ στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας. Χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαπόντιων Νήσων Μερόπη Υδραίου, ο Πρόεδρος του ΔΣΚ Γιάννης Κοντός και ο Πρόεδρος του Συλλόγου ELMAA Αλέξανδρος Πολίτης. Ακολούθησε ομιλία (μέσω βίντεο) του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, και πρώην Αντιπροέδρου του Συλλόγου ELMAA, Γεώργιου Κώτσηρα σχετικά με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την εφαρμογή του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα. Η Τελετή έληξε με τιμητικές βραβεύσεις για την προσφορά τους στα προηγούμενα Summer Schools των καθηγητών Βασίλειου Χριστιανού και Μιχάλη Πολίτη και του πρώην Προέδρου του ΔΣΚ Γεώργιου Καλούδη. Ακολούθησε γεύμα που παραχώρησε στους διδάσκοντες του Summer School ο Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας.

Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και κάλυψαν μια ευρεία θεματολογία επί του ευρωπαϊκού δικαίου όπως τις εξελίξεις σε θέματα ενέργειας και τη φορολογική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διοργάνωση του Summer School χορηγήθηκε από τον όμιλο εταιρειών EDIL HELLAS και τις δικηγορικές εταιρείες της Αθήνας «Μπαχάς, Γραμματίδης και Συνεταίροι», «Χριστιανός και Συνεταίροι» και «PFG Law Firm».

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News