Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Με επιτυχία το 2ο Συμπόσιο Ψαλτικής Τέχνης

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 2ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

 

Η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας διοργάνωσε με επιτυχία το 2ο Συμπόσιο Ψαλτικής Τέχνης, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 στον Ιστορικό Ι. Ναό Αγ. Αντωνίου.
 

Η Εκδήλωση αφορούσε την εντόπια Κερκυραϊκή Ψαλτική παράδοση, τις ρίζες και απαρχές της και την μελέτη των επι μέρους στοιχείων της.

 

Παροσιάστηκαν ύμνοι της Μ. Τεσσαρακοστής και της Μ. Εβδομάδος κατά το Κερκυραϊκό Ψαλτικό ιδίωμα και την Ελληνική Βυζαντινή μουσική. Προηγήθηκε παρουσίαση και μουσικολογικός σχολιασμός των ύμνων από τον Αρχιμ. Σπυρίδωνα Σκορδίλη.

 

Με επιτυχία το 2ο Συμπόσιο Ψαλτικής Τέχνης

 

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Χορός των Κερκυραίων Ψαλτών υπό την διεύθυνση του καθηγητή και πρωτοψάλτη κ. Γεωργίου Μπογδάνου ο οποίος θα απέδωσε ύμνους της Κερκυραϊκής Ψαλτικής παραδόσεως. Συμμετείχε επίσης και η Βυζαντινή Χορωδίας Κερκύρας αποδίδοντας Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς ύμνους.

Η Εκδήλωση διοργανώθηκε με την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμερνάρχου μας Μητροπολίτου Κερκύρας Παξών & Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκταρίου.   

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγ. Αντωνίου Αιδεσιμολογιότατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Νικομάνη για την ευγένεια και αγάπη του και το Χορό των Κερκυραίων Ψαλτών για την ευγενική συμμετοχή του. 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Corfuland News