Ειδοποίηση
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items
 • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Με επιτυχία το «25ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Κέρκυρας» στο Δημοτικό Θέατρο

Με απόλυτη επιτυχία έληξε «25 ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Κέρκυρας» που διήρκησε τρείς μέρες (22, 23 και 24 Μάρτη), πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο Κέρκυρας και το οποίο διοργάνωσε ο Λαοδάμας με την Περιφέρεια Ι. Νήσων σαν συνδιοργανωτή. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «… εκτιμάμε ότι τρείς χιλιάδες θεατές προσήλθαν στο Δημοτικό θέατρο το τριήμερο. Κερκυραίοι από την πόλη και από κάθε χωριό που συμμετείχε με τον χορευτικό του σύλλογο..» τονίζει ο κος Πέρρος Νίκος, από τους ιδρυτές του Λαοδάμα και υπεύθυνος για την προετοιμασία της διοργάνωσης και ροή του προγράμματος και συνεχίζει: «… χίλιοι και πλέον χορευτές από 47 χορευτικές ομάδες, συλλόγους , 19 χοροδιδάσκαλοι και 11 μουσικοί συνθέτουν μια πραγματικότητα που κατατάσσουν το Φολκορικό Φεστιβάλ Κέρκυρας στην μαζικότερη πολιτιστική εκδήλωση στο νησί!».

Και συνεχίζει.. «Συγχαρητήρια στους εξαίρετους μουσικούς μας που επιτρέψτε μου να τους αναφέρω: ο Αποστόλης Βαλσαμάς ούτι λαούτο και τραγούδι, που ήταν και ο υπεύθυνος ενορχήστρωσης, Ευθύμης Κούκος στα κρουστά, ο Ζαχαρίας Χασάνι στο κλαρίνο, Θοδωρής ο Καρύδης στο βιολί, η Θωμαή Θεοχαροπούλου στο ακορντεόν, ο Κώστας ο Πετρίδης στο λαούτο και στο τραγούδι, ο Νίκος Αλαϊτσης στο νταούλι, η Κωσνταντίνα Χουλάκη στο τραγούδι. Ένα δύσκολο εγχείρημα κύρια λόγω του μεγέθους της εκδήλωσης που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία…. Και συνεχίζει ο κος Πέρρος «..ιδιαιτέρως συγχαίρουμε τις διοικήσεις των συλλόγων που καλλιεργούν τμήματα όπως τα χορευτικά, τα θεατρικά, τις χορωδίες, την ζωγραφική, το βιβλίο, διότι επιτελούν τεράστιο κοινωνικό έργο σε εποχές δύσκολες, βάρβαρες. Με την δράση τους συμβάλλουν στην διαμόρφωση συνειδήσεων, τέτοιων που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Πολιτισμός δεν είναι απλά η «κατανάλωση» εκδηλώσεων, αλλά η ουσιαστική συμμετοχή στα δρώμενα, στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες, για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής. Συγχαίρουμε και συγχρόνως θαυμάζουμε τους αφανείς ήρωες του γεγονότος που ζήσαμε μέσα από το Φεστιβάλ. Τους Δασκάλους! Αυτούς που με υπερβάσεις , με ζήλο, με αυταπάρνηση αλλά με πολύ μεράκι δούλεψαν με τα χορευτικά τους γι αυτό το εξαίρετο αποτέλεσμα»

Με επιτυχία το «25ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Κέρκυρας» στο Δημοτικό Θέατρο

Τις εκδηλώσεις με την παρουσία τους τίμησαν ο αν. Περιφερειάρχης κος Άνθης, ο Δήμαρχος Κ Κέρκυρας & ΔΝ κος Πουλημένος με τον πρόεδρο του ΔΣ κο Αλαμάνο Φώντα, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Αλεξάνδρα Μπαλού, Χαραλάμπους Μπάμπης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπορμπότης Γιάννης, Χαραλάμπους Μυρσίνη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κος Πελάης Σταμάτης, ενώ ο Μητροπολίτης εκπροσωπήθηκε και από την Ενωση γονέων η κα Βάρελη Κατερίνα . Οι διοργανωτές τίμησαν τον Ερευνητή συλλέκτη και συγγραφέα Σουρτζίνο Γιώργο για την πολύχρονη προσφορά τους στον πολιτισμό, ενώ δώρισαν στον πρόεδρο του ΔΣ και πρόεδρο της Ιστορικής Λαογραφικής Ετ. Σιναράδων «Ν Πακτίτης» τους κάλεσαν και απένειμαν τα αναμνηστικά στους συμμετέχοντες. Ο Κος Πέρρος έκλεισε τις εκδηλώσεις με ευχαριστήρια και ιδιαίτερες αναφορές. Στην ΠΙΝ για την συνδιοργάνωση, στην διεύθυνση του Δημ Θεάτρου και τους εργαζόμενους για την ακούραστη συμπαράσταση στις προσπάθειες οργάνωσης και υλοποίησης , στον Θόδωρο Κορακιανίτη ηχολήπτη, τον Αντώνη Καρύδη για την βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση και φυσικά την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την πλήρη υποστήριξη του φεστιβάλ το τριήμερο στην οποία απένειμαν και αναμνηστικό της παρουσίας τους. Για την ιστορία να αναφέρουμε τα χορευτικά που συμμετείχαν: Παρασκευή 22 Μάρτη: Κρήνης, Λαοδάμα, Καρουσάδων, Άφρας, Δουκάδων, Λαοδάμας (έφηβοι), Χορευττικός Ο.Κέρκυρας, Χορευτικό Φιλαρμονικής Γαστουρίου, Βιταλάδων, Κορακιάνας, Αγίου Ματθαίου, Αρίλλα, Σινιών και Γιαννάδων. Το Σάββατο 23 Μάρτη: Κ.Γαρούνα, Κομπιτσίου, Αλεπούς, Πετριτή, Γουβιών, Βελονάδων, Α. Παυλιάνας, Κασσιόπης, Πάγων, Λαοδάμα, Φαέθων Λευκίμμης, Αχαράβη, Καστελλάνων Μέσης, Κ Κορακιάνας , Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μαραθιάς. Και την Κυριακή 24 Μάρτη Αυλιώτες, Ηρακλή (χορ τμήμα Σπείρα), Στρογγυλή, Περίθειας, Τεμπλονίου, Σιναράδων, ο Σύλλογος Κορυφώ, Χλομός, Βουνιατάδες, Καβαλούρι , Καλαφατιώνες, Ένωση Μακεδόνων, Μοραΐτικα, Ηπειρωτικός Σύλλογος, Σγουράδες, Περουλάδες

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

 1. Ζητείται μάγειρας/σσα από τον παντοκαφενέ Μπρίκι 12.04.24
 2. Ζητείται προσωπικό από το τουριστικό γραφείο Green View travel 12.04.24
 3. Ζητούνται υπάλληλοι από την Go Car rent a car στο αεροδρόμιο 12.04.24
 4. Ζητούνται πωλητές/πωλήτριες από το κατάστημα Mythiko 12.04.24
 5. Ζητείται υπεύθυνος κρατήσεων από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων 12.04.24
 6. Ζητείται υπεύθυνος σταθμού ενοικιάσεως αυτοκινήτων 12.04.24
 7. Ζητείται προσωπικό για service από ξενοδοχειακή μονάδα 12.04.24
 8. Ζητείται σερβιτόρος/α από το Tango bar στην Παλαιοκαστρίτσα 12.04.24
 9. Ζητείται προσωπικό από το κατάστημα Τερκενλής 12.04.24
 10. Ζητείται υπάλληλος ενοικίασης αυτοκινήτων από την Goldcar 12.04.24
 11. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Kerkyra Blue Hotel N' Spa 12.04.24
 12. Ζητείται προσωπικό από το ξενοδοχείο Dreams Corfu Resort & Spa 12.04.24
 13. Ζητείται καμαρίερα από το Thalassa Suites 12.04.24
 14. Ζητείται βοηθός κουζίνας και λαντζιέρης/α από εστιατόριο στο κέντρο 12.04.24
 15. Ζητείται προσωπικό από ξενοδοχείο στο Κοντόκαλι 12.04.24
 16. Ζητείται προσωπικό από το τουριστικό γραφείο MTS Globe 12.04.24
 17. Ζητούνται καθαρίστριες-καμαριέρες από την εταιρεία Clean Living 12.04.24
 18. Ζητείται πωλήτρια/ης από τουριστικό στην παλαιά πόλη 12.04.24
 19. Ζητείται πωλήτρια από κατάστημα με σανδάλια/τσάντες 12.04.24
 20. Ζητείται βοηθός και τεχνίτης υδραυλικός 12.04.24
 21. Ζητείται υπάλληλος μπουφέ και καθαρισμού από την Goldair Handling A.E. 11.04.24
 22. Παραδίδονται μαθήματα ρωσικών 11.04.24
 23. Ζητείται μάγειρας/σσα για τηγάνια από το Ιταλικό εστιατόριο Margherita 11.04.24
 24. Ζητείται υπάλληλος λογιστηρίου 11.04.24
 25. Ζητείται πωλητής/τρια από boutique στο ξενοδοχείο Angsana 11.04.24
 26. Ζητούνται πωλητές/merchandisers από την ελληνική βιομηχανία χρωμάτων Vechro 11.04.24
 27. Ζητείται προσωπικό από την G4S Cash Solutions 11.04.24
 28. Ζητείται οδηγός και αποθηκάριος από την εταιρεία Αφοί Πορτοκαλίδη ΑΕ 11.04.24
 29. Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την Hertz 11.04.24
 30. Ζητείται πωλητής/τρια από το ζαχαροπλαστείο καφέ Δέσποινα 11.04.24

Corfuland News