Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Με επιτυχία τα εγκαίνια Έκθεσης Αρχειακών Τεκμηρίων για τον Κωντσταντίνο Θεοτόκη

Πραγματοποιήθηκαν την 9 η Ιουνίου 2023 – Διεθνή Ημέρα Αρχείων – τα εγκαίνια της Έκθεσης Αρχειακών Τεκμηρίων για τον Κωντσταντίνο Θεοτόκη στον χώρο των Γ.Α.Κ. – Αρχεία Κερκύρας στο Παλαιό Φρούριο. Το αρχειακό υλικό που παρουσιάζεται από τα Αρχεία Κερκύρας δίνει έμφαση στις ρίζες και στις οικογενειακές καταβολές, στο φιλικό και κοινωνικό δίκτυο, στο βίο και στο έργο, στην πρόσληψη και στην υστεροφημία του μεγάλου Κερκυραίου δημιουργού.

Η Έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών – Μουσείο Σολωμού, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη και λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με την έκθεση «Άφθαρτος Λόγος: Κωνσταντίνος Μ. Θεοτόκης και η διαχρονική παγκοσμιότητα ενός χώρου», που διοργανώνει η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο.

Με επιτυχία τα εγκαίνια Έκθεσης Αρχειακών Τεκμηρίων για τον Κωντσταντίνο Θεοτόκη

Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών ευχαριστεί την Προϊσταμένη των Αρχείων Κερκύρας κ. Αικατερίνη-Σοφία Πανταζή για τη συνεργασία και τη συγχαίρει για το έργο και την αφοσίωσή της στα Αρχεία Κερκύρας. Στα εγκαίνια της έκθεσης των Αρχείων Κερκύρας παραβρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, κ. Περικλής Παγκράτης (Πρόεδρος) και κ. Νικολαΐς Πέννα (Ταμίας), καθώς και η επιμελήτρια του Μουσείου Σολωμού κ. Ναυσικά-Μαρία Φρόνιμου, και ξεναγήθηκαν από την Προϊσταμένη των Αρχείων Κερκύρας κ. Αικατερίνη-Σοφία Πανταζή. Διάρκεια Έκθεσης: Ιούνιος-Δεκέμβριος 2023. Ώρες επισκέψεων: καθημερινά 09.00-13.00 (εκτός αργιών). Διεύθυνση ΓΑΚ-Αρχεία Κέρκυρας, Παλαιό Φρούριο. Πληροφορίες: 2661038193/ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Είσοδος ελεύθερη.

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News