Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Με επιτυχία η εκδήλωση «Ενημέρωση=Πρόληψη» από το Oxygen Plus

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στην αίθουσα Σ.Υ.Π.Α.Π. στο Φαληράκι πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Ενημέρωση = Πρόληψη»  για τον καρκίνο του μαστού, που διοργανώθηκε από το πολυδύναμο κέντρο Oxygen Plus και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του μαστού, «Άλμα Zωής». Την ημερίδα άνοιξε η CEO του Oxygen Plus κ. Λαψάνα Εφη.

Mίλησε για την μεγάλη ανάγκη για ενημέρωση, την οποία έχει διαπιστώσει στα είκοσι χρόνια που το Oxygen Plus παρέχει υπηρεσίες αισθητικής και άσκησης στις γυναίκες της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα είπε: Συζητούσαμε με τα στελέχη και τους συνεργάτες μου και αποφασίσαμε να κάνουμε μια ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού, ένα θέμα το οποίο  για εμάς ήταν τόσο αυτονόητο, έχοντας αντικειμενική εικόνα μέσω του ιστορικού που παίρνουμε σε κάθε γυναίκα, πριν από κάθε μας αισθητική υπηρεσία. Ξέρουμε πλέον καλά ποιες είναι οι ασθένειες που την ταλαιπωρούν και ότι ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες.

Με επιτυχία η εκδήλωση «Ενημέρωση=Πρόληψη» από το Oxygen Plus

Ωστόσο σήμερα είμαστε εδώ για να διαδώσουμε  μηνύματα πολύ αισιόδοξα  καθώς το 97% των περιπτώσεων αν διαγνωστούν έγκαιρα έχουν  πλήρη ίαση. Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ.Ρόδη Κράτσα, η οποία είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη γιατί αυτή η αίθουσα περικλείει τόσα πολλά συναισθήματα και σκέψεις που έχουν να κάνουν με την υγεία των γυναικών, μια μάστιγα που όμως σήμερα αποδεικνύεται ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Όλη η ανθρωπότητα ζει γύρω από το μήνυμα που δίνει το ροζ κορδελάκι το οποίο και εμείς απόψε το φοράμε με χαρά και ευχαριστώ πάρα πολύ και το «Άλμα Ζωής» που είναι στην Κέρκυρα απόψε, ώστε να βοηθήσει στην ωραία ιδέα που είχε η Έφη και η ομάδα της για την εκδήλωση αυτή αφιερωμένη σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού που ελπίζουμε κάθε χρόνο το μήνυμα της να είναι πιο ηχηρό και πιο αποτελεσματικό για όλους μας». Η πρώτη εισηγήτρια ήταν η Χειρουργός μαστού η γιατρός κ. Πεπέ Αναστασία MD, PhD, FEBS, MRBS Brest and melanoma practice, της οποίας η εισήγηση είχε θέμα «Όταν γνωρίζω δεν φοβάμαι». Ανέλυσε με επιστημονικό και ταυτόχρονα απλό και κατανοητό τρόπο, τι είναι ο καρκίνος του μαστού, πως δημιουργείται, ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο, πόσο μπορούμε να το προλάβουμε, τι πρέπει να κάνουμε αν νοσήσουμε πως πρέπει να είναι η επόμενη μέρα και ποιος είναι ο σωστός τρόπος ενημέρωσης.

Κατόπιν η Ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια MSc κ.Παπαδάτου Έφη ανέλυσε  τον καρκίνο του μαστού ως αίτημα αυτοφροντίδας επιχειρώντας εναλλακτικές επανορθωτικές αφηγήσεις. Και την ημερίδα έκλεισε η εκπρόσωπος του Συλλόγου «Αλμα Ζωής» και επιζήσασα εθελόντρια, Κούλα Κοκονέζη η οποία ανέλυσε το έργο του Συλλόγου ο οποίος απαρτίζεται από  γυναίκες που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού. Στόχος του συλλόγου, είναι κάθε γυναίκα με καρκίνο του μαστού να έχει την υποστήριξη που χρειάζεται αλλά  και κάθε γυναίκα να ενημερώνεται για τους τρόπους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης. Συγκλονιστική ήταν η στιγμή, όταν η κ. Κοκονέζη μοιράστηκε  την προσωπική της εμπειρία, όταν νόσησε από καρκίνο του μαστού, πως το αντιμετώπισε και τελικά πως βγήκε νικήτρια, συνέχισε την ζωή της και τώρα απολαμβάνει τα παιδιά και τα εγγόνια της και φυσικά στηρίζει τον Σύλλογο που την βοήθησε καθοριστικά το «Αλμα Ζωής». Στο φουαγιέ της ημερίδας υπήρχε ένα υπέροχο και μοναδικής αισθητικής bracelet, που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Oxygen Plus με σκοπό να στηρίξει την ημερίδα κατά του καρκίνου του μαστού,  από την Κερκυραία διεθνούς φήμης σχεδιάστρια κοσμημάτων Λαμπρινή Χαντζιάρα και τα έσοδα από την πώληση του θα δοθούν εξ ολοκλήρου στο Σύλλογο «Άλμα Ζωής».

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους  η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ.Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου ,η αντιπεριφερειάρχης κ.Μελίτα Ανδριώτη, η εκπρόσωπος του Βουλευτή Κέρκυρας  Στέφανου Γκίκα, κ. Καποδίστρια Όλγα, η εκπρόσωπος της Δημάρχου (η οποία έλειπε εκτός Ελλάδος) και αντιδήμαρχος κ. Ζερβού Μαρία, η εκπρόσωπος του  Αρχιεπισκόπου Κέρκυρας, κ. Χαϊδάρι Ευφημία (ο οποίος έστειλε την ευχή του), η πρόεδρος της Ιατροχειρουργικής εταιρείας Κέρκυρας κ. Μανδυλα Μαρία, εκπρόσωποι συλλόγων του Ροταριανού ομίλου Κέρκυρας, του Συλλόγου Καλλιπάτειρα Κέρκυρας, των Σοροπτιμιστριών Κέρκυρας, του Φάρου Ζωής κ.λ.π. Στο τέλος της ημερίδας ακολούθησε cocktail drink και όλοι οι καλεσμένοι πήραν δώρο ένα συλλεκτικό νεσεσέρ Oxygen Plus,  με την υπενθύμιση του ετήσιου ελέγχου γιατί οι «γυναίκες αντιπροσωπεύουν την ομορφιά και την δύναμη αυτού του πλανήτη» όπως χαρακτηριστικά σχολίασε κλείνοντας η κ. Έφη Λαψάνα.

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News