Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Εγκεκριμένο Εξεταστικό Κέντρο

[Tελ. Ενημέρωση 18/12/2013]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας: Εγκεκριμένο Εξεταστικό Κέντρο στην Κέρκυρα

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ανδριώτη, μετά την πολυετή πείρα του στην εκμάθηση αγγλικής γλώσσας και εξοικείωση με την κουλτούρα της χώρας αυτής, επεκτείνει τη δράση του και στον τομέα της ελληνομάθειας. 

Εδώ και δύο χρόνια παραδίδονται σε αλλοεθνείς μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού. Λόγω της έντονης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ανδριώτη αποφάσισε να επεκτείνει τις υπηρεσίες του και να δώσει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν επίσημη πιστοποίηση ελληνομάθειας.

Για το λόγο αυτό το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ανδριώτη αποτελεί από το Νοέμβριο του 2013 πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο, εγκεκριμένο από το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (κ. 30011),  για τις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας (Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας) που διεξάγονται κάθε χρόνο από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Πρόκειται, δε, για το μοναδικό εξεταστικό κέντρο στα Ιόνια νησιά.

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας είναι ο επίσημος φορέας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας. Το Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το Νοέμβριο του 1998. Τα επίπεδα για τα οποία χορηγείται πιστοποιητικό στους επιτυχόντες στις εξετάσεις είναι έξι (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2). Οι εξετάσεις για τα επίπεδα αυτά διεξάγονται το Μάιο του 2014. Αιτήσεις ξεκινούν από τις 3/2/2014.

Χορηγείται ακόμη από τον ίδιο φορέα πιστοποιητικό ελληνομάθειας για ειδικούς επαγγελματικούς σκοπούς επιπέδου Α2. Οι εξετάσεις απευθύνονται σε επαγγελματίες πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιθυμούν να εργαστούν στην Ελλάδα και είναι απαραίτητο να αποδείξουν τη σχετική επάρκεια ελληνομάθειας τους.

Οι αιτήσεις για το επίπεδο αυτό έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν μέχρι τις 18/12/2013.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 17/1/2014.

 

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στις εξετάσεις μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα με τη μέσω email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   με θέμα: Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας, ή τηλεφωνικά στο 26610.25715.

Πληροφορίες για τις εξετάσεις βρίσκετε  στον ιστότοπο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας:  http://www.greeklanguage.gr/certification/node/16

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του AndriotiSchool, παρακαλώ επικοινωνήστε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του σχολείου www.andrioti.grκαι στο facebookwww.facebook.com/AndriotiSchool

 

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Εγκεκριμένο Εξεταστικό Κέντρο

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News