Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Κομποστοποιητές στα σχολεία του Κεντρικού Δήμου

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτή από μαθητές αλλά και από εκπαιδευτικούς η τοποθέτηση κομποστοποιητών που ξεκίνησε στα σχολεία α’θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, συνοδευόμενη από την αντιδήμαρχο ευρωπαϊκών προγραμμάτων Παναγιώτα Τζάνε και την εντεταλμένη σύμβουλο παιδείας Μαρία Ζερβού είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα παιδιά για τη χρήση και κυρίως, για τα οφέλη από αυτή την πρακτική ανακύκλωσης. Με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται ουσιαστικά ο σχεδιασμός προαγωγής της αειφορίας και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία. Τα έργα και οι δράσεις αυτές μπορούν να χρησιμεύσουν ως καταλύτης για την ευρύτερη συμμετοχή της κοινωνίας και της βιώσιμες πρακτικές, πέρα από τις σχολικές εγκαταστάσεις.

Κομποστοποιητές στα σχολεία του Κεντρικού Δήμου

Η εγκατάσταση των κομποστοποιητών σε όλα τα σχολεία α’θμιας και β’θμιας εκπαίδευσης, θα έχει ολοκληρωθεί από την υπηρεσία Καθαριότητας ως το Σεπτέμβρη ώστε να μπορεί η εκπαιδευτική κοινότητα να προχωρήσει σε ορθή χρήση τους, ουσιαστικά και εκπαιδευτικά. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ειδικό κλιμάκιο του Δήμου πρόκειται να προχωρήσει σε λεπτομερή ενημέρωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για τη χρήση και λειτουργία τους. Το έργο, περιλαμβάνεται στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Ι. Νήσων. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε ένα πλέγμα ενεργειών και έργων στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου για την προώθηση της βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Με την εγκατάσταση των κομποστοποιητών στα σχολεία, θα δοθεί η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες μείωσης των απορριμμάτων, ενώ θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για τη σημασία της κομποστοποίησης και τα θετικά αποτελέσματα για το περιβάλλον. Εφαρμόζοντας το σύστημα κομποστοποίησης στα σχολεία, έναν από τους πλέον πρακτικούς και αποτελεσματικούς τρόπους εκτροπής των οργανικών αποβλήτων από τα εργοστάσια απορριμμάτων, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου τόνισε ότι καλλιεργείται κουλτούρα περιβαλλοντικής ευθύνης και παρέχονται εμπειρίες πρακτικής μάθησης στα παιδιά και τη διαλογή στην πηγή και τη διαχείριση διαφορετικών υλικών. Όπως ανέφερε, η δέσμευση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία υποδομών σωστής περιβαλλοντικής διαχείρισης βρίσκει μια ακόμη έμπρακτη εφαρμογή. Η Μερόπη Υδραίου ανέφερε επίσης ότι «Η ενστάλαξη βιώσιμων συνηθειών και περιβαλλοντικής συνείδησης σε νεαρή ηλικία είναι ζωτικής σημασίας για την μακροπρόθεσμη ευημερία της κοινωνίας μας. Με την τοποθέτηση κομποστοποιητών στα σχολεία μας, όχι μόνο μειώνουμε τα απόβλητα, αλλά και δημιουργούμε πολύτιμες ευκαιρίες για τους μαθητές μας να συμβάλουν ενεργά σε ένα πιο πράσινο μέλλον. 

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτή από μαθητές αλλά και από εκπαιδευτικούς η τοποθέτηση κομποστοποιητών που ξεκίνησε στα σχολεία.

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News