Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Κινητοποίηση για την Κλιματική Αλλαγή στο Πεντοφάναρο, 21/09/2014

Κινητοποίηση για την Κλιματική Αλλαγή στο Πεντοφάναρο, 21/09/2014

Κάλεσμα από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας: για την Μεγαλύτερη Κινητοποίηση για το Κλίμα.

Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 θα γίνει η μεγαλύτερη δράση που έγινε ποτέ παγκοσμίως ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Με πρωτοβουλίες της, η Παγκόσμια Επιστημονική Κοινότητα, μετά την ανακοίνωση των πορισμάτων της μεγαλύτερης έρευνας για το κλίμα από τον ΟΗΕ στην αρχή της χρονιάς και με βάση το δεδομένο ότι η συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης απέτυχε, οργανώνει εκτάκτως και επειγόντως νέα συνάντηση των κυβερνήσεων στην Νέα Υόρκη στις 23 Σεπτεμβρίου με σκοπό να πιεστούν ώστε να πάρουν «σκληρά μέτρα» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Είναι γνωστό και σαφές σε όλους, ότι το λόμπυ των ορυκτών καυσίμων σαμποτάρει συστηματικά την λήψη σοβαρών αποφάσεων για την μείωση του CO2, που πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ, ώστε να ΜΗΝ ξεπεράσει τους 2 βαθμούς η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη το 2050. Γι αυτό, η Κοινωνία των Πολιτών οργανώνει παγκοσμίως νέες κινητοποιήσεις την Κυριακή 21-9 (οι οποίες συντονίζονται μέσω του διαδικτυακού χώρου της AVAAZ avaaz.org), με στόχο να επηρεαστούν οι κυβερνήσεις και να πάρουν όσο γίνεται πιο αυστηρές αποφάσεις για την μείωση έκλυσης CO2, στην συνδιάσκεψη της επόμενης Τρίτης 23-9 στην Νέα Υόρκη. Πάνω από 2500 φορείς και οργανώσεις συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αυτές σε κάθε χώρα του  πλανήτη.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Δικτύου Δράσης Κατά της Κλιματικής Αλλαγής:

1) Καλούνται όλοι οι Κερκυραίοι και επισκέπτες του νησιού μας να παραβρεθούν την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι στη Πλατεία στο Πεντοφάναρο για να ζητήσουμε από τους εκπροσώπους των κρατών να πάρουν τα πλέον δραστικά μέτρα για την ουσιαστική μείωση των παραγόντων που συντελούν στην αύξηση της κλιματικής αλλαγής.

2) Καλούνται όλοι οι φορείς και  συλλόγοι να συμμετέχουν και να διαδηλώσουν μαζί την Κυριακή. Σε όλες τις πόλεις του κόσμου θα γίνουν πορείες, με μεγαλύτερη αυτή στην Νέα Υόρκη που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ιστορία. Καθήκον μας είναι να συμπαρασταθούμε όλοι στον κοινό για όλους τους ανθρώπους αγώνα αυτό.

3) Καλείται η Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει σωστή θέση και να πιέσει στο μέγιστο ώστε η συνδιάσκεψη αυτή να έχει αποτελέσματα. Αν δεν ληφθούν μέτρα ΤΩΡΑ, τότε, μέχρι το 2050 θα ληφθούν αναγκαστικά! Θα έχουν όμως κοστίσει πολλά δις σε αποκατάσταση ζημιών, και θα δημιουργηθούν σοβαρές κοινωνικές επιπλοκές εξ αιτίας της ανάγκης για «οικολογική μετανάστευση».

4) Καλείται επίσης τον Δήμο Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να δηλώσουν την πρόθεσή τους για συμμετοχή, στο παγκόσμιο δίκτυο «Zero Carbon» «Μηδέν Διοξείδιο του Άνθρακα» που ξεκίνησε από τον Δήμο της Φουκοσίμα που σκοπό έχει να δημιουργήσει Δήμους και Περιφέρειες πλήρως απεξαρτημένους από τα ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2050. Έτσι, το δίκτυο αυτό θα βοηθήσει ουσιαστικά τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τα μέτρα που θα (και πρέπει να) λάβουν.

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Corfuland News