Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Κερκυραϊκό χρώμα στη Λίστα του Σίντλερ

 Κερκυραϊκό χρώμα στη Λίστα του ΣίντλερΤο φημισμένο δράμα του Spielberg για το Ολοκαύτωμα, Η Λίστα του Σίντλερ (1993) αναφέρεται στην προσπάθεια του Γερμανού βιομήχανου Oskar Schindler να γλιτώσει Εβραίους της Κρακοβίας  από τα στρατόπεδα εξόντωσης των Ναζί.

Στην αρχή  του έχει εργάτες στα εργοστάσιό του, ενώ μετά κυριολεκτικά τους αγοράζει από τους Ναζί.

Η ταινία (που τιμήθηκε με 7 βραβεία Όσκαρ) στις πρώτες σκηνές της έχει τον Schindler (που τον υποδύεται ο Λίαμ Νίσον) να βρίσκεται σε ένα καμπαρέ, και να προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των στρατιωτικών για τις επιχειρήσεις του.

Εκεί ακούγεται ο πολύ γνωστός μας γαστουριώτικος χορός, ωστόσο από κοπέλες του καμπαρέ αυτήν την φορά.

Διαβάζουμε στο John Corfu's World ότι το πολύ δημοφιλές δημοτικό τραγούδι στην πραγματικότητα είναι το γερμανικό Im Grunenwlad ist Holzauktion του 1892 από τον Βερολινέζο Otto Teich.  Με τον ερχομό του Κάιζερ Β' στην Κέρκυρα, το τραγούδι έγινε αρκετά δημοφιλές στο Γαστούρι (με την παρακίνηση του ίδιου του Κάιζερ), και μετατράπηκε σε "γαστουριώτικο"

Το τραγούδι ανήκε στα δημοφιλή τραγούδια της Γερμανίας, οπότε είναι φυσικό να ακούγεται σε μια τέτοια σκηνή - αλλά σε τελείως διαφορετική μορφή.

Έστω και ως αντιδάνειο,  η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα.

Δείτε ένα απόσπασμα από την συγκεκριμένη σκηνή του μπαρ (που, ωστόσο, περιλαμβάνει το προηγούμενο τραγούδι που ακούγεται στην ταινία,  το Por Una Cabeza).

επιμέλεια: Βασίλης Κρουστάλλης

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News