Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Κέρκυρα: το ελληνικό νησί που σπάει τα ρεκόρ σε Τουρισμό

Με 2.398 διεθνείς πτήσεις έκλεισε ο Αύγουστος στην Κέρκυρα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία τουριστικής επισκεψιμότητας.

Κέρκυρα: το ελληνικό νησί που σπάει τα ρεκόρ σε Τουρισμό

Σχεδόν 400.000 τουρίστες έφτασαν τον Αύγουστο στο νησί μέσω του αεροδρομίου Ιωάννης Καποδίστριας, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο των τελευταίων ετών, αφού οι φετινές διεθνείς εμπορικές πτήσεις του μήνα, ήταν 200 περισσότερες από τον Αύγουστο του 2019 και 38 περισσότερες από τον περασμένο Ιούλιο.

«Όπως όλα δείχνουν μέχρι και τέλος του Οκτωβρίου θα έχουμε προσέλευση πάνω από 1.600.000 επιβατών μόνο από το αεροδρόμιο, ξεπερνώντας έτσι το ρεκόρ του 2018 που είχε 1.500.000 επιβατών κατά τη θερινή περίοδο» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος .

Ειδικότερα, τον Σεπτέμβρη αναμένεται να έρθουν περίπου 200.000 επιβάτες και τον Οκτώβρη τουλάχιστον 100.000 επιβάτες, ενώ ήδη έχουν επιβιβαστεί στο αεροδρόμιο 1.330.000 επιβάτες μέχρι σήμερα.

Τα σκήπτρα του τουρισμού στο νησί κράτησαν φέτος οι Βρετανοί, ενώ ακολούθησαν οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, οι Γάλλοι και οι Πολωνοί.

Την ίδια ώρα, το νησί παραμένει στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου, παρότι ξεκίνησε σήμερα ο Σεπτέμβριος, ενώ «βούλιαξε» και από Έλληνες τουρίστες που προτίμησαν για τις διακοπές τους τον μήνα Αύγουστο.

«Το θετικό είναι πως και το 2023 αναμένεται να έχουμε πολύ τουρισμό, καθώς ήδη οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, έχουν εξαγγείλει τις πτήσεις τους από τον ερχόμενο Μάρτιο. Το θέμα είναι πως θα το διαχειριστούμε και από την άποψη της επάνδρωσης αλλά και της επιχειρησιακής λειτουργίας των αεροδρομίων», καταλήγει ο κ. Ρούσσος.
 
Πηγή: imerisia.gr

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News