Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Καρδάκι: η μαγευτική παραλία της Παλαιόπολης στο καταπράσινο Μον Ρεπό

Μέσα στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και τη ρουτίνα της καθημερινότητας της πόλης και ποιος δεν επιθυμεί μια μικρή απόδραση μέσα στη φύση και τη θάλασσα! Οι κάτοικοι της πόλης της Κέρκυρας και οι τουρίστες της  που επιλέγουν να διαμένουν  σ’ αυτήν  έχουν την ευκαιρία να το ζουν κάθε μέρα. 

Καρδάκι: η μαγευτική παραλία της Παλαιόπολης στο καταπράσινο Μον Ρεπό

Δεν χρειάζεται να απομακρυνθείς πολλά χιλιόμετρα από την πόλη. Κι αυτό γιατί ένας μικρός παράδεισος κρύβεται μέσα σ’ αυτήν. Αυτή δεν είναι άλλη από την παραλία του Καρδακίου στο τέλος της Παλαιόπολης μέσα στο καταπράσινο κτήμα του Μον Ρεπό. 

Πριν φτάσει κανείς στο Καρδάκι  θα έχει την τύχη να απολαύσει μια ξεχωριστή διαδρομή ανάμεσα από πανύψηλα δέντρα και ποικιλία θάμνων και λουλουδιών. Λίγο πριν  επιλέξει ο επισκέπτης το κατάλληλο δρομάκι για να φτάσει στην παραλία το εντυπωσιακό νεοκλασικό ανάκτορο του 1831 είναι εκεί για ένα σύντομο ταξίδι στο χρόνο. 

Λίγο πριν φτάσει στην παραλία η πανοραμική  θέα είναι μοναδική. Από εκεί βλέπεις όχι μόνο το απέραντο γαλάζιο αλλά και το Παλαιό Φρούριο και τον Ανεμόμυλο. 

Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά και την πλούσια βλάστηση συνθέτει ένα ειδυλλιακό σκηνικό όπου για κάποιους θυμίζει τοπίο στους πρόποδες των Ελβετικών Άλπεων. Ο πέτρινος μόλος στην παραλία είναι κατάλληλος για τους λουόμενους που επιθυμούν να βουτούν στα νερά και για άλλους να κάνουν την ηλιοθεραπεία τους. 

Καρδάκι: η μαγευτική παραλία της Παλαιόπολης στο καταπράσινο Μον Ρεπό

Στην παραλία μια αστείρευτη πηγή με φρέσκο νερό ρέει χειμώνα καλοκαίρι όπου σύμφωνα έναν παλιό μύθο όποιος πιει απ’ αυτήν μένει για πάντα στο νησί των Φαιάκων. 

Αυτή η πηγή και ο αρχαίος δωρικός ναός στην πλαγιά του λόφου πάνω απ’ αυτήν καθώς και η μαγεία της φύσης και της θάλασσας έδωσαν το υλικό για να γράψει το ποίημα του «Καρδάκι» ο Επτανήσιος σονετογράφος ποιητής Λορέντζος Μαβίλης. 

Συντάκτης: Νίκος Στούπης

Φωτογραφία: John Corfu

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Τα Δίχτυα

Δασσιά

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News