Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Ιστορική εμφάνιση Φιλαρμονικής Γαστουρίου στη Ζάκυνθο

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, στο λόφο Στράνη στη Ζάκυνθο η φιλαρμονική Ομόνοια  Γαστουρίου πραγματοποίησε μια ιστορική εμφάνιση. 200 χρόνια μετά τη συγγραφή του Εθνικού Ύμνου από τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, προσκεκλημένη από το μουσείο Σολωμού και των Επιφανών Ζακυνθίων σε επετειακή συναυλία, καθήλωσε το κοινό που γέμισε το χώρο, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο ρεπερτόριο Επτανησιακών συνθετών και μελοποιημένων έργων του Διονύσιου Σολωμού στο χώρο όπου ο ίδιος έγραψε το έργο Ύμνος στην Ελευθερία και Ελεύθεροι Πολιορκημένοι εμπνευσμένος από την ηρωική αντίσταση των κατοίκων του Μεσολογγίου. Μαζί με τη φιλαρμονική σε επιλεγμένα μέρη του μουσικού προγράμματος εμφανίστηκε και η Κερκυραία υψίφωνος Έλλη Καρύδη ερμηνεύοντας εξαιρετικά ρεπερτόριο του ποιητή και της περιόδου εκείνης με κορυφαία της στιγμή την a capella απόδοση του εθνικού μας ύμνου.

Ιστορική εμφάνιση Φιλαρμονικής Γαστουρίου στη Ζάκυνθο

Η Πρόεδρος του μουσείου κυρία Ελένη Πυλαρινού τόνισε ότι τέτοιες υψηλής ποιότητας και αισθητικής εκδηλώσεις τιμούν το μουσείο, θυμίζουν σε όλους τον ιδιαίτερο πολιτισμό των Επτανήσων και τιμούν τους ανθρώπους του πνεύματος εκείνης της περιόδου όπως το Διονύσιο Σολωμό. Ευχαρίστησε θερμά τους μουσικούς της φιλαρμονικής Γαστουρίου και συνεχάρη τον αρχιμουσικό Σπύρο Ράλλη για την υπέροχη βραδιά που επιφύλαξε στο πολυπληθές και φιλόμουσο κοινό της Ζακύνθου, την επιμέλεια της οποίας είχε ο Διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου και αντικυβερνήτης της Αχέπα Ελλάδος Νίκος Δημητρόπουλος.

Η σπουδαία αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Πρόεδρο της φιλαρμονικής Γιώργο Περατινό να παραδίδει του επετειακό λεύκωμα της Φιλαρμονικής στο μουσείο Σολωμού το οποίο και θα αποτελεί έκθεμα του μουσείου.

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News