Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Η Τράπεζα Χρόνου Κέρκυρας από την Equal Society

 

Η Τράπεζα Χρόνου Κέρκυρας από την  Equal Society

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Η Τράπεζα Χρόνου Κέρκυρας ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2013 και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» του Δήμου Κέρκυρας. Μέχρι σήμερα, απαριθμεί δεκάδες μέλη που ανταλλάσουν μεταξύ τους υπηρεσίες και αγαθά, χωρίς χρηματική αμοιβή. Αποτελεί τον συνδετικό κρίκο, ο οποίος ενώνει και οργανώνει ανθρώπους και οργανισμούς, με σκοπό την κάλυψη καθημερινών τους αναγκών με όρους βασισμένους στις αρχές της ανταλλακτικής οικονομίας.

Μέσα από τη λειτουργία της Τράπεζας Χρόνου υποστηρίζονται άτομα και οικογένειες που βιώνουν τις επιπτώσεις της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, παράλληλα, όμως, αξιοποιείται η διάθεση προσφοράς ατόμων που επιθυμούν να συνδράμουν το κοινωνικό έργο των φορέων παρέχοντας υπηρεσίες και αγαθά σε εθελοντική βάση.

Οι συμμετέχοντες στο δίκτυο αυτό, καθημερινά ανταλλάσουν προϊόντα σε καλή κατάσταση αγροτικές, οικιακές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, επαγγελματικές συμβουλές, εκμάθηση ξένων γλωσσών, παράδοση σχολικών μαθημάτων  αλλά και δραστηριοτήτων όπως πλέξιμο, αγιογραφία κ.ά. Για τη διευκόλυνση των συναλλαγών έχουμε το δικό μας άυλο «νόμισμα» το Τ.Ε.Μ. (Τοπική Εναλλακτική Μονάδα), το οποίο έχει αντίκρισμα σε χρόνο.

Απευθύνεται σε άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες,  νέους, ηλικιωμένους, ανέργους, επαγγελματίες, απόρους, οργανισμούς, εταιρείες, εθελοντές και γενικότερα σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν το χρόνο τους και να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της φτώχειας στο Δήμο Κέρκυρας,

Στη δομή της Τράπεζας Χρόνου παρέχονται ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση, υποστήριξη και καθοδήγηση των ωφελούμενων που θα εξυπηρετούνται από αυτό μέσω κοινωνικού λειτουργού που  στελεχώνει τη δομή.

Η ηλεκτρονική μορφή της Τράπεζας Χρόνου είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.trapezaxronoukerkyras.gr με αναλυτικό κατάλογο υπηρεσιών προσφοράς και ζήτησης, κατάλογο και φωτογραφίες των προϊόντων ανταλλαγής, σύστημα εγγραφής μελών, και λίστα καταχωρημένων μελών.

Όποιος πολίτης δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο μπορεί να απευθύνεται για βοήθεια από Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ. – 5 μ.μ. στα γραφεία της Τράπεζας Χρόνου στον 4ο όροφο της οδού Γεωργίου Θεοτόκη 61 (πάνω από το κατάστημα Γερμανός).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. έως 5 μ.μ. στο τηλέφωνο 2661021203 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News