Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Η ρύθμιση της κυκλοφορίας για τις ημέρες του Πάσχα

Η ρύθμιση της κυκλοφορίας για τις ημέρες του Πάσχα

Το διήμερο του Πάσχα θα εφαρμοστούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την: Μεγάλη Παρασκευή (10.04.2015):

• Σταδιακή εκτροπή της κυκλοφορίας από 14:00 ώρα στην διασταύρωση της Λ. Δημοκρατίας και Λεωφόρου Αλεξάνδρας (κολώνα «Ντούγκλα») με κατεύθυνση προς την Λ. Αλεξάνδρας
• Αλλαγή κατεύθυνσης της οδού Μητροπολίτου Αθανασίου, με κατεύθυνση προς την διασταύρωση Δεσύλλα (παράλληλη της Λεωφόρου Δημοκρατίας –παραλιακή Γαρίτσας), καθώς και :
• Εκτροπή της κυκλοφορίας την ίδια ώρα, σε όλες τις κάθετες οδούς της Λ. Αλεξάνδρας που οδηγούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης
• Εκτροπή της κυκλοφορίας στην διασταύρωση της Λ. Αλεξάνδρας και Γ. Θεοτόκη με κατεύθυνση την πλατεία Γ. Θεοτόκη (Σαρόκο)
• Εκτροπή στις διασταυρώσεις Στ. Δεσύλλα και Γ. Θεοτόκη με κατεύθυνση της κυκλοφορίας προς την πλατεία Γ. Θεοτόκη (Σαρόκο) καθώς και εκτροπή στην διασταύρωση της Στ. Δεσύλλα με την Ριζοσπαστών Βουλευτών με κατεύθυνση προς την Λ. Αλεξάνδρας και Μαντζάρου
• Επιπλέον για το εισερχόμενο ρεύμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας , θα ισχύσει από τις 17:00 ώρα, διακοπή της κυκλοφορίας στην είσοδο του Ν. Λιμένα και υποχρεωτική στάθμευση των οχημάτων στο χώρο του λιμανιού.

Μεγάλο Σαββάτο(11.04.2014):
Αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν και το Μ. Σαββάτο με έναρξη στις 07:00 το πρωί και 19:00 το βράδυ.
Κατά την ανάπτυξη των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Κερκυραίων, θα δοθεί η δυνατότητα στάθμευσης των οχημάτων και στα ακόλουθα σημεία:
• Εντός του χώρου του Νέου Λιμένα (ΟΛΚΕ)
• Στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ)
Η μεταφορά των επισκεπτών, από τους χώρους στάθμευσης θα γίνεται δωρεάν με λεωφορεία από το Νέο Λιμάνι, προς τη «Σπηλιά» και από το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, προς την διασταύρωση Λ. Δημοκρατίας και Αλεξάνδρας (κολώνα Ντούγκλα) .
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Κέρκυρας καθώς και το Λιμενικό Σώμα.
Πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων θα εφαρμοστεί συγκεκριμένος σχεδιασμός που προβλέπει:
• Αυξημένη αστυνόμευση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού
• Συνεργεία της Τροχαίας που θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
Οι οδηγοί παρακαλούνται να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών της κυκλοφορίας και να σέβονται τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ επισημαίνεται η αναγκαιότητα της συμβολής όλων των πολιτών στην επιτυχημένη εφαρμογή των ρυθμίσεων.

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News