Τι παίζει Σήμερα

Fiesta Latina @ Cygnus, 27/09/2023

Ώρα έναρξης: 19:00
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Η Ρένα Πηλού για την παράσταση La Nonna από την Κερκυραϊκή Σκηνή

Η Κερκυραϊκή θεατρική Σκηνή παρουσιάζει το έργο του Roberto Coosa, la nona  

Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2015 16:01

ΚΕΡΚΥΡΑ. ΡΕΝΑ ΠΗΛΟΥ. Η νόνα ως σύμβολο της οποιασδήποτε εξουσίας. Tα παιδιά της είναι καταδικασμένα να ζήσουν μια ζωή, σήμερα κακή και κάθε μέρα να γίνεται χειρότερη...

Παρ' όλα αυτά επιθυμούν να ζήσουν εξαντλώντας με όλους τους τρόπους τις ελπίδες τους για διέξοδο απ' τη σκλαβιά της πιο σκληρής βίας ( εδώ της φτώχιας), ή της όποιας βίας μας εμποδίζει να βρούμε τη διέξοδο προς τη δυνατότητα της επιλογής της ζωής με αξιοπρέπεια και όχι της παραίτησης και του θανάτου.

Η Νότα Δαρμανή μας αιφνιδίασε με μια σειρά από μικρά σοκ παρουσιάζοντας το έργο με μια ιερή σχεδόν τελετουργία, που έβγαλε στην επιφάνεια μέσα απ' τη χαρά και το γέλιο, τη θλίψη και την απελπισία σε όλο της το μεγαλείο.
Με μια απλή διαδικασία που την χαρακτηρίζει η αμεσότητα της παράστασης, της ζωής εκείνης της οικογένειας των Ιταλών μεταναστών στην Αργεντινή.

Η Νότα Δαρμανή κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της εξουσίας και η ομάδα των ηθοποιών ανταποκρίθηκε άριστα στις ανάγκες αυτού του δύσκολου έργου, ερμηνεύοντας ο καθένας το ρόλο του εξαιρετικά.

Η Ρένα Πηλού για την παράσταση La Nonna από την Κερκυραϊκή Σκηνή
Στα σκηνικά και τα κουστούμια η Μαρί Ροδίτη ξεφορτώθηκε όλα τα περιττά ( κονσέρβα ) στοιχεία. Ότι είδαμε ήταν φρέσκο και μας έδενε αποτελεσματικά με τον κυρίαρχο όγκο της Νόννας εφευρετικά ντυμένης που μάς γέμισε άγχος θυμό και φόβο.

Η Αργεντίνικη μουσική γέμιζε το κενό της στιγμής, που ζητούσαμε έντονα να τρέξουμε προς την έξοδο με μια οδύνη που τ' έκανε όλα κομμάτια.

Το σημαντικό για μας είναι ότι αποθηκεύσαμε λίγο απ' ότι καλό μας παρείχε η παράσταση και το πήραμε μαζί μας. Η συμβολική σημασία ενσαρκώθηκε δυναμικά μέσα μας με την προβολή των σκηνών, εκείνων που αντιστέκονται και εκείνων που θέλουν επιμελώς να τους σταματήσουν.

Τέλος είδαμε μια ωραία παράσταση που δεν της έλειπε κάτι.
Αυτό που κατά τη γνώμη μας έλειπε εκεί μέσα και το 'χουμε πει πολλές φορές είναι η απόλυτη ανάγκη να βρεθούν οι πόροι για την αναβάθμιση του Δημ. Θεάτρου Κέρκυρας σε όλα τα επίπεδα.

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News