Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Αποκλειστικό: Η Πόρτα Ρεάλε σε 3D απεικόνιση

Η Πόρτα Ρεάλε σε σχέδιο του αρχιτέκτονα Ferrante Vitelli ήταν η κύρια είσοδος από ξηράς της πόλης της Κέρκυρας, από το 1540 έως το γκρέμισμα των τειχών. Το 1893 κατεδαφίστηκε για την διάνοιξη του κεντρικού δρόμου (σημερινή όδος Γεωργίου Θεοτόκη). Μετά την κατεδάφισή της τα μόνα «αντικείμενα» που σώζονται είναι μία εικόνα της Παναγίας που βρίσκονταν εντός της Πόρτας Ρεάλε (τώρα βρίσκεται στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας) και κάποιες κεντρικές μαρμάρινες βάσεις που βρίσκονταν στις τέσσερις μπροστινές κολόνες (τώρα βρίσκονται σε τοιχείο της πόλης μεταξύ του γηπέδου του Κερκυραϊκού και του κινηματογράφου Ορφέα).

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την Πόρτα Ρεάλε από φωτογραφίες, γραβούρες και αναφορές σε βιβλία. Με την βοήθεια της τεχνολογίας και του σπάνιου φωτογραφικού υλικού που συγκέντρωσε μετά από μακροχρόνια έρευνα στο διαδίκτυο και σε άλλες πηγές, ο Κερκυραίος απόφοιτος του μεταπτυχιακού Πληροφοριακών Συστημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου Μιχάλης Ατσοπάρδης κατάφερε να αποδώσει μια άκρως ρεαλιστική απεικόνιση της Πόρτας Ρεάλε όπως ήταν την περίοδο της Ενετοκρατίας στην Κέρκυρα.

Το αντικείμενο της εργασίας αφορά μόνο την απεικόνιση της Πόρτας Ρεάλε και των τειχών που την πλαισίωναν. Το υπόλοιπο περιβάλλον δεν αποτελεί πιστή απεικόνιση της πόλης της Κέρκυρας εκείνης της εποχής και δημιουργήθηκε για την καλύτερη παρουσίαση της πτυχιακή εργασίας.

Δείτε το 3D Video της Πόρτας Ρεάλε, ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο:

 

Πληροφορίες για το Video

Το video αυτό αποτελεί ένα δείγμα της διπλωματικής εργασίας του Μιχάλη Ατσοπάρδη, πτυχιούχου μεταπτυχιακού του τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η τρισδιάστατη απεικόνιση δημιουργήθηκε σε περιβάλλον 3D studio max ενώ η εικονική περιήγηση σε πραγματικό χρόνο δημιουργήθηκε σε περιβάλλον 3D Unity. Η τρισδιάστατη απεικόνιση της Πόρτας Ρεάλε βασίστηκε σε φωτογραφικό υλικό, σκίτσα, αναφορές και έρευνα σε συναφή Ενετικά μνημεία της ίδιας περιόδου. 

 

Στοιχεία Διπλωματικής

Διπλωματική Εργασία Μεταπτυχιακού

Τμήμα: Πληροφορικής, Ιονίου Πανεπιστημίου

Κατεύθυνση: Πληροφοριακά Συστήματα

Τίτλος: Ψηφιακή Ανάδειξη του Ιστορικού μνημείου "Πόρτα Ρεάλε"

 

Επιβλέπων: Επίκουρος Καθηγητής, Κωνσταντίνος Οικονόμου

Δημιουργός: Ατσοπάρδης Μιχάλης (https://www.facebook.com/mike.atsopardis?fref=ts)

Αποκλειστικό: Η Πόρτα Ρεάλε σε 3D απεικόνιση

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News