Τι παίζει Σήμερα

Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Η Ευαγγελία Ράντου και πάλι στη Βενετία: Δείτε τη νέα ταινία της

 

Η Ευαγγελία Ράντου και πάλι στη Βενετία: Δείτε τη νέα ταινία της Γνωστή από την ερμηνεία της ως Μήδεια στο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου, στο ευρύτερο κοινό η Ευαγγελία Ράντου έγινε γνωστή μέσω της συμμετοχής της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που ο πρώτος οργάνωσε.

Το διεθνές κινηματογραφικό ντεμπούτο της Ράντου γίνεται με την ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη, Attenberg (2010), μία από τις ταινίες που καθιερώνουν αυτό που οι διεθνείς κριτικοί αποκαλούν Greek Weird Wave , το κύμα του "αλλόκοτου ελληνικού σινεμά".

Το 2010 το Attenberg προβάλλεται στο φεστιβάλ της Βενετίας και κερδίζει το βραβείο α'  γυναικείου ρόλου για την πρωταγωνίστριά του Ariane Labed. Η Ράντου συνεργάζεται εκ νέου με την Αθηνά Τσαγγάρη στη μικρού μήκους ταινία, The Capsule (2012).

Πριν από λίγες ημέρες, η  Μόστρα κάλεσε πάλι την Αθηνά Τσαγγάρη (ανάμεσα σε πολλούς άλλους σκηνοθέτες) για  τη δημιουργία μιας επετειακής-συμβολικής ταινίας μικρού μήκους για το φεστιβάλ, που γιόρτασε τα 70 χρόνια του τον Σεπτέμβρη του 2013.

Η ταινία της Τσαγγάρη 24 frames per century (24 καρέ ανά αιώνα) στην οποία πρωταγωνιστεί η Ευαγγελία Ράντου, περιλαμβάνει αναφορές στο 2001 του Kubrick, ενώ το σκηνικό παραπέμπει στην Περιφρόνηση του Godard.

Κινηματογραφική λιτότητα και χιούμορ δένουν την ταινία και την ιστορία του κινηματογράφου μέσα, ωστόσο, από τα χειρουργικά γάντια της μηχανικού προβολής.

Πνευματικό παιδί της Ευαγγελίας Ράντου το Garage Performing Arts Center στην Κέρκυρα.

συντάκτης: Βασίλης Κρουστάλλης

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland News