Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Η Ελλάδα στο Διεθνή Τύπο. Διαβάστε άρθρα Αυγούστου 2013

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟ

 

Η δυνατότητα πρόσβασης σε πάνω από 2.200 διαδικτυακές εφημερίδες (υπηρεσία PressDisplay),  την οποία διαθέτει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας μέσω της χορηγίας του FutureLibrary, μας δίνει την ευκαιρία να «δούμε» την Ελλάδα μέσα από τα μάτια άλλων χωρών. Ως ομάδα φοιτητριών του τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας που εκπονεί την πρακτική της άσκηση στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, επεξεργαζόμαστε καθημερινά αγγλόφωνα, γαλλόφωνα και γερμανόφωνα άρθρα και σας παρουσιάζουμε σε εβδομαδιαία βάση μια περιληπτικήαναφορά της ελληνικής επικαιρότητας,  όπως την πραγματεύεται ο διεθνής τύπος.

 

ACADIE NOUVELLE (ΚΑΝΑΔΑΣ)

Grèce: la télévision publique de retour en ondes

    • Η ΕΡΤ εκπέμπει ξανά

Η νέα ελληνική κρατική τηλεόραση άρχισε να εκπέμπει ξανά το πρωί της Τετάρτης, δύο μήνες μετά το κλείσιμο της και έπειτα από την διεθνή κατακραυγή που προκλήθηκε και οδήγησε σε σοβαρή πολιτική κρίση. Οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ είχαν καταλάβει τις εγκαταστάσεις και συνέχισαν να μεταδίδουν το πρόγραμμα μέσω της European Broadcasting Union (EBU). Ωστόσο, η EBU ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το τέλος της αναμετάδοσης. Η συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδας, αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης του κόστους για να δικαιολογήσει την απόφασή της να κλείσει απότομα την ΕΡΤ και να αφήσει στο δρόμο 2.700 εργαζόμενους.
 

22 Αυγούστου, σελ.20
 

LE MONDE (ΓΑΛΛΙΑ)

Qataris et Chinois s’intéressent aux actifs publics hellènes

    • Κατάρ και Κίνα διεκδικούν ιδιοκτησία δημοσίου

Ο Στέλιος Σταυρίδης, πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, δήλωσε ότι οι Γάλλοι και Γερμανοί επενδυτές είναι πλέον διστακτικοί, επειδή σκέφτονται ότι η αλλαγή που χρειάζεται η χώρα μας θα αργήσει πολύ.. Υπάρχουν βέβαια ακόμα σημαντικοί επενδυτές όπως η  Κίνα για παράδειγμα, η οποία υπέγραψε σύμβαση το 2008, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του κινεζικού κολοσσού Cosco για την εκμετάλλευση του Πειραιά και η οποία, στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων, δείχνει  ενδιαφέρον για άλλα μικρότερα λιμάνια. Την 1η Μαρτίου, οι εκπρόσωποι των ελληνικών αρχών και της Cosco εγκαινίασαν ένα τμήμα της γραμμής που συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με το δίκτυο των εθνικών σιδηροδρόμων. Οι Κινέζοι είναι και αυτοί  υποψήφιοι μαζί με  τους Ρώσους και τους Γάλλους για την αγορά των ελληνικών σιδηροδρόμων ΤΡΑΙΝΟΣΕ η ιδιωτικοποίηση των οποίων θα λάβει χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Επίσης το Κατάρ κατέστησε έντονη την παρουσία του στην Ελλάδα το 2008, όταν αγόρασε το  4% των μετοχών της Alpha Bank έναντι 300 εκατ. ευρώ. Επιπλέον ενδιαφέρεται για την αγορά   ορυχείου χρυσού στη χερσόνησο της Χαλκιδικής και για την ανοικοδόμηση  μονάδας φυσικού αερίου στην περιοχή του  Αστακού. Κανένα από αυτά τα έργα δεν έχει  όμως ολοκληρωθεί.

Ο  Σταυρίδης δήλωσε: «Το πρόβλημα είναι ότι το Κατάρ θέλει  να διαπραγματευτεί χωρίς να πάρει μέρος στην δημοπρασία αλλά το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο δεν το  επιτρέπει».

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Κατάρ τον Ιανουάριο οι ιθύνοντες δήλωσαν ξεκάθαρα στον Αντώνη Σαμαρά: «Είμαστε σοβαροί επενδυτές και φίλοι της Ελλάδας και  ελπίζουμε να έλθουμε σε συμφωνία άμεσα.»

Το Κατάρ εξακολουθεί να είναι ένας από τους τέσσερις υποψηφίους για την εκμετάλλευση του Ελληνικού και ανήκει στους 13 υποψήφιους που  διεκδικούν τον Αστέρα  Βουλιαγμένης. Η τελική φάση των ιδιωτικοποιήσεων θα ξεκινήσει στις 29 Οκτωβρίου.  
 

22 Αυγούστου, σελ.24
 

LA VANGUARDIA (1ª edición) (ΙΣΠΑΝΙΑ)

Tirana se venga de Atenas y restringe la entrada de griegos

    • Tα Τίραννα εκδικούνται και απαγορεύουν την είσοδο στους Έλληνες

 

Τα Τίρανα απαγόρευσαν χθες την είσοδο στους Έλληνες πολίτες στην χώρα, εφόσον η ελληνική αστυνομία έθεσε την ίδια απαγόρευση. Τις τελευταίες τρεις ημέρες 200 Αλβανοί δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αν δεν διέθεταν το ποσό των 1500 €  που απαιτείται  από την ελληνική κυβέρνηση ως εγγύηση. Τα θύματα ισχυρίστηκαν ότι ο πραγματικός λόγος για αυτή την απαγόρευση είναι μια διαμάχη για την κυριότητα της εκκλησίας στην πόλη Πρεμετή της Αλβανίας. Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά η Αλβανία τη χαρακτηρίζει ως δικό της Παλάτι  Πολιτισμού.
 

22 Αυγούστου, σελ.12

 

TODAY'S ZAMAN (ΤΟΥΡΚΙΑ) 

Greece will need 3rd aid deal, Germany admits

  • Η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης

 

Ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι η Ελλάδα πιθανότατα να χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης. Συγκεκριμένα, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι «θα χρειαστεί ένα επιπλέον πρόγραμμα για την Ελλάδα», ενώ τα σχόλια που ακούστηκαν έδειξαν ότι ήταν μια αρκετά αποτρεπτική κίνηση λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές. Ο υπουργός οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι ένα νέο πακέτο θα επικεντρωνόταν στην κάλυψη του αναμενόμενου χρηματοδοτικού κενού μεταξύ 2014 και 2016.

«Η Ελλάδα και οι δανειστές της εξετάζουν διάφορους τρόπους για να καλύψουν οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ένας αξιωματούχος, ενώ πρόσθεσε ότι τα μέτρα θα περιλαμβάνουν τη χρήση των κονδυλίων που έχουν απομείνει από το πρόγραμμα διάσωσης των τραπεζών, όπως και μέτρα κοινής συναίνεσης για τη στήριξη του χρέους.

Μέλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα επισκεφτούν την Ελλάδα την Τετάρτη για να συζητήσουν την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

Οι δηλώσεις του Σόιμπλε είναι εντελώς αντίθετες από αυτής της Ανγκελα Μέρκελ, η οποία είναι πιο προσεκτική όσον αφορά το ζήτημα της Ελλάδας για να μην εξαγριώσει τους ψηφοφόρους και να κερδίσει μια τρίτη θητεία στις εκλογές του Σεπτέμβρη.

Ο Σόιμπλε έχει πει στο παρελθόν ότι οι διεθνείς δανειστές ενδεχομένως να εξετάσουν ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, μετά το τέλος του παρόντος το 2014, αλλά ποτέ ξανά δεν το έχει περιγράψει ως αναπόφευκτο γεγονός, όπως έκανε την Τρίτη. Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν πρόκειται να γίνει άλλο κούρεμα του χρέους στην ελληνική κυβέρνηση.

 

21 Αυγούστου, σελ.8

 

MALTA INDEPENDENT (ΜΑΛΤΑ)

Is it all pie in the sky?

KUWAIT TIMES (ΚΟΥΒΕΪΤ)

Euro-zone recession end is cold comfort for Greece

  • Το τέλος της ύφεσης της Ευρωζώνης δεν παρηγορεί την Ελλάδα

Όπως σημειώνουν οι δύο αυτές εφημερίδες, η οικονομική ύφεση στην Ευρωζώνη – η μεγαλύτερη ύφεση από το 1999 όταν εισήχθη το ευρώ,– φαίνεται πως έχει τελειώσει, χάρη στη σταθερή ανάπτυξη της τάξεως του 0,7% στη Γερμανία και την άνοδο του ΑΕΠ της Γαλλίας κατά 0,5% το δεύτερο τρίμηνο, αλλά και την βελτίωση που παρουσίασαν κάποιες μικρότερες χώρες που είχαν «χτυπηθεί» από την οικονομική κρίση. Η ανάπτυξη αυτή είναι πρωτοφανές φαινόμενο για την Ευρωζώνη από τότε που ξεκίνησε η ύφεση το 2011.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των Γάλλων πολιτικών, η ανεργία θα εξαλειφθεί μέχρι το 2025, οι τιμές των ακινήτων θα πέσουν και μια νέα βιομηχανική επανάσταση θα λάβει χώρα.

Η ανάπτυξη της Ευρωζώνης κατά 1,2% το χρόνο, εξακολουθεί να είναι αρκετά κάτω από το 1,7% των ΗΠΑ, το ίδιο και της ΕΕ, η οποία περιλαμβάνει και χώρες εκτός του ευρώ, όπως η Βρετανία και η Πολωνία.Η ανάκαμψη της ΕΕ σηματοδοτεί την ταυτόχρονη ανάπτυξη στους τέσσερις βασικούς πυλώνες της παγκόσμιας οικονομίας - ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία και Ευρώπη.

Εκτός από τις δύο κορυφαίες οικονομίες της Ευρώπης, υπήρξαν ενδείξεις σταθεροποίησης και αλλού και κυρίως στην Πορτογαλία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Malta Independent», η Ισπανία και η Ιταλία παρουσιάζουν έναν έστω αργό ρυθμό ανάπτυξης, ενώ ακόμα και στην Ελλάδα υπάρχουν ενδείξεις ότι η ύφεση αρχίζει να χαλαρώνει. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η οποία δημοσιεύει μόνο ετήσια στοιχεία για την Ελλάδα, η ύφεση υποχώρησε στο 4,6% από το 5,6% του προηγούμενου τρίμηνου.

Η ανάκαμψη στην Ευρώπη αναμένεται να προκαλέσει αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου προς το τέλος του χρόνου, καθώς αυξάνονται οι χώρες-εξαγωγείς, όπως η Γερμανία. Ταυτόχρονα οι Ευρωπαίοι αγοράζουν περισσότερα προϊόντα από τις Η.Π.Α, την Ιαπωνία και άλλες χωρες.

Παρά την νότα αισιοδοξίας, η ευρωζώνη φαίνεται πως έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει. Οι πολιτικοί έχουν να αντιμετωπίσουν το ποσοστό ανεργίας που φτάνει στο 10% και το μεγάλο έλλειμμα στον προϋπολογισμό. Η κρίση μπορεί να έχει θεωρητικά τελειώσει, αλλά το δημόσιο χρέος βαραίνει ακόμα αρκετές κυβερνήσεις. Οι περικοπές δαπανών και οι αυξήσεις φόρων,όπως και η ανεργία που μαστίζουν χώρες όπως την Ελλάδα και την Ισπανία δείχνουν ότι μια πλήρης ανάκαμψη της Ευρωζώνης δεν πρόκειται να προκύψει πριν το 2015.

Η επίσημη πρόβλεψη όσον αφορά την Ελλάδα είναι πως θα υπάρξει ανάπτυξη μόνο μετά το 2014 και πως θα πάρει χρόνια προτού η οικονομία ανέλθει στα προ-κρίσης επίπεδα. Όσον αφορά την Κύπρο η τραπεζική κατάρρευση πιθανολογείται πως θα οδηγήσει σε πτώση των επενδύσεων και των εξόδων. Η οικονομία της αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 13% ως το τέλος του 2014.

20 Αυγούστου, σελ 11 & 18 Αυγούστου, σελ. 23

 

ΤHE WALL STREET JOURNAL EUROPE (Η.Π.Α)

Head of privatization fund fired for alleged violations

THE HINDU (INΔΙΑ)

Greek privatization agency chief sacked

  • Παραίτηση του επικεφαλούς του ΤΑΙΠΕΔ

Ο Στέλιος Σταυρίδης πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) υπέβαλλε την παραίτηση του, ύστερα από αίτημα του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, λόγω «θεμάτων ηθικής».

Η παραίτηση του έγινε αφού αποκαλύφθηκε πως είχε ταξιδέψει με το αεροπλάνο του Δημήτρη Μελισσανίδη, του επιχειρηματία που αγόρασε το 33% του ΟΠΑΠ για 652 εκατ. ευρώ μέσω της ελληνοτσέχικης συμπραξίας Emma Deltaγια.

Ο Σταυρίδης είναι ο δεύτερος επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ που αποπέμπεται  μέσα σε έξι μήνες.

19 Αυγούστου 2014, σελ. 5 και 14 αντιστοίχως

 

THE OKLAHOMAN (Η.Π.Α.)

Europe

Αναταραχή σημειώθηκε μεταξύ αστυνομίας και νεαρών διαδηλωτών στους δρόμους της Αθήνας  την Παρασκευή κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το τραγικό θάνατο που βρήκε ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης την Τρίτη. Μετά από διαπληκτισμό με τον ελεγκτή του τρόλεϊ στο οποίο επέβαινε επειδή δεν είχε επικυρωμένο εισιτήριο, άνοιξαν οι πόρτες και βρέθηκε στο κενό. Για το συμβάν διεξάγονται έρευνες, ενώ πολλοί είναι αυτοί που «χρεώνουν» το θάνατο του νεαρού στα αυστηρά μέτρα λιτότητας που έχει πάρει η κυβέρνηση. Επεισόδια σημειώθηκαν αμέσως μετά την κηδεία του 19χρονου όταν περίπου 1000 άνθρωποι έκαναν πορεία στην περιοχή του Περιστερίου φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

17 Αυγούστου, σελ. 10A
 

MALTA INDEPENDENT (ΜΑΛΤΑ)

Fire causes blackout on Greek resort island

  • Blackout σε ελληνικό θέρετρο λόγω φωτιάς

Η Σαντορίνη, ένας από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας βυθίστηκε στο σκοτάδι για παραπάνω από 8 ώρες μετά από φωτιά που ξέσπασε σε υποσταθμό της ΔΕΗ. Η ελληνική εταιρεία ρεύματος δήλωσε πως το ρεύμα επανήλθε αργά την Τρίτη, αφότου το ελληνικό ναυτικό είχε στείλει γεννήτριες στο νησί. Η αιτία της φωτιάς δεν έγινε αμέσως γνωστή, ενώ δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

15 Αυγούστου 2013, World 14
 

ΟΤΤΑWA SUN  (ΚΑΝΑΔΑΣ)

Opa! Enjoy Greekfest 2013

  • Εκδηλώσεις με άρωμα Ελλάδας στον Καναδά

 

Στις 15 Αυγούστου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από την Ελληνική Κοινότητα της Οτάβα, οι οποίες λήγουν στις 25 του μηνός. Το σουβλάκι, τα αρνίσια κεμπάμπ, οι ντολμάδες, ο μπακλαβάς και πολλά άλλα εδέσματα όπως και η παραδοσιακή ελληνική μουσική θα έχουν την τιμητική τους.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η προβολή της ελληνικής και μεσογειακής κουλτούρας. Η φετινή καινοτομία ήταν η μέρα καλαμαριού, που έλαβε χώρα στις 19 Αυγούστου. Δεν σχετίζονται όμως όλα με το φαγητό και το τραγούδι, όμως, καθώς οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν σε σεμινάρια για την ελληνική κουλτούρα, που συμπεριλαμβάνουν ξεναγήσεις εκκλησιών, σεμινάρια για το ελαιόλαδο και επιδείξεις μαγειρικής.

13 Αυγούστου 2014, σελ.11

 

LA VOZ DEL INTERIOR (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) – Προσωπική Ιστορία

Griegos “Lo poco que hice, me lo dio la Argentina”

    • “Oσα έχω καταφέρει  τα χρωστάω στην Αργεντινή”

 

Έχουν περάσει 56 χρόνια από τότε που ο  Κυριάκος Κοντός έφυγε από την Σπάρτη με την οικογένεια του και εγκαταστάθηκε στην Κόρντομπα αλλά μέχρι και σήμερα διατηρεί τα ελληνικά έθιμα.

Ο Κυριάκος Κοντός (72 ετών) είναι έλληνας ως το κόκκαλο. Φαίνεται από το πρόσωπο του, την προφορά του και τις λεπτομέρειες στην διακόσμηση του σπιτιού του. Γεννημένος στο Αλεποχώρι της Σπάρτης  είναι και αυτός ένας από τους χιλιάδες  μετανάστες της Αργεντινής. Με τη βοήθεια του Κ. Κοντού και της ένωσης μεταναστών της Κόρδομπα, η εφημερίδα (La voz del interior) θα καταγράψει καθημερινές ιστορίες ζωής στην Κόρδομπα και πως έχει επηρεαστεί η δουλειά και στην κουλτούρα τους.

«Όταν ήρθα στην Σάντα Φε, εντυπωσιάστηκα από τον ποταμό Παρανά. Είπα στον θείο μου, «Αυτή είναι η Αμερική; Θέλω να πάω», λέει ο Κυριάκος, ο οποίος έφτασε στο λιμάνι του Μπουένος Άιρες το Δεκέμβριο του 1957. Σε ηλικία 16 ετών, το αγόρι διέσχισε την υφήλιο  ασυνόδευτο αφήνοντας πίσω του τους γονείς του και τα τέσσερα αδέλφια του, για να ακολουθήσει το όνειρο του και να σπουδάσει. «Οι γονείς μου δεν μπορούσαν  να πληρώσουν  για τις σπουδές μου», λέει ο Κυριάκος στο σπίτι στη γειτονιά Guemes. Όταν τελείωσε ο Δεύτερος  Παγκόσμιος Πόλεμος είχε να δει τον πατέρα του τρία χρόνια. Όταν επέστρεψε, η κυβέρνηση είχε απαλλοτριώσει το κεφάλαιο του στην τράπεζα για τις  ανάγκες του πολέμου και δεν τους είχε μείνει τίποτα. Ο Κυριάκος είναι ο μεγαλύτερος από τα αδέρφια του, μεγάλωσε στο χωριό και η οικογένεια ήταν αυτάρκης και ασχολούνταν με χωράφια. «Φτιάχναμε ελαιόλαδο με πέτρινες πλάκες και άλογα» δηλώνει ο Κ. Κοντός. Μια πρόσκληση του έλληνα θείου από το Σάντα Φε για ένταξη στο Πολεμικό Ναυτικό ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει ο έφηβος με το πλοίο «Ηρακλής» απο τον  Πειραιά, και να φτάσει στο Μπρίντιζι της Ιταλίας. Από εκεί, με τρένο στη Γένοβα, χωρίς να ξέρει ούτε μια λέξη στα ιταλικά. «Περίμενα έναν μεταφραστή που έστειλε ο θείος μου, με πήγε σε ένα ξενοδοχείο, με θέα μια πλατεία και είπε ότι την επόμενη μέρα θα έρθει να με πάρει. Έφτασε στην ώρα του και με  συνόδεψε στο πλοίο  «Αύγουστος» όπου πέρασα 17 μέρες στη θάλασσα. Έφτασα στο Μπουένος Άιρες γεμάτος προσδοκίες. Περίμενα μόνος στο κέντρο μετανάστευσης χωρίς να ξέρω ισπανικά, ενώ ο θείος μου είχε αργήσει. Ήμουν σε έναν καναπέ, όταν είδα έναν άνδρα με κουστούμι μεγάλο σε ηλικία να ανεβαίνει με δύο παιδιά. Σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσε να είναι ο θείος μου. Τον είχα δει μόνο σε μία παλιά φωτογραφία. Αλλά ήταν εδώ, ήταν Αμερικανός και  χοντρός αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία», λέει γελώντας. Το Σάντα Φε τον  υποδέχτηκε με τον Παρανά και μια αποκρουστική μυρωδιά. Ο αδελφός του πατέρα του είχε μια πιτσαρία, σε στρατηγική τοποθεσία δίπλα στον κινηματογράφο, που ανήκε  στα πεθερικά του. Δεκαεπτά άτομα σέρβιραν και ο Κυριάκος έπλενε τα πιάτα. Έμαθε ισπανικά από ένα μελαμψό σερβιτόρο με το όνομα Αλαρκόν και σταδιακά προσαρμόστηκε, πήγε σχολείο και έκανε φίλους.

«Μια μέρα η θεία μου μού είπε ότι επρόκειτο να αγοράσουν κρέας. Της  είπα ότι είχε το κρέας στο ψυγείο αλλά μου απάντησε ότι δεν σερβίρει χθεσινό κρέας και πως  ήθελε να αγοράσει φρέσκο». Ο Κυριάκος σκέφτηκε «κάθε μέρα φρέσκο κρέας» και από τότε λάτρεψε την Αργεντινή. Ευλογημένη Κόρντομπα. Δύο χρόνια αργότερα, οι γονείς του και τα τέσσερα αδέλφια του εγκαταστάθηκαν στη Σάντα Φε, αφού πούλησαν τα πάντα στην Ελλάδα. Ταξίδεψαν στην Κόρντομπα το 1961 άνοιξαν  μια πιτσαρία. Το 1969 παντρεύτηκε την Μάρθα και αυτή ελληνίδα, τώρα έχουν τέσσερα παιδιά και 10 εγγόνια.

- Ποιά ελληνικές συνήθειες έχετε κρατήσει;

- Όλες. Τα γεύματα, τους χορούς, τα τραγούδια, το ψητό κατσίκι. Πίνουμε ούζο αντί για φερνέ το πρωί.

Στο Κυριάκο αρέσει επίσης  η κουζίνα της Αργεντινής. «Η Αργεντινή είναι  μοναδική χώρα στον κόσμο χωρίς προκαταλήψεις».

- Αν μπορούσατε να επιλέξετε;

- Θα μείνω εδώ, γιατί στην χώρα μου δεν έχω τίποτα. Όσα έχω καταφέρει  τα χρωστάω στην Αργεντινή. Μου πήρε πολλά αλλά μου έδωσε περισσότερα». Η Μάρθα με υποδέχεται με ούζο, ελληνικό καφέ  και κουραμπιέ. Τις Κυριακές ο Κυριάκος τραγουδάει με την συνοδεία μπουζουκιού και λέει με νοσταλγία: «Αυτές είναι οι ρίζες μας»

11 Αυγούστου, σελ.14
 

Το κείμενο αυτό παρέχεται καθημερινά σε έντυπη μορφή για ανάγνωση στο χώρο της Βιβλιοθήκης τις ώρες λειτουργίας της.

Η Ελλάδα στο Διεθνή Τύπο. Διαβάστε άρθρα Αυγούστου 2013

Η ΟΜΑΔΑ:

Ανδρεδάκι Κυριακή

Σπυροπούλου Βασιλική

Φελέρη Θεοδώρα

Ψειράκη Αναστασία

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Mojitos

Ύψος

Δείτε live

Akron

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Δείτε live

Προβεβλημένες Αγγελίες

  1. Ζητείται προσωπικό από καφέ στη Μαρίνα Γουβιών 29.03.24
  2. Ζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης από την Hertz 29.03.24
  3. Ζητείται εκπρόσωπος ομάδας καθαριότητας αυτοκινήτου από την εταιρεία Hertz 29.03.24
  4. Ζητείται υπεύθυνος ανάπτυξης πωλήσεων 29.03.24
  5. Ζητείται πωλήτρια/πωλητής για το νέο κατάστημα του κοσμηματοπωλείου Μουζακίτης 28.03.24
  6. Ζητούνται υπάλληλοι από την εταιρεία City Sightseeing Corfu 28.03.24
  7. Ζητείται καμαριέρα από το Telesilla Hotel 28.03.24
  8. Ζητείται προσωπικό από κεντρικό βιβλιοπωλείο 28.03.24
  9. Ζητείται υπάλληλος λογιστικού γραφείου 28.03.24
  10. Ζητείται υπάλληλος για check-in 28.03.24
  11. Ζητείται massage therapist από το Venus Spa & Massage 28.03.24
  12. Ζητείται υπάλληλος τουριστικού γραφείου 28.03.24
  13. Ζητείται αποθηκάριος 28.03.24
  14. Ζητείται προσωπικό από την Σέσουλα 28.03.24
  15. Ζητείται προσωπικό από το τουριστικό γραφείο MTS Globe 28.03.24
  16. Ζητείται προσωπικό από επιχείρηση εμπορίας βιομηχανικών ειδών, εργαλείων και ναυτιλιακών ειδών 28.03.24
  17. Ζητείται προσωπικό από την Avis για καθαρισμό οχημάτων 28.03.24
  18. Ζητείται προσωπικό από το Coffee Lab 28.03.24
  19. Ζητείται υπάλληλος από πρακτορείο ΟΠΑΠ 28.03.24
  20. Ζητείται υπάλληλος υποδοχής επισκεπτών από την Konnect ΟΕ 28.03.24
  21. Ζητείται προσωπικό για μπαρ και σέρβις στα Γουβιά 28.03.24
  22. Ζητείται εσωτερικός λογιστής από την εταιρεία Quality Fruit Center 28.03.24
  23. Ζητείται οδηγός από την εταιρεία Quality Fruit Center 28.03.24
  24. Ζητούνται υπάλληλοι καταστήματος από την εταιρεία Lidl για Κέρκυρα και Λευκίμμη 28.03.24
  25. Ζητείται υπάλληλος υποδοχής από το The Yard Corfu Boutique hotel 27.03.24
  26. Ζητείται προσωπικό από τουριστικό γραφείο 27.03.24
  27. Ζητείται σεφ από το ξενοδοχείο Τhe Yard Corfu 27.03.24
  28. Ζητείται προσωπικό από το ιταλικό εστιατόριο Margherita 27.03.24
  29. Ζητείται παρκαδόρος 27.03.24
  30. Ζητείται προσωπικό από το Ελληνικό Καζίνο Κέρκυρας 27.03.24

Corfuland News