Προσφορές

Κανένα γεγονός
Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Η Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας - Ωράριο λειτουργίας

Η Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας  - Ωράριο Λειτουργίας

ImageΗ Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας ιδρύθηκε το 1836 από μια ομάδα δεκατεσσάρων νέων αστών. Πρότυπό της υπήρξε η ομώνυμη Εταιρεία της Γενεύης (Societé de Lecture de Genève). Κάτω από το βάρος των εκατόν εβδομήντα χρόνων, των προσωπικοτήτων που υπήρξαν κατά καιρούς μέλη της, χάρη στη δυναμική παρουσία και θέση της σε όλα τα καίρια θέματα που απασχόλησαν τον τόπο τον 19ο και 20ο αιώνα, με την πλούσια συλλογή βιβλίων, χαρτών, χαρακτικών, πινάκων, επίπλων και αρχείων, η Αναγνωστική Εταιρία πορεύεται σήμερα με διττό ρόλο: αφ’ ενός ως κέντρο μελέτης του επτανησιακού πολιτισμού, αφ’ ετέρου ως θεματοφύλακας της παράδοσης και της ιδιαιτερότητας αυτού του μικρού τόπου στη δύσκολη εποχή της ισοπέδωσης και της αλλοτρίωσης.

Η Αναγνωστική Εταιρία αποτελεί το πρώτο καθίδρυμα του νεότερου ελληνισμού αποτελούμενο από τα επίτιμα, τα ιδρυτικά , τα απλά μέλη και τους δωρητές. Η διοίκηση της Αναγνωστικής Εταιρίας ανατίθεται στη Διοικητική Επιτροπή η οποία εκλέγεται για περίοδο δύο ετών και απαρτίζεται από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, το γραμματέα, τον ταμία, δύο εφόρους βιβλιοθήκης, καθώς και δύο εφόρους καταστήματος.

Σύμφωνα με το τελευταίο καταστατικό, σκοπός της Εταιρίας είναι η έρευνα και η μελέτη κάθε ζητήματος που προάγει και αναδεικνύει τον πνευματικό πολιτισμό της Κέρκυρας και της Επτανήσου. Ειδικότεροι σκοποί είναι η συλλογή, διαφύλαξη και προβολή παντός ιστορικού, λαογραφικού, αρχαιολογικού, γλωσσολογικού και καλλιτεχνικού υλικού, που αφορούν στον πολιτισμό και την πνευματική δράση στον Ιόνιο χώρο και την Αδριατική, καθώς και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και η υποβοήθηση εκπολιτιστικών προσπαθειών τοπικών και περιφερειακών φορέων.

Στο ισόγειο του κτιρίου βρίσκεται το εντευκτήριο στο οποίο λειτουργεί εστιατόριο για τα μέλη της Εταιρίας. Επίσης ο χώρος ενοικιάζεται για κοινωνικές εκδηλώσεις, κατόπιν συνεννοήσεως με τη Διοικητική επιτροπή.

Το Εντευκτήριο της Αναγνωστικής Εταιρίας από την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010 θα είναι ανοικτό κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο βράδυ από τις 20:00 και Κυριακή μεσημέρι από 13:00 έως 17:00.

Τηλέφωνα για κρατήσεις και πληροφορίες: 26610 33297 & 6944282123

Κος Γιάννης Βλάχος - Κα Ειρήνη Κουλιζάκη

 

Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας, Καποδιστρίου 12

Τηλέφωνα: 2661039527, 2661039528,Εντευκτήριο: 2661033297,Φαξ: 2661027277

Ωράρια Λειτουργίας : Δευτέρα - Σάββατο 09:30 έως 13:30 και απόγευμα Δευτ-Τετ-Παρ απο 17:30 - 20:00

Email : info@anagnostikicorfu.com |president@anagnostikicorfu.com |

secretary@anagnostikicorfu.com |library@anagnostikicorfu.com 

enteuktirio@anagnostikicorfu.com

 

Πηγή: http://www.anagnostikicorfu.com

 

 

 

Corfuland Live Webcams

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Porto Nuovo Restaurant

Κασσιόπη

Δείτε live

Corfuland News