Ειδοποίηση
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

«Γίνε μια μέρα πρόσκοπος» 2015

«Γίνε μια μέρα πρόσκοπος» 2015

«Γίνε μια μέρα πρόσκοπος» 2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η μεγάλη δράση Κοινωνικής Προσφοράς της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κέρκυρας «Γίνε μια μέρα Πρόσκοπος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Γενάρη 2015 έξω μεγάλα πολυκαταστήματα τροφίμων (supermarkets) σε ώρες αιχμής και την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 στην πόλη της Κέρκυρας, μεταξύ 10:0 και 14:00, από το σύνολο της τοπικής Κίνησης (λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές, μέλη προσκοπικών δικτύων, ενήλικα στελέχη, μέλη επιτροπών κοινωνικής συμπαράστασης, παλαιοί πρόσκοποι) και λοιπούς φίλους εθελοντές.

Με το σύνθημα «γίνε μια μέρα πρόσκοπος» καλούμε κάθε συμπολίτη μας «που μπορεί...» να συνεισφέρει σε ένα κοινό στόχο «για αυτούς που δεν μπορούν...» προσφέροντας τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως γάλα, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, λάδι, διάφορες κονσέρβες, καφέ/τσάι, ζάχαρη, αλεύρι, δημητριακά, αρτοπαρασκευάσματα, γλυκίσματα, συμπυκνωμένη ντομάτα, κ.ά. αλλά και είδη πρώτης ανάγκης όπως χαρτικά, είδη υγιεινής φροντίδας, απορρυπαντικά κ.ά.. Ο σκοπός αφορά στην ενίσχυση συσσιτίων, κοινωνικών παντοπωλείων, φορέων προστασίας αναξιοπαθούντων και μεμονωμένων απόρων οικογενειών.

Η δράση θα λάβει χώρα 7 μείζονες περιοχές της πόλης της Κέρκυρας ενώ επικουρικά για την αυτόβουλη προσφορά των προαναφερόμενων αγαθών από κατοίκους θα λειτουργήσουν και 8 σταθμοί συλλογής για το κοινό στα παρακάτω πολυσύχναστα σημεία: Ιόνιος Βουλή (Όαση), Μοn Repos (Βασίλη),  Κολώνα Ντούγκλα, Λύκεια, Πεντοφάναρο (Πλατεία), Εκκλησία Αγίου  Γεωργίου (Μαντούκι), Πλατεία Σαρόκου. Επίσης, την εβδομάδα πριν τη δράση και συγκεκριμένα την Τετάρτη 7/1, την Παρασκευή 9/1 και το Σάββατο 10/1 μεταξύ 18:00 και 20:00 φιλοπρόσκοποι και εμπορικές επιχειρήσεις θα μπορούν να προσκομίζουν τις δικές τους προσφορές σε τρόφιμα στο προσκοπείο (κεντρικός σταθμός: αίθουσα εκδηλώσεων προσκοπείου)

Κάθε χρόνο με τη δράση αυτή συγκεντρώνονται και ανακατευθύνονται περισσότεροι από  2,5 τόνοι τρόφιμα, που απαμβλύνουν πραγματικές ανάγκες και γεμίζουν όλους μας με υψηλά νοήματα αλληλεγγύης. Οι Πρόσκοποι της Κέρκυρας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν από καρδιάς όλους όσους και φέτος, στα 100 χρόνια του Κερκυραϊκού Προσκοπισμού, «θα γίνουν μια μέρα πρόσκοποι».

 

Corfuland Live Webcams

Morosa Vintage & Simatis Real Leather

Ελ. Βενιζέλου 26, Παλιό Λιμάνι, Κέρκυρα

Δείτε live

Oasis

Πέραμα, Κέρκυρα

Δείτε live

Akti Kontogialos

Παραλία Κοντογυαλού

Δείτε live

Corfuland Tips

Corfuland News